Hjem Øre, næse og hals Hørenedsættelse og tinnitus

Tinnitus: Zoloft vs Venlafaxin

Hej

Hvad er forskellen, bortset fra at Zoloft er 10 x dyrere end Venlafaxin.

Er der nogen der har erfaringer med nogen af dem ?

se evt.: http://www.business.dk/diverse/lykkepil ... a-tinnitus
«13

Kommentarer

  • Hej

    Prøv med Magnesium i stedet for "lykkepiller". Det virker på sammen måde og er uden bivirkninger.

    http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1507372.ece
  • Hej Sambo

    Jeg har aldrig før hørt, at antidepressive midler skulle kunne hjælpe på tinnitus. Tværtimod ved jeg, at der er mennesker, der får tinnitus som bivirkning af antidepressiver!

    Men hvis man faktisk har tinnitus i forvejen, sker der jo ikke noget ved at prøve. Dog skal man være opmærksom på, at antidepressive midler har en del bivirkninger, i hvert fald i starten.

    Forskellen på Zoloft og Venlafaxin er, at Zoloft øger virkningen af kun ét signalstof, nemlig serotonin, og Venlafaxin øger virkningen af to signalstoffer, nemlig serotonin og noradrenalin.

    Du kan læse om begge slags medicin her på Netdoktor. Blandt de mulige bivirkninger til begge slags medicin beskrives også tinnitus.

    http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=1681

    http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=4601

    Det kommer bag på mig, at Zoloft er 10 gange dyrere end Venlafaxin, for Venlafaxin er et nyere og mere specialiseret produkt, eftersom det virker på hele to signalstoffer, der menes at spille en rolle ved depression. Venlafaxin er et såkaldt dual action-præparat, som bruges ved sværere depressioner.

    Årsagen til prisforskellen må være, at Zoloft er et originalprodukt (ikke et kopiprodukt), hvorimod Venlafaxin er en kopi af originalproduktet Efexor.

    Der findes faktisk en billigere kopi af Zoloft, som hedder Sertralin.

    I Netdoktors artikel om Sertralin kan du se, at Sertralin har samme indholdsstof som Zoloft, nemlig sertralin.

    http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=4469

    Selv om der er tilfælde, hvor folk ikke har samme nytte af en kopi, som de har af originalproduktet, vil jeg alligevel mene, at du trygt kan bruge Sertralin i stedet for Zoloft. Der er tale om nøjagtig samme stof. Forskellen på kopien og originalen er, at der kan være andre hjælpe- og fyldstoffer i kopien, og at der desuden tillades en vis afvigelse i selve mængden af det virksomme stof i den enkelte tablet. Men når man skal til at begynde på en kur, kan man jo ikke vide, om det er kopien eller originalen, der vil virke bedst!

    Og personligt ville jeg være mest tryg ved at bruge det stof, som der henvises til i dit link. Hvis du ikke har nogen depression, er der jo heller ingen grund til at få reguleret ved hele to signalstoffer, hvis du kan nøjes med ét. Held og lykke med forsøget!

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Det er selvfølgelig vigtigt, at din læge vejleder dig grundigt. Der skal nok ikke bruges den samme dosis som ved depression.

    P.S. Jeg ser, at du har fået et forslag om at bruge magnesium. Hvis jeg var dig, ville jeg afprøve det først. At tage antidepressiv medicin er ikke uden problemer.
  • Hej

    Noget tyder på at antidepressiv medicin virker ved at øge mængden af Magnesium i hjernen, hvor ved serotonin produktionen bliver øget. Så at begge midler virker på tinitus er engeligt ret logisk.
  • Mange tak, det er jo lige før at tinnitus forsvinder når jeg læser de fine svar.
    Men Venlafaxin er altså lige så godt, prøver også med Magnesium,
    Har fået Venlafaxin fra Orifarm.
    Er normalt ikke deprimeret, men det giver dårlig livskvalitet med den vedvarende larm - og trykken for det ene øre, ørelægen er til NUL!!! hjælp, han (de) gider ikke engang høre efter hvad jeg fortæller dem.
    Gad vide hvad den trykken for øret betyder, det har måske noget med stress at gøre ? Den er der ikke hele tiden. Nu ser vi hvad der sker, jeg melder tilbage.
  • har du prøvet at klemme om næsen --og puste ud i ørene --lige som når man flyver og får propper i ørene ----
    jeg gør det tit når jeg mærker et tryk i ørene ---som ingen kan give mig svar på hvad det er
  • Prøver næste gang det opstår, tak.
  • Hej nhs

    Du skriver:

    ”Noget tyder på, at antidepressiv medicin virker ved at øge mængden af magnesium i hjernen, hvorved serotonin-produktionen øges.”

    Nu forholder det sig faktisk sådan, at serotonin-produktionen slet ikke øges, når man tager antidepressiv medicin!

    Det, der sker, er at serotonin og/eller noradrenalin, der I FORVEJEN er til stede i synapse-spalten mellem to nerveceller, genbruges i stedet for at forsvinde andre steder hen.

    De midler, der forøger effekten af serotonin hedder jo SSRI’ere, hvilket står for Selektiv Serotonin Re-uptake Inhibitor, altså selektive serotonin-genoptagelseshæmmere.

    De midler, der øger effekten af både serotonin og noradrenalin hedder jo SNRI, hvilket står for serotonin og noradrenalin genoptagelses-hæmmere.

    Jeg synes ikke, at det lyder seriøst, når du bare skriver ovenstående, uden at henvise til, hvor du har det fra, og helt uden at tage hensyn til de fakta, der foreligger.

    Men det kan da være udmærket at påpege, at det kan virke helbredende, hvis man sørger for ikke at mangle magnesium. Magnesium indgår jo i et hav af enzymprocesser og i mange forbindelser overalt i organismen ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Redigeret 29 december, 2011, 18:46
    Hej Kameliadame

    Du har helt ret. Magnesium øger ikke serotonin i hjernen, men SSRI og SNRI øger Magnesium indholdet i hjernen, hvilket fører til en mere effektiv udnyttelse af serotonin.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19780403

    Dr. Altura, professor of medicine and physiology at the State University of New York Health Science Center

    Dr. Altura says he's the first to prove that loss of magnesium from the brain is behind the problem. Without enough magnesium, serotonin flows unchecked, constricting blood vessels and releasing other pain-producing chemicals such as substance P and prostaglandins, he says. Normal magnesium levels not only prevent the release of these pain-producing substances but also stop their effects, says Dr. Altura.
  • Hej sambo du skal ikke selv expermintere med medicinen så kan det gå galt for dig at blande noget som din krop måske ikke tåler, tal med din læge hvilket medicin du skal have , hvis det er din medicin der giver dig bivirkninger med tinitus, så gå til din læge eller psykriatre og bede om at få et andet medicin der ikke giver dig disse bivirkninger, du skal altid gå tilbage til lægen og meddele om forandring så det kan rettes eller gives andet medicin der hjælper bedre, hvis du i forevejen lider af tinitus er der kommet ny viden inden for sygdommen, som du kan få oplysning på også en ny ting at høre meget høje lyde under læge opsyn skulle kunne kurere tinitus. held og lykke
Log in eller Registrér for at kommentere.