Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

gluten og laktosefri og muskelsmerter

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for info. vil også køre laktose og glutenfri i 2 mdr. har kørt det siden sidst i jan. men kan ikke mærke forskel. så ville bare høre om der var nogen der hviste hvor langtid man skulle være uden , for at kunne mærke om det var det.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg synes det er en god ide det du gør. Det er ihvertfald forsøget værd. Jeg har selv lidt af muskelsmerter i sær i nakke, skuldre og ryg området og døjet med hovedpiner og migræner. Måtte til sidst gøre noget, for fik bare mere og mere medicin og ingen kunne rigtig hjælpe mig. De sagde at noget af det var myoser, men jeg følte at min nakke sad forkert og jeg fik tit hold i nakken.

    En kollega der var ernæringterapeaut, spurgte mig om gluten og jeg vidste at jeg ikke kunne spise for meget for så gik maven helt i stå. Hun anbefalede at jeg holdt mig fra det i 3 mdr. Det gjorde jeg og uden rigtig at tænke over det fik jeg det gradvist bedre. Da jeg startede igen var der en kraftig reaktisk, ondt i ryggen så jeg dårligt kunne stå og igen smerter i nakken og hold med hovedpiner.

    Gennem de sidste tre år jeg har on og off prøvede om det nu også er det. Og DET ER DET ihvertfald for mig. I mine blodprøver kunne man ikke se noget og da jeg blev tilbudt en tyndtarmsprøve hvor jeg forinden skulle spise massere af gluten i 2 mdr. ja så måtte jeg sige fra, kunne ikke gennemføre det uden at gå på kompromi med mit velbefindende. ud over smerterne blev jeg mere og mere træt, blev deprisiv og fik smerter i musklerne.

    I dag spiser jeg ikke gluten, kan tåle små mængder, men går jeg amok i noget slik f.eks med gluten, må jeg betale prisen med ondt ondt i maven i 3 døgn plus alt det andet. Jeg siger ikke at dette er løsningen for alle. Men man bør altså gøre sig selv den tjeneste at prøve og derefter mærke efter hvad der sker. Skriv evt. ned, for det ubehagelige bliver heldigvis tit glemt. Jeg tror mange går rundt og er forgiftede af noget de ikke kan tåle og man er så bedøvede at man ikke mærker det konkret, ikke før man stopper og starter igen. Men giv det 3 mdr. Held med det.
  • Indstillinger
    Tak for dit indlæg- Jeanette
  • Indstillinger
    Hej! Jeg ved ikke om det er det rigtige sted, at stille dette spørgsmål...men nu prøver jeg. For 1 mdr. tid siden, fik jeg konstateret gluten-og mælkeallergi. Jeg var i de første 2 uger ikke klar over, at jeg ikke engang måtte spise/drikke laktosefri. Og samtidigt, havde jeg bagt med "Finax" bla. mel, som åbenbart indeholder lidt gluten. Nu har jeg været hel gluten-og mælkefri i ca.1-2 uger. MEN...jeg er blevet mere og mere dårlig. Ryster (ligesom når man har for lavt blodsukker), har koldsved, blodtryksfald (føler jeg ihvertfald), hurtig forpustet, højere puls...ja, indre uro. Mit spørgsmål er: Kan man få abstinenser efter gluten og/eller mælkeproteiner?
    Mvh Tina
  • Indstillinger
    Gluten og kasein (ostestof fra mælkeprodukter kan ved enzym-mangel nedbrydes ufuldstændigt til opiat-lignende peptider.
    Så ja ! Man kan få abstinens-symptomer ved ophør med gluten / mælkeprodukter.

    Den pågældende enzym-mangel menes i nogle tilfælde, at skyldes belastning med kviksølv, idet kviksølv, som i øvrigt har en ødelæggende effekt på stort set alle enzymer, synes at have særlig forkærlighed for visse enzymer, deriblandt enzymet til nedbrydning af gluten / kasein.

    Hvis du vil have mere viden kan du søge på Internettet, hvor, især, amerikanske forældre til autistiske børn diskutere denne problematik.
  • Indstillinger
    Tak for svaret...så må jeg væbne mig med tålmodighed på, til jeg er helt udrenset.
  • Indstillinger
    Selv tak.

    Enzymet hedder Dipeptidylpeptidase 4, hvis du vil google videre angående problematikken.
Log in eller Registrér for at kommentere.