Hjem Sport, motion og ernæring Vitaminer og mineraler

Magnesium mod hjerteforstyrrelse

Redigeret 2 juli, 2012, 07:40 i Vitaminer og mineraler
Hejsa.
Jeg er kvinde og 46 år. For ca. 2 år siden begyndte mit hjerte pludseligt at slå anderledes, og der kunne også være lidt åndenød. Jeg gik ikke i panik, men tog det roligt. Over en længere periode skete det flere gange, at mit hjerte slog forkert, nærmest kom ud af takten, det var meget tydeligt, min puls var også anderledes. Min mand kunne også mærke det på pulsen samt når han lyttede på min brystkasse kunne han høre, at der var en tydelig mislyd.
I den periode begyndte jeg også, at døje med tics, specielt omkring det ene øje samt ved munden. Udover dette var jeg almindelig og følte mig rask.
Jeg kontaktede min læge, i første omgang synes han det så meget fredeligt ud, der blev kørt strimmel og målt blodtryk uden bemærkninger. Der gik igen en periode, hvor jeg ind imellem havde hjerte uroligheder. Dagen efter et anfald kontaktede jeg igen min læge, som igen kørte en strimmel. Endelig kunne han på denne strimmel, se at der havde været et eller andet med hjertet, og jeg blev henvist til en hjertespecialist.
Hjertespecialisten scannede mit hjerte, tog blodtryk osv. alt så fint ud og han synes det så ganske fredeligt ud. Hos hjertespecialisten fik jeg en måler på i et par døgn, for at se hvordan min hjerterytme var. Jeg havde ingen anfald de 2 dage, og derfor var det eneste hjertespecialisten kunne se, at jeg havde haft ekstra slag, hvad der åbenbart er mange der har. Hjertespecialisten ville så have, at såfremt jeg fik længerevarende anfald, skulle jeg tage på skadestuen eller til læge og få målt og kørt strimmel, så ville han hurtigt være i stand til at konstatere hvad det var. Sagen er bare den, at mine anfald ikke varer ret længe, mellem 5 og 15 min., og på den tid kunne jeg ”en landpige” ikke nå på skadestuen eller til lægen.
Det var ikke den bedste ”tryggeste” besked man kunne ønske sig!!!!
Jeg begyndte at lede på nettet, læste mange artikler om hjertet, tics og meget andet. Fandt ud af, at der var en vis sammenhæng mellem magnesium, muskler, hjertet osv. Tænkte at dette måtte prøves af.
For ca. ½ år siden begyndte jeg på følgende:
2 tabl. Magnesium (Berthelsen), 1 kapsel fiskeolie, 4 tabl. Dolomit/magnesium, 1 tabl. D3 vitamin og 1 ganske almindelig vitamintabl.
I løbet af de første 2 uger havde jeg et enkelt anfald med, at hjertet ikke slog rigtigt (nærmest kom ud af takten).
Men det er også det eneste anfald jeg har haft siden. Så jeg er helt sikker på, at magnesium har hjulpet mig.
Efter denne tid har jeg kun sjældent mærket disse ekstra slag (som vist nok mange andre også har) men aldrig, at hjertet kom ud af takt.
Ifølge artikler kunne mangel på magnesium også vise sig ved tics. Der kan jeg sige, at magnesium har hjulpet, men mine tics er dog ikke helt væk.
Udover ovennævnte har ovennævnte sammensætning også hjulpet på min spændinger i skulder, arme samt den medfølgende hovedpine.
For ca. 4 uger siden var jeg hos min læge, for at få taget en blodprøve. Jeg har nemlig aldrig fået målt mit magnesium. Det viste sig at være 7,4 og det skal normalt være fra 7,0 og ? – Min læge indrømmer, at det formentlig har været under de 7,0, og så er det jo sandsynligt, at jeg har manglet dette vigtige vitamin/mineral. Min hjertespecialist er heller ikke afvisende overfor hvad jeg har fortalt (han kendte godt til magnesium og hjerte), og vil gerne høre om min sammensætning af vitaminer.
Men, jeg kan godt undre mig – hvorfor måler man ikke dette noget mere, jeg har jo selv måttet finde ud af det!!!. Der kan jo være mange andre, som går rundt og mangler dette mineral, og som har nogenlunde de samme symptomer som mig. Dette mineral skader ikke, så mit råd er – Prøv det!!!!
«1

Kommentarer

  • Jeg kan virkelig godt følge dig, og har selv problemer med rytmeforstyrrelser.

