Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Lægen har givet op, hvad nu?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejse.
    Jeg skriver til dig fordi jeg selv har haft de samme symptomer.. faktisk præcis de samme som du beskriver. Jeg er i 15 år blevet undersøgt på kryds og tværs og for en månedsiden fandt jeg svaret. Jeg vil ikke sige så meget mere men bede dig læse om hsp på nettet og også læse bogen særligt sensitive mennesker. Her finder du måske også årsagen til dine symptomer. Hvis du har lyst kan du gå på facebook under særligt sensitive og snakke med andre om dine oplevelser. Håber du giver det en chance det er et helvede at være i det som du har det... Kh Anja
  • Indstillinger
    Mit svar kan ikke gøres så kort, Men har selv haft samme , plus mange flere synptomer som dine og kender hele din historie, har været undersøgt for alle allergier, astma, lungesygdomme, stofskifte, immunforsvar, ja alt som kan relateres til emnet. I 15 år levede jeg med en astmadiagnose som gik på mild astma med angst som overbygning. På trods af at jeg aldrig har haft et egentligt astmaanfald, er fyldt med medicin for astma og allergi gennem årene... og så for 3-4 år siden kom diagnosen.. INGEN astma INGEN allergi... Har ALDRIG haft det... Mavesyre, tavs refluks, GERD , sarte luftrør som følge af irritation og sart mave. Kan være noget intollerance og jeg ved da også bestemte fødevarer jeg bør undgå, men det er ikke som sådan målbart, det er ikke allergi mod fødevarer og jeg reagerer ikke hvergang jeg indtager de ting... Men det er en slags hyper følsomhed kombineret med sart mave og mavesyre ( kaldes også tavs refluks fordi symptomerne ikke altid er mærkbar halsbrand eller opstød, men mavesyre og syredampe som generer hals og luftrør og strube. Det giver slim ( forvekslet med astma og allergi ) harken og rømmen konstant for at fjerne klump i halsen, små slimklatter, og deraf stramme og overanstrengte halsmuskler som følge af den meget hosten og rømmen. Dette i sig selv opretholder en irritationstilstand og giver... mere slim . Smerter i brystet, lige under brystet , toppen af maven som et bælte der strammer hen over mellemgulvet, altsammen pga refluks, det giver tegn som hjerteanfald og astmaanfald, dog uden den hvæsen der er ved astma, men smerter og åndenød. Har været akut indlagt mange gange uden at der har været noget. Har været i lange udredninger hos halslæge som også stillede diagnosen refluks og følsomme luftveje. I mit tilfælde rammer det også næsen som stoppet næse, nogen gange ensidig andre gange begge, ofte også snottet næse, som løber tilbage bagover ned i svælget og dryooer ned på strube og stemmebådnd ( rhinitis ikke allergisk og post nasal drop ) Dertil angst og jævnlige depressions perioder. Det er svært at tro at mavesyre refluks og GERD som udgaven også kaldes kan være skyld i så mange gener, men det ved jeg idag efter nu mere end 20 år... at det kan det. Stress og angst og bekymringer generelt, samt fødevarer som løg, stærke krydderier, vin og spiritus, kaffe og cola, nogle citrusfrugter og tomat, nogle kålsorter, sukkerslik og chokolade er nogle af mine udløsere. Dertil kommer de sarte luftveje som lider under syren, så at man kan blive irriteret af støv, rengøringsmidler mm som kan drille i forvejen sarte luftrør. Så alt i alt føles denne tilstand som alt fra allergiker, astmatiker, hjerteproblemer, lungeproblemer, halsproblemer
    ALT DETTE pga mavesyre.... Jeg tager nexium og sideløbende gaviskon i håndkøb. Af og til slimløsende for at mindske irritationen, næsespray , ja u name it. Jeg tror ikke du har allergi. Vandallergi er mest udvortes. Jeg tror du skal kontakte din halslæge og din egen læge og få dem sammen til at udrede dig for refluks og GERD... og det kan jo ikke skade med allergiudredning også, bare for at udelukke noget, når nu alle de sumptomer er med i billedet. Håber at høre fra dig senere
  • Indstillinger
    Hejsan, fandt du ud af hvad det var? Oplever det samme bt. :)
    Men tror dog at snottet og slimet skyldes bihulebetændelse, har det selv satme svært at komme af med. Slimet løber ned i halsen og skal spyttes op igen. Føj føj :) Men har samme brystkasse smerter som du har, det er altså rigtig ubehagelige. Føles som tryk midt i brystet.
  • Indstillinger
    Sorry for at jeg ikke har svaret

    Havde helt glemt tråden, og min mail var ikke en jeg normalt anvender.

    Men nej fik aldrig svar, mit gik over efter ~6 måneder, men er kommet tilbage, nu lever jeg med det.

    Jeg har i den periode prøvet ALT, skiftet kosten rundt 5-6 gange (for at sikre mig perioden var lang nok til mærkbar effekt) og ja syntes alt er forsøgt. Der sker bare intet, jeg kan ikke komme af med det.

    Nu har jeg som lægerne valgt at give op, og bare leve med det, kan ikke selv finde nogen forklaring, og har skiftet læge 2 gange for at få andre meninger, ingen som har hjulpet.

    Held og lykke med det, men tror desværre ikke du kan få det løst. Dog er flere af mine symptomer utrolig lig stress, hvilket mit dog ikke er, men hvis dine symptomer minder om mine, så prøv at få set en psykolog eller andet for at sikre dig der ingen stress er i din hverdag (usund stress)
  • Indstillinger
    Jeg har efterfølgende sidste indlæg fundet ud af at jeg lider af laktoseintolerance. Har endvidere holdt mig fra gluten og alle mine symptomer er væk. Jeg vidste der var noget jeg ikke kunne tåle og jeg kan kun anbefale dig at blive ved med at lede efter svaret. Mvh Anja
  • Indstillinger
    I stedet for at give op, så synes jeg, du skal finde en god psykolog. Alle disse diffuse symptomer optræder ofte ved vedvarende stress tilstande og traumer, og når man ikke fejler noget fysisk, så kan lægerne naturligvis ikke finde noget.
    Om ikke andet vil du lære at leve med dine symptomer på en bedre måde ved at opsøge en psykolog, men jeg tror faktisk, at sådan en vil kunne helbrede dig.
  • Indstillinger
    prøv at læse om eosinofil øsofagitis, om symptomer på denne sygdom passer på dine problemer
    Bente
Log in eller Registrér for at kommentere.