Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Feber i tre uger

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Søren. Det vil jeg prøve at hører hende om hun er blevet tjekket for, men er ret sikker på at hun er. Hun er tjekket i hoved og røv og intet viser noget, desværre. Vi er begyndt at overveje noget alternativt, da det her ikke holder. Hun er super træt og har svært ved at overskue andet end at passe sit arbejde, så hun ikke bliver fyret.
    Hvidløgskur har hun ikke prøvet, men måske skulle hun? Det kan jo ikke skade og vi er åbne for ALT, det her er ihvertfald ikke til at holde ud..
    MVH Maria.
  • Indstillinger
    - Det ville altså være rart hvis folk her meldte tilbage, så vi kunne blive
    klogere og havde mere nytte af dette forum.
    SÅ hvordan gik det Karolina og Maria ? vh søren.
  • Indstillinger
    Hej folkens

    Jeg tillader mig lige at komme med et bidrag i denne tråd.

    For lidt over en uge siden søgte jeg på Google på "Feber på 3. uge" og fandt denne tråd. Mange af de beskrevne symptomer fra trådstarter kunne jeg nikke genkendende til... Jeg er selv 31 år og var ved at gå ud af mit gode skind, da min læge ikke umiddelbart kunne finde noget tydeligt galt med mig.

    Mine symptomer var/er: Feber fra 37,5 om morgenen (min normale morgentemperatur er 36,7) til 38,5-39,5 om aftenen, meget nedsat appetit (spiser kun 1/4 af hvad jeg normalt gør), voldsomt ubehag omkring mavesæk/solar plexus, løs afføring, øm nakke og ondt i hovedet - specielt ved højeste temperaturer.

    Afføringsprøver og blodprøver hos egen læge viser at alt er som det skal være, dog har jeg forøgede infektions/inflammationsstal - hvor tallene viser, at det ikke er en bakterie. Røntgenscanning af lunger/solar plexus viser intet unormalt.

    Først da min læge sender mig til Skejby Sygehus' infektionsafdeling, hvor de den første dag tappede 11 forskellige blodprøver, sker der noget. Efter 1½ dag kommer der svar på blodprøven, som viser at jeg tester positiv for Epstein-Barr virus... Konklusionen bliver derfor, at det, jeg fejler, er Kyssesyge.

    Fik at vide at jo ældre man er, når man får Kyssesyge, desto sværere bliver det at genkende symptomerne fordi, de kan afvige meget fra "det normale". Bl.a. er det ikke normalt at have feber 4 uger i træk - og normale levertal.

    Så til andre, der læser med i fremtiden, fordi de leder efter årsagen til, at de har haft feber flere uger i træk, så er her EN mulig forklaring.
  • Indstillinger
    Du spørger om det kan være cancer når blodprøver var OK - ja det kommer an på hvilke blodprøver de tog. Var det almindelig læge eller på hospitalet? Den almindelige praktiserende læge kan ikke bestille de samme undersøgelser som inde på hospitalet, så det er ikke alt han kan teste for. Jeg ville kræve en henvisning til hæmatologisk eller infektionsmedicinsk afdeling for udredning af sjældnere infektioner, lymfomer, metastaser og andre maligne sygdomme. Det kræver en knoglemarvsbiopsi. På hospitalet vil man også dyrke blod, afføring, urin, lave lumbalpunktur (særlig når han er nakkestiv?!)...
    Her er informationen som lægerne følger for udredning af langvarig feber; https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/l ... headerDAKA
Log in eller Registrér for at kommentere.