    Da jeg tog til lægen og forklarede ham om min hjertebanken og rytmeforstyrrelse, tog han straks blodtryk, EKG, og et par blodprøver.
    Blodtryk var normalt, og alt så normalt ud på EKG, og det er jo klart, når jeg ikke havde hjerteforstyrrelse hos lægen.
    Jeg havde lige som dig, forberedt mig en del på hvad det kunne være inden jeg tog til lægen. Googlet derudad og fandt lige som dig frem til at underskud på Magnesium og Kalium kan give rytmeforstyrrelser.
    Jeg nævnte dette for lægen, og han havde aldrig hørt om at Magnesium havde en påvirkning på hjertet, men han insisterede på at måle mit kalium i blodet.

    Mit kalium og salt balancen viste sig at være for lav. Han sagde at mit lave kalium tal kunne være skyld i mine hjerterytmeforstyrreler og hjertebanken. Han bad mig om at spise nogle bananer hver dag fordi de indeholder meget Kalium.
    Og nu venter jeg på at få taget nye blodprøver for at se om jeg har fået styr på Kalium balancen i blodet. Hermed er jeg også henvist til en hjertespecialist med henblik på at få lavet monitor optagelser i et par døgn.

    Jeg har lagt min kost helt om de seneste to uger, og jeg må indrømme at det på ingen måde har hjulpet at æde alt det frugt. Halvdelen af min kost består af frugt, og jeg føler mig bogstavelig talt som én stor frugtplantage.

    Jeg undre mig faktisk lige så meget som du gør, og jeg bliver ærlig talt også ret nervøs, for lægerne må da vide hvad Magnesium gør godt for, og hvad mangel gør ved kroppen.
    Har nemlig selv tænkt på om jeg mangler Magnesium. Har dog ikke lyst til at tage tilskud når jeg ikke ved om jeg mangler. For meget af bestemte mineraler kan have en dårlig effekt på kroppen.

    Vi bliver ikke altid kloge på lægerne, men heldigvis har man nogen at undre sig sammen med, så man ikke står helt alene og ligner et stort spørgsmålstegn ;-)
  • Hej igen Alaska

    Ja, man kan undre sig meget over, at læger ikke lægger større vægt på vitaminer og mineralers betydning.

    Men det er jeg nu holdt op med. Forklaringen er enkel: Læger har kun haft ganske få timers undervisning i ernæring på universitetet. Derfor indgår den slags kun sporadisk i deres daglige virke.

    De fleste læger har dog erfaring for, at kaliummangel kan være alvorligt, og sygehuset tjekker for kalium-mangel som det første, når man bliver indlagt for hjerteproblemer (Jeg ved det, for jeg har prøvet det nogle gange).

    Men andre mangler og især magnesiummangel bliver der ofte slet ikke tænkt på.

    Jeg kan godt forstå, at du er tilbageholdende med at tage tilskud, når du ikke ved, om du mangler magnesium. Vi får jo hele tiden at vide, at vitaminpiller er unødvendige eller endda farlige!

    Men netop magnesium kan man altså ikke få for meget af. Det overflødige kommer ud med urinen. Og netop magnesium siges det, at alt for mange mennesker mangler.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej igen :)

    Jeg har også haft den samme tanke om at de på medicinstudiet får alt for lidt undervisning i anering.
    Jeg er meget glad for at høre, at man kan tage Magnesiumtilskud uden der er nogen fare, og at kroppen bare skylder resterne ud af systemet.

    Jeg vil se hvad apoteket har på lager af Magnesium. Jeg har tænkt på det før.
    Det er dog altid rart at få bekræftet hvor vigtigt det rent faktisk er.

    Jeg vil også starte med almindelig multi kosttilskud for en sikkerhed skyld.

    Tusind tak for dit hurtige svar.

