Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvorfor sover mine fingre?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg forstår udmærket din problematik. At have flere forskellige sygdomme, der hører ind under hver sit speciale, er ikke let som patient i dagens Danmark.

    Hvad angår dine nakkegener, (tidligere) snurrende fornemmelse i hænderne og stive ryg, falder disse ind under samme kategori. Det er også min opfattelse, at der er tale om spændinger i både ryg- og nakkemuskulatur samt (afhængigt af din alder) evt. begyndende slidgigtsforandringer i rygsøjlen svarende til ryg- og nakke. Sådanne forandringer i rygsøjlen kan i sig selv medfører ryg-/nakkeproblemer og ses hos en stor del af befolkningen. Dog vil jeg ikke være afvisende overfor dine egne tanker vedr. disse geners oprindelse, da man ved, at udvikling af triggerpunkter i muskulaturen er multi-faktoriel (der er ikke kun én ting, men flere forhold, der spiller samme).

    Dine symptomer lyder umiddelbart ikke som en diskusprolaps, så en operation mener jeg ikke skulle være nødvendig for at få løst dine problemer med nakken/ryggen på baggrund af, hvad du skriver.

    Så for at lave en overordnet konklusion på din henvendelse, så mener jeg, at dine nakkeproblemer skal ses i relation til 1) som årsag til snurrende fornemmelse i fingre 2) har samme årsag som dine rygproblemer (dvs. muligvis begyndende slidgigtsforandringer i rygsøjlen). Alle tre forhold kan behandles og bliver behandlet i vores smerteklinik.

    Hvorvidt din atrieflagren er blevet trigget af ovenstående forhold, har jeg svært ved at svare på. Atrieflagren ses ofte ved strukturelle hjertesygdomme, men kan også ses hos hjerteraske. Det er muligt at atrieflagren kan trigges af forhøjet blodtryk og påvirkning af det autonome nervesystem grundet rygproblemer (men det er kun mulige forklaringer og står ikke skrevet i lærebøgerne).

    Jeg håber, at dette er et tilstrækkeligt svar. Det er i hvert fald den bedste forklaring, jeg kan komme med.

    Til sidst vil jeg gerne beklager, hvis mit indlæg blev opfattet som reklame. Det var ikke hensigten snarere end at spare lidt tid på at formulere, hvad der allerede er formuleret på vores hjemmeside og at fortælle lidt ud fra min specialviden til gavn for læserne.

    Hav en fortsat god dag.
  • Indstillinger
    Hej Smertedoktor

    Mange tak for svaret.

    Jeg er bestemt ikke interesseret i at blive opereret. Når jeg overhovedet skrev om diskusprolaps, så var det, fordi lægen brugte ordet i sit svar til mig, da jeg bad om at få ryggen undersøgt, så det kunne fastslås, hvad der er galt med den.

    Hendes logik var jo, at det ikke kunne betale sig at undersøge ryggen, for selv om der skulle være tale om en diskusprolaps, så kunne jeg alligevel ikke blive opereret. Sådan som jeg forstod hende, så opererer man først, når folk skriger af smerte, og det gør jeg jo ikke.

    Jeg har på intet tidspunkt haft mistanke om diskusprolaps, så derfor blev jeg meget forbavset over hendes udsagn.

    Og jeg vil stadig gerne have at vide, hvad der er i vejen med min ryg og min nakke. Og det kunne være rart at få det undersøgt.

    Det er bestemt ikke min opfattelse, at nakkeproblemerne er årsag til min atrieflagren. Når jeg sammenkæder nakke- og rygproblemerne med de øvrige diagnoser, så går årsagskæden den anden vej rundt: Jeg forestiller mig, at jeg spænder så meget om natten på grund af næsten-kvælningen, at spændingerne herfra har forårsaget nakke- og ryg-problemer. Og så vidt jeg kan se, giver du mig ret i den hypotese.

    Nej, årsagen til mine anfald af atrieflagren er formodentlig søvnapnøen, for jeg får kun anfald om natten. Det må være hårdt for hjertet, når vejrtrækningen udebliver. Blodtrykket er velbehandlet. Det ligger på ca. 120/78. Men jeg vil mene, at blodtrykket, da søvnapnøen var værst, har ligget meget højt om natten. Det vidste jeg jo ikke, for man måler normalt ikke blodtrykket om natten. Jeg undrede mig bare over, at det var højest om morgenen og aftog i løbet af dagen.

    Og årsagen til søvnapnøen er formodentlig hjerteproblemerne! Hvordan det hele er startet, ved jeg ikke. Formodentlig på grund af en meget alvorlig jernmangel, som jeg må have gået med i adskillige år. Lægen mente ikke, at det kunne betale sig at undersøge mig, for det var nok bare overgangsalderen. Jeg HAR skiftet læge!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.