Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hovedpine oftere og oftere

Redigeret 29 april, 2012, 07:06 i Hovedpine og migræne
Jeg har i nu tre år døjet meget med hovedpine, jeg har det mindst 3 dage i ugen. Når jeg har hovedpine, er det noget jeg vågner med om morgenen og så går det først væk når jeg går i seng igen. Jeg syns selv, jeg har prøvet alt! Jeg har fået bideskinne til natten over, hvis det er fordi jeg skærer tænder, jeg har briller, jeg har gået til fys og fået både massage og øvelser som jeg lavede i en måned uden nogen virkning (fyssen sagde, at det gerne skulle have næsten øjebliklig virkning) og jeg bevæger mig mindst en time hver dag, med mindre jeg har hovedpine.
Hovedpinen føles som om hele min hjerne kramper, den sidder ikke noget bestemt sted. Jeg får pt. "bare" ibumetin 600mg mod det, men det hjælper ikke. Jeg har før i desperation ædt tre af dem på en gang og så fire panodiler til, og det tog intet af smerten.. Jeg har været til læge fire gange med det, hos fire forskellige, og alle sammen har målt mit blodtryk, blodprocent, blodprøve osv. osv. og har så sagt, at alt ser normalt ud, og sendt mig hjem igen..
Én gang har jeg været til vagtlæge, da det var så slemt, at jeg nærmest besvimede. Og en anden gang har jeg været akut til læge, da jeg på min gamle arbejdsplads blev svimmel og kastede op og kunne knap nok stå på mine egne ben. Der var jeg svimmel i næsten to dage efter det.
Jeg har nu fået en tid ved min nye læge, men først om 10 dage, og det har været så slemt med hovedpinen på det sidste, jeg har haft det konstant i fire dage nu.. Idag er det heldigvis ikke så slemt, men de sidste tre dage har jeg ikke kunnet andet end at ligge på ryggen med lukkede øjne, og så en kold klud på panden og vente og håbe på, at smerten kunne fortage sig lidt, så jeg kunne sove..
Jeg er virkelig desperat efter at finde ud af hvad det er, min største frygt er, at det er noget migræne som jeg skal døje med resten af livet! :-(
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  persille1persille1
  Redigeret 28 marts, 2012, 03:44
  Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg kender alt til det at have hovedpine. Det kan være grusomt. Jeg begyndte at tage levertran for mange år siden og opdagede, at jeg 14 dage efter ikke mere fik migræne. Det var en glædelig overraskelse.

  Kan du ikke få en akuttid hos din læge. Du må have noget migrænemedicin. Hjælper det ikke bør du da have hovedet scannet, når massage heller ikke har hjulpet.
  Jeg håber din nye læge kan se alvoren. Min "gamle" læge hjalp overhovedet ikke. Heldigvis havde jeg "kun" anfald lørdag og søndag. Jeg kunne passe mit arbejde. Et "dejligt" liv.

  Du skriver en kold klud, sjovt nok hjalp varme mig. Jeg lå også i sengen og ventede bare på at falde i søvn.
 • Indstillinger
  Mit forslag hedder akupunktur - det har virkelig hjulpet mig, men altså en, der er ordenligt uddannet - ikke en læge, der har taget et kursus.
 • Indstillinger
  Ja hovedpine er en djævel..
  Jeg skal idag til akutlæge da jeg også bøvler med min mave, så jeg HÅBER at han lige hurtigt kan give mig noget smertestillende med hjem til hovedet også..
  Men under alle omstændigheder skal jeg så derind om 10 dage, og ja, jeg håber også han tager mig seriøst. Det med tranebær vil jeg da i hvertfald forsøge!
 • Indstillinger
  Tranebær ?? nej, jeg skriver LEVERTRAN.

  Og forresten det med maven kan skyldes den medicin, du tager. Din mave kan måske ikke klare det.
 • Indstillinger
  Undskyld, jeg læser forkert!! :-) Nej tranebær hjælper på blærebetændelse, det er sådan, det er. Haha.. tak for rådet!
 • Indstillinger
  Nå, undskyld jeg blandede mig - mit råd kunne åbenbart ikke bruges.

  Men - hvis du har andre sygdomme, du er medicineret mod, så kan det godt forklare hovedpinen. Det er vigtigt at se tingene i en helhed.

  Hovedpine, mavepine og andre ting er ikke nødvendigvis helt særskilte ting - de hænger ofte sammen, hvilket en akupunktør med det samme vil kunne se.
 • Indstillinger
  Hov, det har jeg slet ikke set.. :-)
  Akupunktur brugte vi meget på min gamle pony, hvis han blev halt, så jeg tror da på at det virker.. Men det kan man jo ikke ligefrem få en henvisning til, og pengene mangler jeg, så det er ikke en mulighed lige nu :-( Desuden syns jeg, at det er meget symptombehandling..
 • Indstillinger
  Ja, det kan være, men da jeg på et tidspunkt efterhånden var næsten totalt invalideret af hovedpine/ migræne prøvede jeg akupunktur, og det har gjort, at jeg i dag stort set ikke har hovedpine mere, og hvis jeg får, så er det kun lette anfald, som jeg - bevares - stadig må ty til en migrænepille for at få væk. Men hvor jeg før havde anfald 10 gange om måneden er det nu kun ca. en gang hver tredie måned, så symptombehandling vil jeg nu ikke kalde det.

  Det er for mig ingen tvivl om, at netop akupunktur har hjulpet mig til et bedre liv, men det er naturligvis et valg - og ja, det koster, det ved jeg , men jeg skar på nogle andre ting i mit liv, da denne hovedpine overskyggede alt andet for mig, så selv om jeg nok har brugt en del penge på det, så er hver en krone givet godt ud - for mig og mit liv. Min akupunktør fandt ud af, hvorfor jeg havde disse anfald og behandlede mig for det - og altså ikke "bare" for smerterne.

  Medicinering med smertestillende er for mig da i endnu højere grad udelukkende symptombehandling. Det er da langt bedre at forsøge at finde årsagen og så handle ud fra det. Og jeg synes da, det er væsentligt, at du samler alle dine problemer og ser dem som en helhed.

  Du skal til læge nu p.gr. af mavesmerter - og til læge igen om 10 dage p.gr. af hovedpine. Jeg foreslår helt klart, at du får en tid, hvor alle dine problemer kan blive undersøgt som en helhed.
 • Indstillinger
  Bare lige en kommentar...
  Hvis akupunktur er symptombehandling, hvad i alverden er kraftig smertestillende medicin så?

  Jeg vil foreslå at du beder lægen henvise dit til sådan et center for hovedpine eller hvad det så end hedder - altså et sted med specialister som kan hjælpe med at udrede dig. Og du kan lige så godt gå igang med forberedelserne straks, inden du kommer op til lægen: Før dagbog over din hovedpine - sværhedsgrad (fx på en skala fra 0-10), hvor længe det står på, øvrige symptomer, m.m. og skriv også ned hver gang du tager smertestillende medicin.

  Spiser du sundt og varieret og drikker rigeligt vand?
 • Indstillinger
  Kunne ikke lade være lige at søge på det, og jeg fandt den slags skemaer jeg mente:
  http://www.hovedpineforeningen.dk/diagn ... agbog.html
Log in eller Registrér for at kommentere.