    Rigtig god dag.
  • Ud fra min opfattelse forstår jeg udemærket jeres fustrationer
    over den manglende hjælp fra div. læger.

    Min konklution er:

    Nr. 1. Hjælp jer selv, ved at spørge de mennesker som har en ægte
    og reel holdning til at hjælpe jer med at blive sunde og raske.

    Nr. 2. Lægers, ligesom så mange andre menneskers største interesse er,
    at hjælpe sig selv, ved at få så meget magt og så mange penge som muligt!

    mvh.
    ox3steen
  • Hej Ox3steen

    Hvis du kunne være lidt mere konkret, ville det være dejligt :o)

    Hvem henvender du dig til? Når du skriver ”jer” og ”jeres”, henvender du dig så til trådstarter, der jo allerede har løst sit problem eller til Alaska og mig, der diskuterer trådstarters løsning?

    Vi hjælper os selv, ved at diskutere helbredsproblemer og videregive erfaringer. Det er det, Netdoktors debatter er beregnet til.

    Du skriver:

    ”Hjælp jer selv ved at spørge de mennesker som har en ægte og reel holdning til at hjælpe jer med at blive sunde og raske?”

    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvem du hentyder til. Jeg er altså ikke tankelæser! De mennesker, du taler om, ønsker de slet ikke honorar for deres hjælp?

    Og så skriver du:

    ”Lægers, ligesom så mange andre menneskers største interesse er, at hjælpe sig selv, ved at få så meget magt og så mange penge som muligt”.

    Det vil jeg gerne kommentere.

    Efter min mening skyldes problemerne i sundhedssystemet, at det er tosset indrettet (patienterne skal fare fra den ene specialist til den anden, og ingen specialister arbejder sammen eller taler sammen).

    Derudover mangler de praktiserende læger viden om, hvordan den sunde krop fungerer (elementær viden om ernæring og om tarmsystemets normale funktion), og de har været underlagt et stærkt pres fra en magtfuld lobby, der ønsker, at læger skal tolke en hel masse helbredsproblemer som psykisk betingede (såkaldt funktionelle sygdomme).

    Jeg synes, at du er meget fordomsfuld, og at du udtrykker dig meget unuanceret. Sådan som jeg ser på det, så er der meget at kritisere i sundhedsvæsenet. Men jeg tror, det er meget sjældent, at man kan kritisere den enkelte læge for manglende vilje til eller interesse for at hjælpe mennesker i nød.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Kære Alaska.
    Jeg er selv læge,og har også haft ekstrasystoler,som vi kalder det når hjertet slår et slag over.
    For knap 20 år siden læste jeg en artikle i ugeskrift for læger,hvor der var videnskabelig belæg for at omega 3 fedtsyrer som findes i fiskeolie hjalp mod hjerterytmeforstyrrelser. På det tidspunkt havde jeg extrasystoler,og en måned senere besøgte jeg i min sejlbåd en norsk sejlerven,som var fritidsfisker.En ugestid sad vi på "brygga" og spiste hver dag hans herlige fiskeretter.En ugestid senere var mine extrasystoler væk.Da de senere kom tilbage,tog jeg 3 fiskeoliekapsler om dagen og blev extrasystolerne kvit. Om vinteren boede jeg i Spanien og da fiskeoliekapsler ikke kunne fåes der,tog jeg en forsyning med fra dk, Et par år senere glemte jeg at få en forsyning med.Men det betød ingenting, -extrasystolerne kom ikke igen. De sidste 10-15 år har jeg ikke taget fiskeolie og er åbenbart kureret for livstid ved en kur på nogle få år.
  • Kære Tolstrup13.

    Tusind tak for at du vil dele dine erfaringer.

    Jeg er klar på at gøre alt for at mit hjerte bliver fuldt ud sundt og stærkt.
    Som en kvinde tidligere længere oppe i tråden foreslår, vil jeg starte Magnesium, og er ligeledes åben for dit forslag med fiskeolie.

