Hjem Sundhedsvæsenet Hvordan gik behandlingen?

Hvorfor er sundhedssystemet tosset indrettet?

2»

Kommentarer

  • Lægen kan ikke finde ud af noget og i dette tossede system må man selv finde ud af tingene.
    Kender nogen et sted, hvor man kan få foretaget en ultralydsscanning. På sjælland, det må helst ikke koste en formue. Jeg skal have et billede med som bevis til lægen. Ellers kommer jeg ikke videre i dette mærkelige system, som roser sig af at være så godt.
    Men det er da kun på papiret.
    Jeg kunne ringe til klinikker, men hvis nogen kender et godt sted ville det være rart.


    "Hvorfor er sundhedssystemet tosset indrettet?"
  • Desværre er debatten her ret gammel, men synes næsten, at jeg lige vil skrive lidt om mine erfaringer med det danske sundhedssystem. Jeg var for ca. 10 år siden meget syg og fik simpelthen den værste behandling, man overhovedet kan forestille sig. Jeg blev til sidst reddet af en helt igennem fantastisk læge, som kom nærmest bogstavelig talt ud af det blå. Jeg var tilmeldt ét hospital, hvor alle mine undersøgelser samt behanlinger foregik og jeg har i de mange år, som sygepatient kun haft én læge tilknyttet, hvilket jeg jo var glad for. Da jeg igen havde tid hos min læge, da jeg begyndte at få andre symptomer var min sædvantlige læge syg. Han havde ellers aldrig været syg før og jeg blev ekstremt nervøs og bange. I perioden hvor jeg var syg, var jeg altid nervøs for alting. Nå, men jeg skulle derfor tilses af en andern læge, som var lægevikar. Han var bare så sød og imødekommende og efter ca. en times undersøgelse, var han ikke i tvivl om hvad jeg fejlede. Jeg var selvfølgelig fuldstændig mundlam. Hvordan kan en fremmed læge efter så kort tid garantere mig, at han har fundet ud af hvad jeg i så mange år har fejlet.

    Det hele er bare endt rigtig lykkeligt for mig og den søde læge kurerede mig. Jeg har de sidste 10 år brugt denne søde læge flere gange. Lægen, som var vikarlæge, var udsendt fra et vikar- og rekrutteringsbureau ved navn Nordic Medicare. Da min veninde for et par år siden fik konstateret livmoderhalskræft kontaktede jeg faktisk Nordic Medicare og forhørte mig omkring speciallæger inden for netop min venindes sygdom. De havde netop sendt en læge på job på et hospital i København og der fik jeg nummeret ud til. Lægen tilså min veninde dagen efter og gav hende simpelthen den bedste behandling og efter ca. 4 måneder blev hun erklæret rask.

    Jeg har senere erfaret mig, at mange speciallæger vælger efter, at de er blevet pensioneret, at fortsætte deres arbejde som vikarlæger hos diverse vikar- og rekrutteringsudbydere.

    Jeg har vedhæftet et link nedenfor, hvis andre skulle være interesseret i at tage direkte kontakt og få tid hos en speciallæge.
    http://www.nordicmedicare.dk/Kontakt-os.html

    Mange hilsener
    Marete
  • Familielægen, der diskuteres. De praktiserende læger protesterer mod forandringer og regionerne vil ændre overenskomsten.

    Når de praktiserende læger fremstiller deres sag, så lyder det godt, men jeg ved det ikke altid fungerer.
    Når regionerne fremstiller deres sag, så lyder det virkelig godt, men jeg er bange for det bliver værre. Jeg "faldt" nemlig over disse ord, at de praktiserende læger skulle påtage sig flere opgaver. !! Hvordan skal det gå for sig.

    Er nogen klar over, hvad der i virkeligheden foregår. ?
  • Når jeg sidder her og tænker tilbage, hvornår har jeg så haft en dygtig læge.

    Da jeg var barn havde vi en læge, som sang for mig. Der var jo aldrig noget galt andet end de vaccinationer, som jeg frygtede. Men hans sang fik mig til at grine Den slags læger findes de mere. ?

    Da jeg blev voksen måtte jeg finde en anden læge. Han gav mig nervemedicin for mit blodtryk, det hjalp naturligvis ikke. En anden læge hjalp. Men dum, som jeg var dengang, tænkte jeg ikke meget over det.
    Og så mine smerter i underlivet, hvor en specialist meget senere hjalp mig. Den eneste hjælp jeg fik fra denne familielæge var vaccinationer til mine børn.

