Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

jeg får det bare aldrig sagt.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    selv tak. held og lykke smil
  • Indstillinger
    Hej Emilie!
    Faldt lige over dit oplæg og tænkte, at jeg kunne fortælle dig hvordan jeg håndterede en lignende situation.

    Jeg havde længe gået med nogle tanker om, at jeg nok havde en depression. Tog nogle tests m.v, som alle pegede på, at der ihvertfald var noget og rådede mig til at få hjælp.
    Først og fremmest fornemmer jeg, at du ikke har nemt ved at "blotte" dig - som du siger. Og det er ganske normalt - specielt overfor mennesker du er i kontakt med i hverdagene, forældre, lærere osv.
    Jeg kunne heller ikke konfrontere mine problemer med nogle jeg selv havde relation til, så jeg henvendte mig til min læge (han har jo tavshedspligt). Vi fik undersøgt det ene og det andet med et resultat af en svær depression. på daværende tidspunkt havde mine forældre ingen idé og hvad jeg rendte rundt med, eller at jeg selv havde henvendt mig til min læge. jeg skjulte det meget godt. Jeg fik efterfølgende en recept på sertralin også kendt som lykkepiller som hjalp mig rigtigt meget - dog med en kombination af kognitiv terapi også - psykolog.
    Den måde jeg fandt lettest ved at fortælle mine forældre, at jeg havde det skidt, var at jeg en dag besluttede mig for, at vise dem pillerne. De sad begge nede i stuen og så travede jeg ellers derned med mine piller. På den måde slap jeg for at skulle forklare en masse ting. De reagerede selvfølgelig som de fleste forældre gør, men de forstod også hvor svært det var for mig, at fortælle dem om min situation. De accepterede samtidig også at det skulle gå efter mit tempo og jeg nok selv skulle komme til dem når jeg havde brug for at snakke. Det har været så meget nemmere det hele, efter at have "blottet" hjertet overfor mine forældre. De har støttet og hjulpet mig. Kan kun anbefale dig at gøre det samme - det vil gøre en del ting lettere. + de betalte gerne udgifterne (pillerne) og så var der dén mindre ting at tænke på :-)

    Mvh
  • Indstillinger
    hej!
    Jeg har først set dit indlæg nu, og hold da op, det lyder også som lidt af en sej kamp du har været igennem, men jeg syntes det er virkelig godt gået!
    Du er en kæmpe inspiration for andre, at du ved det! ;-)
    Tak for den positive respons!
    håber alt går dig godt i fremtiden!
Log in eller Registrér for at kommentere.