Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg er den onde stedmor!!

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Den unge dame mangler ikke penge. Hun kan ikke gøre krav på noget som helst. Hvad byder hun selv ind med?
    Din mand har svigtet hende - måske. Men de myndigheder der har anbragt hende, har ifølge lovgivningen pligt til, at sørge for at kontakt til familien opretholdes. Det har de ikke gjort. Din mand ville ikke kunne gøre noget som helst. Hvis han havde forsøgt, var han blevet afvist, evt. gaver var ikke givet videre til hende, men sendt tilbage uden besked om hvorfor.
    For mig lyder det stadigvæk underligt, at hun først som 19 årig opsøger sin far. Hvorfor ikke ligeså snart hun var blevet 18?
    Hun færdes i et misbrugsmiljø. Her hjælper ekstra penge hende til at fortsætte. Hun får hvad hun vil have - farmand betaler - og vedligeholder hendes færden i misbrugsmiljøet.
    Hendes adfærd får mig til at tro, at hun er misbruger. Det forekommer næsten aldrig, at ikke misbrugere færdes i et misbrugsmiljø.
    Det eneste i kan gøre er, at stille krav til hende, og fortælle hende, at den eller den adfærd ønsker i ikke. Hun skal respektere jer, hun kan ikke forvente, at i begynder på hendes præmisser. Hendes misbrugsven er ikke velkommen o.s.v.
    Det er ikke rart, og man kan komme til at føle sig ond, men i det her tilfælde er det at være ond, det samme som at vise omsorg og kærlighed, når man ikke vil give hende det der kan skade hende.
  • Indstillinger
    Ja det er lidt en dilemma her, hvem der er ond ???? Klart skal farmands familie ikke ændre deres familie mønster pga. af den unge dame, det talte jeg heller ikke for, jeg talte for at de åbnede dørene for pigen i det hjem de nu engang har, med DERES dagsorden i DERES hjem, hvor hun kan blive en selvfølgelig del, under de forhold som er i den familie for deres børn, uanset hvis børn det er. Klart er det svært pludselig at vide, hvordan vil vi behandle vores børn i den alder, da de jo ganske pludselig har fået et barn i den alder, men det kan man da snakke om og beslutte sig til som voksne mennesker. De retningslinier de så kommer frem til, må alle deres børn så leve efter, længere behøver den ikke være. Ingen snakkede om at give hende penge eller lade en misbrugskærreste komme i deres hjem!!!! Det vil de sikkert heller ikke accepter, når deres nuværende små børn bliver 19 år tænker jeg. Uanset hvad samfundet har gjort forkert og ikke forkert, har de respektive forældre været en stor del af ansvaret for, at samfundet overhovedet er kommet ind i billedet, det gør de IKKE, hvis forældre tager deres ansvar. Så det er den dårligste undskyldning i verden for ikke at gøre hvad man kan fremadrettet.
    Jeg sagde ikke det er nemt, eller at den unge dame skal sætte dagsordnen, have penge, hash og lignende!!! Jeg mener bare, at hun bude have den respekt fra sine forældre, som hun desværre åbenbart ikke har fået tidligere i sit liv. Nemmelig at hun hører til fars liv som en selvfølge, under de dagsordner han sætter for alle sine børn.
  • Indstillinger
    Sikke noget rod.

    Der må jo være årsager til at hun i sin tid blev anbragt uden for hjemmet.
    Som hendes far, må din mand kunne få aktindsigt. Får i den, kan I bedre beslutte hvordan I kan omgås hende. Og måske få hjælp til det. Altså støtte fra fagfolk.

    I kan ved at få aktindsigt også finde ud af om hun er misbruger. Hvis hun er, vil der være god grund til at overveje om I vil have kontakt.

    Vælger I kontakten med hende, vil det være en god idé at behandle hende som en ligestillet voksen person. Kontakten skal være på jeres betingelser. Derfor er det vigtigt at I fortæller hende hvorfor I ønsker at bestemte ting skal være på en bestemt måde.

    For mange år siden gav jeg 'husly' til en pige på 16 i en periode. Hun var stukket af fra sin far og stedmor. Det kunne jeg godt forstå hun gjorde. Stedmoderen havde 'bukserne på'. Faderen blandede sig ikke.
    Men det jeg egentlig vil fortælle er, at hun gerne ville på diskotek med sine kammerater. Det var ok med os. Hun var en fornuftig pige og jeg var sikker på hun ikke ville 'rode sig ud i noget'.
    Klokken 2 om natten var hun ikke kommet hjem. Jeg blev bekymret fordi vi boede langt ude på ' lars tyndskids mark' og sidste bus var forlængst kørt.
    Så jeg måtte ud i natten og lede efter hende. Heldigvis med godt resultat.
    Næste dag fik vi en snak om sagen. Vores aftale var at hun skulle ringe til os senest kl 24 hvis hun kom senere hjem eller gerne ville hentes. Hun kunne godt forstå at jeg blev bekymret og overholdt der efter altid aftalen.

    Man kan opbygge meget tillid og åbenhed ved at tale med børn og unge på 'lige fod'. Jeg har oplevet det med andre børn. Selv børn helt ned til 5 år.

    Din mand har mistanke om at han ikke er hendes biologiske far. Det ville være direkte ondt at fortælle hende det.
    Nok er hun 19 år. Men hun er meget yngre inden i. Hun opfører sig som en på 13 i begyndelsen af puberteten. Og måske har hun ikke fået mulighed for at blive ældre. Har hun ADHD - som er en misbrugt diagnose - kan det skyldes det.

    Jeg håber for jer og hende at I må komme frem til en god måde at omgås hinanden.
Log in eller Registrér for at kommentere.