    Min søn led af allergi, jeg vidste intet om den slags. Hvad værre var, det gjorde lægen heller ikke.
    Han skulle have læst på lektien, han hjalp ikke min søn, som i mange år led af høfeber med næseblod.

    Et år kunne han ikke gå uden for en dør om dagen i hele sommerferien. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre og gik til en naturlæge, som heller ikke kunne noget. Endelig læste jeg om det og blev klogere.

    Den næste læge var faktisk god nok. Han sørgede øjeblikkelig for en knude i brystet blev fjernet og han sendte mig også senere til gynækolog. Han var vist ikke specialist i almen medicin, men var meget interesseret i kirurgi.

    Vi flyttede og siden er det gået helt galt. Den første læge kom senere under tilsyn. Jeg tror han snød sig til den lægeeksamen. Han var simpelthen uvidende og havde nær taget livet af mig.

    Den næste var vist ligeglad, tog sig kun af småting og lod resten være. Men det fandt jeg først ud af senere, da jeg blev syg. Jeg fandt en specialist efter at have været syg et år.
    Specialisten vidste med det samme, hvad der var galt. Jeg havde ikke behøvet at vente et helt år på at blive rask.
    Den sidste ting har jeg fået hjælp fra nettet. Jeg blev efterhånden bange, når jeg vågnede om morgenen og så blodpletterne blive større og større.
    Da det blev ordnet blødte jeg ikke mere. Sikken en lettelse.

    Jeg fandt også en halsspecialist, som hjalp mig med et problem, jeg havde haft i flere år.

    Den sidste læge smiler venligt og troede ikke på jeg har svært ved at tåle medicin/kopimedicin, sagde han, da jeg var på vej ud af døren.
    Han burde da vide ældre menneskers organer tåler mindre. Der er jo forskellige hjælpestoffer i selv om man siger det er nøjagtig det samme.

    Samt en anden ting, som tilmed er konstateret og undersøgt på sygehuset. Jeg har kun været hos ham en gang siden 2011. Så hvorfor tror han ikke på, hvad jeg siger. Han kender mig ikke.
    Det har virkelig ramt mig hårdt denne gang.

    Jeg ville så gerne have en familielæge, som jeg kunne stole på og have tillid til. Men jeg er ved at opgive.

    Er det politikerne vi kan takke, for hvem kan klare noget på 10 til 15 min, før man er ude af døren igen. Der burde være en halv time til rådighed hos lægen.
    Man mærker jo ganske tydeligt, nu kan du godt "forsvinde".
  • Jeg læser på tekst tv at det drejer sig om politikerne vil styre antallet af patienter lægerne sender videre i systemet. Sender de for mange straffes de økonomisk.

    Det er ikke mindre end en katastrofe. !!!

    Det har været mit held, jeg kunne komme til en specialist.

    Og så den nye offentlighedslov, der er på trapperne. Den slags oplysninger bliver i fremtiden holdt skjult.
    Det bliver sådan: Har du penge så kan du få, men har du ingen så må du gå.
    Politikerne har naturligvis sørget for de selv har en dyr sundhedsforsikring. Betaler de selv eller gør folket. ??
  • Citat

    01.06.2012 Sygesikringen har meddelt, at speciallægerne som gruppe har overskredet budgettet (læs behandlet for mange patienter). Vores fagforening har derfor påbudt os, at arbejde mindre med deraf længere ventelister. Regionen har accepteret længere ventelister. Det er jo ikke noget vi er glade for, men vi må meddele, at (for nye patienter) med mindre det drejer sig om mistanke om kræft eller akut sygdom (hvor egen læge ringer til os), blødninger i tidlig graviditet, celleforandringer på livmoderhalsen, blødninger efter overgangsalderen eller abortønske, vil ventetiden være flere måneder.

    Den forlængede ventetid gælder IKKE for patienter, der har en sundhedsforsikring, der dækker.
    citat slut

    CITAT SLUT

    http://www.youtube.com/watch?v=4-06QX4dKgo



    Hm, ja der kan man bare se. Det hænger sammen. Politikerne har en lusket tanke med det hele. Men vi skal tro det er til det bedre.
  • Hej Persille

    Ja, jeg så det også. I min vennekreds har vi en familie, der allerede har mistet to personer, fordi det nuværende system er så ringe, at mange ikke bliver henvist, før det er for sent.

    Først døde en midaldrende, enlig forsørger til en 15-årig dreng, som herefter stod helt alene i verden. Kvinden havde længe haft åndedrætsproblemer, og hendes praktiserende læge mente, at der var tale om allergi, hvilket hun så blev behandlet for. I virkeligheden var der tale om et stærkt forhøjet blodtryk, og da hun endelig kom på sygehuset, var det for sent. Hun døde af hjertesvigt på sygehuset.

