Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

overgangs alder / synet

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for din venlige belæring om nedladende formuleringer. Jeg skal måske vænne mig til at skrive "det rene ævl" og den slags saglige ting ? I min verden er det ganske rigtigt ikke nedladende, men uforskammet ! Og jeg har ingen faglig stolthed, kun et ønske om at hjælpe mennesker, derfor kommer jeg med gode råd her, men absolut kun til dem der vil have dem :-)
    Jeg og flere af mine venner HAR trænet vores øjne, og der er en GRUND til at øjnene vokser i en anden form, og der er MUSKLER der trækker øjet i en anden form. Hvis du ikke har trænet dine, kan du altså ikke vide om det hjælper, så bland dig venligst uden om med dit "rene ævl".
  • Indstillinger
    Kære Lisbeth17

    Der har jo været en grund til at brilleglasset blev "opfundet". Kineserne var de første. I 1200 tallet kom italienere med det.
    Inden da måtte andre læse op for ældre mennesker, der ikke mere havde deres læsesyn. Disse mennesker trænede jo deres syn indtil de måtte opgive.
    Hvis det virkelig forholdt sig, som du påstår, ville der aldrig have været nogen, der ikke kunne se at læse.
    Det er en fysisk umulighed at træne nærsynede og langsynede til at kunne se. Det kan ikke lade sig gøre.
    Uanset du mener, der er nogle, så nej, det er der ikke. Du spørger om I lyver o.s.v. Nej, det gør du ikke, du tror bare det har sin rigtighed.
    Jeg må desværre sige, at mange såkaldte naturhelbredere mener at have evner, som de ikke har. Jeg har set og oplevet for meget af den slags.
    Vi bliver naturligvis ikke enige, det er jeg helt klar over. Fred være med det.

    Ps.
    Faktisk har jeg kendt et menneske, som bestemt nægtede ikke at kunne se. Det var ellers tydeligt for omgivelserne at vedkommende trængte i høj grad til briller. Man ved måske ikke synet kan blive bedre.
    Som barn vidste jeg ikke, at jeg så dårligere end andre mennesker. Det var læreren, som gjorde mine forældre opmærksomme på, den var helt gal. Jeg blev meget overrasket, da jeg for første gang kunne se ansigter tydeligt.
    F.eks. det at smile kendte jeg ikke. Man må da ellers sige, jeg havde trænet flittigt uden briller.
    Nej, det er og bliver en fysisk umulighed. Jeg håber ikke, du får nogen forældre overbevist om deres børn skal "træne" deres øjne. De får det kun dårligt af det. Jeg må vist siges at have et stor en erfaring med den slags.

    Jeg er ked af det, Lisbeth, men du har ikke ret. Det ville ellers være rart.
  • Indstillinger
    Lisbeth17, jeg skriver "det rene ævl", fordi det du skriver rent faktisk er det rene ævl.. Hvis du som Persille1 skriver, får overtalt en forældre til, at deres barn som er nærsynet med minus 5 bare skal træne sit syn, istedet for at give ham/hende et par briller, så har du ødelagt barnets øje for resten af livet. Nethinden bliver simpelthen ikke udviklet korrekt, hvis ikke det får nogen brugbare synsindtryk.
    Det er fint nok du er overbevist om at du og dine venner kan træne sine øjne bedre, men det er altså en fysisk umulighed. At I så er overbevist om det, er jo jeres "problem".. Bare lov mig ikke at lade det gå ud over uskyldige mennesker som kunne finde på at falde for dit "ævl"!

    Du har ret i at man godt kan træne øjnene, det der hedder synstræning.. Der kan man bl.a. træne de 6 muskler som drejer øjet. Dette bruges hvis man fx. er dårlig til at konvergerer, dvs. dreje øjnene indad, dårlig til at bruge begge øjne samtidig, altså samsyn eller lignende problemstillinger. Dette har INTET med styrken/synsfejlen i øjet at gøre.
    Nu ligger det sådan, at jeg rent faktisk har en uddannelse som vedrører dette område, så jeg ved hvad jeg snakker om. Dine hjemmestrikkede teorier giver jeg desværre ikke så meget for :-) Nu kan det godt ske jeg lyder lidt nedladende, men jeg må indrømme jeg er lidt chokkeret over dine udtalelser..
  • Indstillinger
    Nu er verden altid mere nuanceret end bare sort og hvid ! Jeg skriver IKKE at ALLE ALTID kan træne en HVILKEN som helst styrke til at være noget andet ! Jeg skriver kun at det KAN lade sig gøre, fordi jeg selv og andre har gjort det. Jeg skriver jo heller ikke at ALLE øjenproblemer kan løses med bare 1 løsning. Jeg har selv mange uddannelser både fra universitet og andre steder og er ikke idiot, så vidt jeg nogensinde har hørt før. Netop under uddannelse er det MEGET let at lægge mærke til om man kan se hvad der står på tavlen eller ikke. Desuden kan man få målt sin styrke hos øjenlæger og optikere, hvilket jeg også har fået gjort og disse venner. Det er lykkedes for os og er dermed bevist at det kan lade sig gøre i vore tilfælde. Hvad der IKKE kan lade sig gøre, kan kun Vorherre selv vide, det er almindelig logik, idet ALT skal afprøves før man kan konkludere sådan. Sååå apropos ævl..... Jeg og I andre aner ikke om det IKKE kan lade sig gøre for alle de som ikke har prøvet ! Og endda selvom man prøver uden success, kan det jo stadig være man ikke har prøvet godt nok. Her er jo ikke forklaret hvordan man bedst træner, det er ikke nok bare at gå rundt og ikke kunne se.
  • Indstillinger
    Undskyld, men vi andre har også uddannelse og er ikke idioter. Jeg tvivler lidt på din universitetsuddannelse, men det får være.
    Det er ganske umuligt at fjerne nærsynethed med træning. Det ved alle, der har en smule kendskab til øjets anatomi.
    Men nu kan der vist ikke koges mere suppe på den høne. Mit formål har ene og alene været at advare forældre mod at tro på den slags.

    citat

    Er der noget man selv kan gøre for at afhjælpe nærsynethed?

    Der er som sådan ikke noget, man kan gøre for at afhjælpe nærsynethed. Man bør altid have en brille eller kontaktlinse, der passer til ens synsstyrke, så øjet ikke hele tiden skal anstrenge sig for at se.

    citat slut
  • Indstillinger
    Tror ikke vi bliver enige om noget her :-)

    Men nu du er så påståelig, så kunne jeg da godt tænke mig at høre hvad din teknik er, og hvad det er du har gjort/hvordan du har trænet, for at slippe af med din nærsynethed? Mon ikke bare du har vænnet dig til at se dårligt, og så sat din standard efter det..

    Træner du så dine øjne jævnligt, for at opretholde deres kondition?... :-P
Log in eller Registrér for at kommentere.