    Jeg er ganske vist rigtig glad for alverdens fiskeretter, men i og med det er temmelig dyrt at spise frisk fisk, får jeg det sjælden. Det ender som regel med fiskefrikadeller på mine rugbrødsmadder, da det nok er den billigste form.
    Men jeg ved at laks har et stort indhold af disse omegaer, men det er en dyr fisk at spise to gange i ugen. Så ja, jeg tager gerne noget tilskud.

    Hvis du kender et bestemt mærke som er rigtig godt, må du endelig sige det. Som jeg kan forstå, er der stor kvalitetforskel på diverse fiskeolie mærker.

    Igen, tusind tak for at du vil dele din hjerte historie.
  • Kære Alaska.
    Nej jeg husker ikke navnet på fiskeoliekapslerne,som jeg købte i Føtex.Jeg har set at de stadig sælger dem jeg i sin tid tog.Så hvis der er en Føtex i nærheden,tro jeg det er det billigste sted at købe dem.
    Grundstoffet magnium koster sikkert en del når det sælges i tabletform i en Matas.Så jeg kan give dig en anden ide.
    Magnium findes i planternes klorofyl,som grønkorn,der gør det muligt for planten at omdanne sollys til elektrisk energi,der muliggør at planten kan omdanne CO2 til de energirige kulstofforbindelser,som er forudsætningen for alt liv på jorden.
    Den billigste grønne plante jeg kan komme i tanke om er frosset spinat.Tilberedes i mikroovn med en smule salt og peber drysset oveni supleret med en sjat piskefløde.Jeg vil tro 50 gram frossen spinat indeholder betydelig mere magnium end dit dagsbehov. Det er nemt at regne ud hvor mange % magnium klorofylmolekylet indeholder.Summen af 20 kulstofatomer med atomvægt 12 og 40 brintatomer med atomvægt 1,giver 280. Desværre husker jeg ikke præcis atomvægten af magnium,men et slag på tasken ca 50. D.v.s. Magnium udgør rundt regnet 1/6 af klorofylmolekylet.
    Men så kommer det vanskelige,hvor meget udgør spinatbladets fibre og andet fyld i forhold til klorofylet.For at besvare det spørgsmål skal du nok have fat i en plantebiolog.
    Måske kom Skipper Skræks styrke ganske rigtigt fra spinat.
  • Tusind tak for dit hurtige svar Tolstrup13.

    Fantastisk med nærmere info om alternativer til Magnesium.
    Jeg er stor tilhænger af at finde mine vitaminer og mineraler igennem kosten, og jeg vil helt sikkert se nærmere på dit fif med spinaten.

    Nu ved jeg ikke om det er en skrøne, eller om det er sandt, men har ladet mig høre, at mikrobølgeovn dræber de vigtige næringsstoffer i maden der bliver tilberedt derigennem.
    Jeg tænker at almindelig ovn kan gøre tricket.

    Det er nu meget interessant vide hvor meget Magnesium der findes i spinaten.
    Jeg går ud fra man også kan komme helbladet spinat i salaten med samme effekt.

    Jeg vil stikke snuden forrbi føtex og samle nogle fiskeolietabletter op.

    Tusind tak for nærmere info.
    Hav en rigtig god aften.
  • Hej Alaska og Tholstrup

    Der er kommet flere ting på banen, som jeg har lyst til at kommentere. Først vil jeg dog gerne sige, at jeg synes, at det er dejligt, at en læge blander sig i debatten. Det sker alt for sjældent her på Netdoktor.

    Først og fremmest så er der problemet om, HVILKE hjerteproblemer vi søger at lindre. Tholstrup taler om ekstrasystoler, og så vidt jeg ved, er der utrolig mange mennesker, der døjer med dem.

    De problemer, jeg har haft i de første mange år (hvor jeg uden at vide det havde alvorlig jernmangel), vil jeg snarere betegne som hjerteuro, der senere udviklede sig til atrieflagren. Jeg har ikke indtryk af, at jeg har været plaget af ekstrasystoler. Det har lægerne i hvert fald ikke snakket om. Jeg går ud fra, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken type hjerteproblem, der er tale om.

    Men at der er en hel masse ting, der hjælper på hjerteproblemer, er jeg ikke i tvivl om. Hvad der er bedst i den givne situation er efter min mening individuelt. Det afhænger jo også af, hvad man i forvejen spiser (af f.eks. magnesium-holdige fødevarer og af sunde fisk).

