Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Nyt om blodtryk

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej, Kameliadamen
    Det gør ikke noget, for det tabes der intet ved.

    Jeg håber du vil fortælle, hvad din blodtryksforhøjelse kommer af, hvis du får et resultat.
    Jeg tror selv der muligvis kan være tale om en genfejl i nogle tilfælde. Når omstændighederne taler for det er man i risiko zonen for at blodtrykket forhøjes.
    Jeg tror mit høje blodtryk blev fremkaldt at stress. Jeg var så stresset, at jeg også fik epilepsi. Det er for længst forsvundet. Blodtrykket derimod gik aldrig ned igen.
    En hjertefejl kan også give for højt blodtryk, ved jeg. Det opdagede de efter mange år min veninde havde.
    Mine børn fik også forhøjet blodtryk, men langt senere i livet end jeg gjorde.
    Min ældste har aldrig røget. Men de arbejder begge for meget.
    Åh ja, man spekulerer, faktisk er jeg så gal over nogen kan tro, man er selvforskyldt i sine sygdomme.
    Naturligvis kan man gøre meget selv for at holde det under kontrol. Men det er ikke altid nok. Der må være en årsag.
    Min mand og jeg har spist det samme i over 30 år. Hans blodtryk er lavt bare for at nævne et eksempel. Og han er ryger, men ikke i nærheden af mig.

    Mange hilsener.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg går til noget udredning for tiden, og jeg vil helst vente med at fortælle om det, til der foreligger et endeligt resultat. Men jeg skal nok fortælle om det på et tidspunkt.

    Jeg tror, at der kan være mange forskellige og meget individuelle årsager til forhøjet blodtryk. Der kan sikkert også være flere samvirkende årsager. Og det er klart, at når der i en familie er mange, der lider af forhøjet blodtryk, så er der nok en fælles årsag i den familie – ud over at der måske er nogle individuelle årsager.

    Og selvfølgelig bliver man dødtræt af det, hvis nogen – uden at kende én, og uden overhovedet at lytte til, hvad man selv fortæller − som en ren automatreaktion siger, at højt blodtryk skyldes forkert livsstil. Jeg bliver da også sur!

    På den anden side, så tror jeg, at vi her på Netdoktor har brug for dem, der har anderledes synspunkter på helbredsproblemer! Derfor er jeg ked af, at nhs har en måde at skrive på, der får andre til at tage afstand fra det, han skriver.

    F.eks. har nhs jo ret i, at jeg skal passe på med perikon. Men hvis jeg ikke kendte til problemet i forvejen, ville jeg måske have tænkt: Nå, det er bare noget sludder, som nhs finder på for at score point i en meningsudveksling, så han kommer til at fremstå som den, der ved alting!

    Ved sin måde at skrive på spænder nhs ben for sig selv. Men det må han jo selv om!

    God weekend

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Nu foreligger det endelige resultat af undersøgelserne. Det viser sig, at jeg lider af ret alvorlig søvnapnø, du ved, den dér sygdom, hvor man af en eller anden grund ikke trækker vejret tilstrækkeligt under søvnen om natten.

    Jeg har selvfølgelig haft søvnapnø i tankerne, men afviste søvnapnø som en mulig årsag til mine helbredsproblemer, fordi jeg slet ikke passer til beskrivelsen af tilstanden! Jeg er ikke overvægtig, og jeg falder ikke i søvn om dagen i tide og utide, som der står, at folk gør. Tværtimod har jeg – på trods af overvældende træthed – meget svært ved at falde i søvn og kan i hvert fald slet ikke falde i søvn om dagen.

    Nå, men eftersom jeg i årevis har spekuleret over, hvad jeg mon kunne fejle, så er det da en udmærket ting, at det endelig er blevet opklaret, og at der er behandlingsmuligheder.

    Jeg citerer fra nedenstående henvisning:

    ”Flere og flere undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem søvnapnø og forhøjet blodtryk. Mere end 35 % af alle med søvnapnø har et blodtryk, der overstiger grænsen for, hvad der er normalt (140/90 mmHg). Omvendt regner man med, at 30 % af alle personer med forhøjet blodtryk har søvnapnø.”

    http://www.sovnapno.dk/visUnderemne.asp?underemneID=105

    For en ordens skyld: Jeg siger ikke, at du også har søvnapnø.

    Jeg fortæller dig om det, fordi jeg lovede at gøre det. Men jeg er overbevist om, at du vil forstå det, når jeg siger, at jeg lige nu har brug for lidt ro omkring sagen. Jeg skal lige fordøje det.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Tak for oplysningen. Jeg kender naturligvis sygdommen, men anede ikke den kunne give for højt blodtryk.
    Jeg undrer mig over læger ikke sørger for at undersøge den slags, når der bliver konstateret for højt blodtryk. Men det burde vist ikke undre mig.

    Mange hilsener.
Log in eller Registrér for at kommentere.