Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Erfaring med laseroperation på Århus universitetshospital?

Redigeret 13 december, 2014, 06:38 i Åben debat om øjne
Hej
Jeg skal til forundersøgelse for øjenlaseroperation på Århus universitetshospital. er der nogen der har fået lavet en operation der og kan fortælle lidt mere om, fordele og ulemper. Jeg har fået en pjece og søgt på nettet og synes det er en jungle, når det angår hvad der er bedst og hvilken metode der er mindst risiko ved. Jeg har -10 på begge øjne. Jeg er nervøs for at operationen vil gå dårligt og at det vil blive forværret. På den anden side har jeg i flere år døjet med daglig hovedpine, hvilket min optiker mener kan stamme fra mir svage syn.

Det jeg søger er folk der har prøvet operation selv. Hvilken metode der blev brugt (jeg synes der er forskellige navne hvor jeg tror nogen af dem er ens fx relex/smile og Lasak/Fs Lasik). Og meget gerne folk der har prøvet århus sygehus som min optiker anbefalede, da de er førende inden for området

vh Linda
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,
    jeg har lige faaet foretaget en relex smile for to uger siden og det er gaaet meget nemt og glat. Det var den eneste metode jeg ville have, idet jeg ikke bryder mig om den store flap ved lasik metoden. Jeg havde -8,75 og -6,5 paa de to oejne, og det er i dag meget taet paa 0. Svagt langsynet, men synet varierer stadig de foerste to maaneder. Det stoerste problem er nu, at det er svaert at laese taet paa, idet jeg nu har meget brug for laesebriller. Det havde jeg ogsaa foer, men der ophaevede min naersynethed en del af det. Og saa er der mange refleksioner ved lys, naar det er moerkt, men det skulle blive bedre. Generelt er jeg meget tilfreds med at jeg er blevet uafhangig af briller naar jeg gaar rundt. Jeg faar dog lavet faste briller med laesestyrke her om et par maaneder.
    Selve operationen gik meget nemt. Laseren tog kun 25 sek pr. oeje. Jeg var ogsaa spaendt, da jeg ikke havde nogen at spoerge, men det virker til at vaere en supermetode. Min oejenlaege var meget imponeret over resultatet en uge efter operationen.
    Held og lykke med det,
    Hilsen Karsten ps: Skrevet fra udlandet, derfor de manglende danske bogstaver
  • Indstillinger
    Hej Linda
    Jeg er lidt nysgerrig efter, om du fik foretaget din øjenoperation, og hvordan det gik, da jeg selv går og overvejer dette?
    Jeg har været til forundersøgelse, og mangler i princippet kun at booke en tid.
    Dog er jeg meget i tvivl om risikoen er for høj.
    Derfor vil jeg rigtig gerne høre fra andre som har fået foretaget en Relex Smile operation på Aarhus Universitets hospital.
    På forhånd tak.

    Vh. Brith
  • Indstillinger
    Hej Brith
    Ja jeg fik foretaget operationen. Kan dog ikke med sikkerhed sige det var smile metoden. De fjernede et lag af hornhinden med laser og det tog 15 sek på hvert øje. Jeg er rigtig glad for det. Det er næsten 11/2 år siden nu. Mit syn ligger på omkring -1. Jeg vidste godt at de ikke ville kunne få den ned på 0 og det er helt okay. Jeg bruger briller i bil, når jeg ser fjernsyn og hvis vi er udenfor ellers ikke :)
  • Indstillinger
    Hej Linda
    Tak for dit svar :)
    Så der var ingen komplikationer eller bivirkninger?
    Jeg har ikke hørt om nogle dårlige oplevelser indtil videre, men det er lige det der med at beslutte sig for at gøre det, og med 2% risiko synes jeg det er en lidt svær beslutning.
  • Indstillinger
    Nej faktisk ikke. Lidt tørre øjne men intet alvorligt. Har ikke problemer om natten fx hvor stor styrke bruger du
  • Indstillinger
    Jeg har ca. -7 på begge øjne. Ok, det var rart at høre :)
  • Indstillinger
    Jeg fik min øjenoperation igennem www.smile-oejenoperation.dk, og her var øjenlægen også fra århus hospital.

    Det var ikke fordi jeg mærkede så meget til selve operationen, der lugtede en smule i rummet, men det var alt.
    Jeg skulle selv betale, så jeg syntes måske at det var lidt dyrt - men det er jo en smagssag.

    Hvornår skal du ind og have din operation?
  • Indstillinger
    Men hvad med efterfølgende? Og er du tilfreds med resultatet?
    Jeg har været meget i tvivl, så har endnu ikke aftalt en endelig tid... Ville lige høre fra nogen som har gennemgået det, inden jeg besluttede mig endeligt.
  • Indstillinger
    Jeg syntes overordet at det har været godt.

    Jeg er ikke super tilfreds med at de har skåret i mit øje, men det er nu nok mest tanken som skræmmer :-)

    Hvad vil du vide, så skal jeg se om jeg kan svare dig på det.
  • Indstillinger
    Har du oplevet nogle bivirkninger, og hvor længe gik der inden synet var stabilt?
    Hvornår fik du lavet din operation?
Log in eller Registrér for at kommentere.