    Jeg gør det, at jeg bruger ALLE rådene:

    1. Da jeg omsider fandt ud af, at jeg havde jernmangel, kompenserede jeg naturligvis for den. Men man skal også passe på, at man ikke får for meget jern. Det kan også give helbredsproblemer.

    2. Tilskud af magnesium har jeg taget siden 2003. Jeg synes ikke, at det er så dyrt. Jeg køber det, når det er på tilbud i Helsemin.

    3. Tilskud af kalium (kaleorid) har jeg taget de sidste 6 år. Jeg ved ikke, i hvor høj grad mine hjerteproblemer hænger sammen med kaliummangel, for jeg er meget på vagt, således at tallet ikke bliver voldsomt lavt. Men det er en kendsgerning, at kaliumtallet har været lige under normalen de gange, jeg har været indlagt med atrieflagren (3 gange).

    (Til andre netdoktorbrugere: NB, vigtigt at vide: Kalium mangler man normalt kun, hvis man tager medicin, der uddriver kalium af kroppen, eller hvis man kaster meget op, sveder meget eller har diarré. Det er også farligt at have for meget kalium, så derfor må man ikke gå og tage kaliumtilskud, hvis man ikke har fået konstateret mangel hos en læge).

    4. Jeg tager D-vitamin tilskud i vinterhalvåret. Vi ved jo, at D-vitamin er vigtigt for knoglerne, men at det også er vigtigt for musklerne, er ikke så kendt. Og hjertet er jo en muskel. Det er vanskeligt at få tilstrækkeligt med D-vitamin her i Danmark i vinterhalvåret, hvis man ikke spiser meget fisk. Og netop fisk, som jo er sundt, må man ikke spise hver dag, eftersom visse fisk er forurenet med kviksølv eller dioxin.

    5. Helbredsgavnende olier har jeg taget i 11 år i forskellige versioner. Som tilskud tager jeg nu kun fiskeolie, men jeg bruger økologisk, koldpresset rapsolie til salat. (Rapsolie indeholder pæne mængder af omega 3).

    Angående kvaliteten af fiskeolie-kapslerne, så skulle den efter sigende være meget svingende.

    Der er for det første det problem, at et supermarked kan have haft fiskeolien stående længe på hylden, ved en alt for høj temperatur og muligvis i gennemsigtige glas under lysstofrør. (Essentielle olier bliver nemt harske, og hvis de er harske, skader de mere end de gavner).

    For det andet kan visse fiskeolier indeholde kviksølv eller dioxin eller andre skadelige stoffer fra forurening i havet. I den situation er olien også mere skadelig end gavnlig.

    Jeg køber derfor kun, hvad jeg opfatter som bedste kvalitet. Fiskeolien Eskimo 3 fra Anjo har fået gode karakterer ved forskellige test-undersøgelser, og det er den, jeg køber. Helsemin har den på tilbud på søndag til 129 kr. for 250 stk.

    6. Hjerteberoligende urtete. Jeg har i lang tid hver dag drukket et krus te, der er brygget på en blanding af hvidtjørn og citronmelisse. Begge dele kan købes tørret i en helsekostforretning. Nu, hvor min atrieflagren er blevet kureret ved et operativt indgreb (radiofrekvensablation), har jeg droppet den regelmæssige brug. Men jeg har mange gode urter i min have, f.eks. citronmelisse og mynte og citronverbena, og jeg drikker da tit et krus te af disse urter.

    Og til det allerbedste:

    7. Hjerte-mirakel-midlet Q10. Rigshospitalet bruger det til hjertepatienter og har meget gode erfaringer med det. Det sænker også blodtrykket, hvilket hjælper mig meget, så jeg ikke behøver at tage så meget blodtryksmedicin. Jeg kunne virkelig mærke forskel, da jeg for et halvt år siden gik op i dosis fra 30 mg dagligt til 100 mg dagligt. Der skete en klar forbedring af mit helbred.

    (Fortsættes i næste indlæg)
Log in eller Registrér for at kommentere.