Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Makuladegeneration stargardt

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har selv fået konstateret stargardt på Kennedycenteret, som ligger i GLostrup. Kennedycenteret hed tidligere statens øjenklinik og jeg vil tro, at de har nogen af de ledende eksperter i øjensygdomme i Danmark. Stargardt er en form for blindhed, men ikke i den forstand at man mister synet totalt. Man mister sin evne til at fokuserer fremadrettet, men synet til siderne fungerer normalt. Farveblindhed på særlige farver er også en del af sygdommen. Meldingen fra Kennedycenteret angående behandling var, at der ikke findes en behandling. Lægen sagde dog, at selvom det ikke kan dokumenteres, så menes det, at sollys og andet stærkt lys fremskynder degenerationen, hvilket betyder, at man kan hjælpe sit syn meget ved at anskaffe sig et par mørke briller. Endvidere kan farvede brilleglas hjælpe til at man får bedre kontrastsyn, atlså bedre ser rammer om objekter og personer. Folk med stargardt kan have svært ved at genkende ansigter og steder, så hvis man møder nye mennesker eller besøger nye steder, er det ikke sikkert at man lige kan genkende dem anden gang man ser dem. Hvis man kontakter Dansk blindesamfund, så kan de hjælpe en til at finde en masse hjælpemidler der kan hjælpe en i hverdagen og på jobbet. Det gælder alt fra programmer tl computeren til lys i hjemmet og på jobbet. Endvidere er der også noget der hedder syns og kommunikationscenteret (eller noget i den retning), som kan komme hjem til dig og opsætte og afprøve særlige lamper. Begge steder har været en stor hjælp for mig, da jeg er under uddannelse og skulle læse ret meget, hvilket er svært, når man har et sn med reduceret fokus. Tro ikke på, at nogen operationer kan hjælpe, det var den melding jeg fik fra kennedy centeret. Man er vist ved at lave noget stamcelleforskning i storbritanien, som afprøves på patienter med stargardt, men det var noget jeg hørte fra en, som havde hørt det i radioen. Stargardt kan vist kun ramme mønd, og det er en genetisk arvelig sygdom, som kun kan ramme børn hvis begge forældre har et defekt gen. Og kun 25% af drenge af forældre med denne gendefekt, får sygdommen. Det er i hvert fald det jeg har fået fortalt. Jeg har i øvrigt også hørt det med at bæåbær kan reducere degenrationen, men deter altså ikke dokumenteret nogen steder, men det er jo ikke noget der skader at spise.
    Held og lykke med søgning efter en løsning.
  • Indstillinger
    Kære Alle og Eri Krogh

    Jeg har fået konstateret AMD og er 73 år og ser udemærket indtil videre, siger min nye øjenlæge.

    Den gamle sagde! Tag en brochure, da han konstaterede AMD, hvilket indebar Synvital behandling, der er udokumenteret eller leder jeg de forkerte steder.

    Så forum, hjælp mig, hvor finder jeg dokumentation for virkningen af Synvital, der har pågået i 20 år?

    Hilsen
    Peter Helms
    Nyt medlem
  • Indstillinger
    Jeg kan kun fortælle dig om vitalux. Dette middel tager min svigermor efter anbefaling fra øjenlægen.
    Jeg har læst øjenlæger anbefaler i bladet "Værn om synet" man tager et bestemt vitamintilskud. Noget man kun skal tage, hvis man har AMD.

    Der er en smule forskel på de to midler. I den du nævner er der også kobber. Hvilken der er bedst ved jeg desværre ikke.


    http://www.dansk-oftalmologisk-selskab. ... d_lang.pdf


    http://www.kennedy.dk/default.aspx?id=58&ai=331
  • Indstillinger
    Hej Peter Helms

    Ja, som Persilles link viser, er dokumentationen for virkningen af disse antioxidanter den berømte undersøgelse, der bærer navnet AREDS (The Age-Related Eye Disease Study).

    Du skriver ikke noget om, hvilken form for AMD, du har. Denne tråds overskrift taler om en sjælden form for AMD, men det er vel ikke den form, du har?

    Som jeg tidligere har skrevet i denne tråd, har min søster gavn af Synvital. Men vent ikke for længe, for selv om disse antioxidanter beviseligt har en god virkning, så kan de tilsyneladende ikke helbrede sygdommen – kun standse dens udvikling, så den ikke bliver værre.

    Der er nogle, der udtrykker betænkeligheder ved den store mængde kobber i Synvital, for kobber er jo et tungmetal, som man muligvis skal passe lidt på med.

    Der findes også andre antioxidanter, som muligvis kan hjælpe. Vitalrådet har skrevet om det:

    http://www.vitalraadet.dk/304+M5aa1b188225.0.html

    http://www.vitalraadet.dk/271.0.html

    http://www.vitalraadet.dk/304+M5a35e65ac89.0.html

    Hvis du ønsker at læse AREDS-undersøgelsen, så kan du nemt finde den via google.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære Kameliadame

    Det er ikke den sjælne form, den kendte jeg slet ikke og der er ikke nævnt noget om hvilken form det er, ud over tør AMD.

    Tak for dine link´s.
    Peter Helms
  • Indstillinger
    Dejligt, du kan bruge nogen råd. Jeg lader det stå, jeg skrev, af hensyn til eventuelle andre.
Log in eller Registrér for at kommentere.