    Heldigvis havde den stakkels 15-årige dreng en del mostre og onkler, som kunne tage sig af ham. Men nu er en af disse onkler også død. Han havde længe haft problemer med maven og blod i afføringen, men den praktiserende læge slog det hen og gjorde ikke noget, før det var for sent, på trods af gentagne bønner om hjælp.

    Jeg tror, at der blandt magthaverne er opstået en teori om, at befolkningen har en krævementalitet, og at folk forlanger lægehjælp uden gyldig grund.

    I min vennekreds er der to læger, og de fortæller da også nogle gange hårrejsende historier om folks krævementalitet. Når jeg fortæller om, hvor vanskeligt det har været at få lægevagten til at komme, når jeg har haft anfald af atrieflagren, får jeg historier om personer, der sender bud efter lægevagten, hvis de har glemt at forny deres recept på P-piller.

    Men jeg kan altså ikke se, hvorfor de folk, der virkelig har behov for hjælp, skal nægtes hjælp, bare fordi der er nogle få, der misbruger systemet.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Men nu er en af disse onkler også død. Han havde længe haft problemer med maven og blod i afføringen, men den praktiserende læge slog det hen og gjorde ikke noget, før det var for sent, på trods af gentagne bønner om hjælp.

    CITAT SLUT

    Sådan havde min søn det også. Efter et halvt år fik vi overbevist ham om, han skulle til specialist. Lægen gav ham dog henvisning, da han bad om det. Det var en slem tarmbetændelse, men heldigvis ikke kræft. Jeg må sige til denne læges ros han er blevet mere forsigtig, for det blev galt igen. Men denne gang gik det stærkt.


    Før i tiden gik vi kun til læge, når det var nødvendigt. Det er ikke sådan i dag. Man kan jo læse at folk mener man bare tager til lægevagten eller skadestuen med "ingenting".
    Det er jo slet ikke den slags de er beregnet til.

    Jeg tror det er manglende oplysning af de yngre generationer. Nøjagtig, som man skal gætte sig til tiden o.s,v. hos den praktiserende læge skal de gætte sig til, hvornår/hvordan man søger lægehjælp her i landet.
    Der står jo alle vegne: Snak med din læge. Der står intet om overdrivelse. Der burde de sætte ind. Hvorfor skal det gå ud over alle dem, der virkelig har brug for hjælp.


    Jeg render aldrig hos lægen mere efter jeg fik hjælp til den medicinforgiftning, jeg led af. Hvis lægen havde kunnet give sig den fornødne tid og hørt efter hvad jeg sagde og troet på det, så havde jeg været sparet for meget. Og lægebesøgene havde været slut.

    Det går alt for hurtigt hos lægen. Hvis lægen hørte efter, undersøgte og gjorde noget, men nej, det er hurtigere at sige: Kom igen, hvis det bliver ved.
    Når man så har rendt der flere gange uden resultat, så begynder lægen at mene man er en pestilens.

    Men det er jo det med tiden, som nu også bliver mindre. Alle med penge sørger for at have en forsikring, vi andre, nåe, skidt pyt, vi er alligevel ikke til noget.

    Det sundhedssystem vi havde, som blev rost, alle kunne få lægehjælp, bliver blot en saga. Det koster for meget, så hellere sende pengene ud af landet. Så kan politikerne sole sig i det, når de rejser.


    Jeg kendte desværre også nogen, som fik en sludder for en sladder hos lægen. Først da det var for sent blev der forsøgt noget.
    Hvordan kan en læge sige til en mand: Du har helvedsild, i måneder. Det var kræft. Der fandt ingen undersøgelse sted kun sådan en lille snak, som ikke er noget værd.

    Læger skal naturligvis tjene penge, det er klart. Når politikerne mener det er noget lægen kan klare med en krystalkugle i en fart, så skal det jo gå galt, vi bliver hurtigt ekspederet ud af døren igen.
    Så står man forvirret og tænker: Hvad skete der egentlig.
  • Hej, jeg har selv en veninde som arbejder som speciallæge gennem et firma som hedder Vikar i Norge, http://vikarinorge.com/. Hun har arbejdet i den danske sundhedsektor i over 10 år, og har nu valgt at prøve nye kræfter af, i det smukke Norge. Hun har også altid ment at vores sundhedssystem er tosset indrettet. Min veninde er netop kommet hjem fra Norge, og har tilsluttet sig vikarbureauet https://sundvikar.dk/ i Hillerød som hun varmt kan anbefale. Vh Lis.
Log in eller Registrér for at kommentere.