Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Altid kvalme

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvad merd din moder --er hun slet ikke inde i billedet ---så i kantale om hvad der skal
    gøres
  • Indstillinger
    Jeg forstår det ikke helt, du kan ikke få hjælp fra din læge og er sikker på du lider af for meget mavesyre.

    Jeg foreslog dig du kunne prøve tabletter mod mavesyre. De kan købes på apoteket uden recept.
    Jeg er ikke til meget hjælp skriver du, det er jeg ked af, men jeg har ikke andre råd andet end så må du tale med lægen igen.

    Jeg prøvede selv tabletterne, efter lægens råd, mig hjalp de ikke, der var noget andet galt. Jeg fik det kun dårligere og holdt op med at tage dem
    .
    Hvis du får brænden i halsen om natten, så kunne det jo tyde på du har for meget mavesyre. Så skal du helst ligge højt med hovedet. Det er samtidig vigtigt at passe på med, hvad du spiser. Du skal bestemt ikke drikke alkohol.
    Jeg er også ked af du sikkert ikke forstod, hvad det var jeg forsøgte at sige til dig i mit første indlæg.

    citat

    Symptomer på for meget mavesyre

    Modsat lave mængder mavesyre er symptomerne på at have for meget mavesyre ubehagelige og generende. Typiske symptomer kan være fordøjelsesproblemer eller en sur smag i munden. Irritabel tyktarm (IBS) er en af de almindelige årsager til, at mængden af mavesyre forøges.


    Refluks

    Mavesyre i spiserøret kaldes også gastroøsofageal refluks (GERD) og opstår, når mavesyre løber tilbage i spiserøret. Resultatet heraf er halsbrand eller en sur smag i munden som beskrevet ovenfor. Andre symptomer inkluderer opkast, tør hoste synkebesvær.

    Mavesyre i spiserøret skyldes typisk problemer med lukkemusklen nederst i spiserøret (som aflukker forbindelsen til mavesækken).


    http://www.sundhedslex.dk/mavesyre.htm
  • Indstillinger
    mads

    Har du overhovedet fået kaplser på recept fra læge til mavesyre? For dem i håndkøb virker ikke altid, kun til lettere halsbrand. Har selv prøvet det.

    Jeg kan kun råde dig til at ændre din kost, ikke drikke for meget alkohol, for det bringer jo bare mavesyren frem igen.

    Reducér også kaffe og te, der er dog mere syre i kaffe end i te.

    Her er desuden en liste over gode råd i forbindelse med mavesyre:

    http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Re ... brand.aspx
  • Indstillinger
    Egentlig er det af nysgerrighed, jeg stiller spørgsmålet. Man kan jo altid blive klogere. Jeg fik piller på recept fra lægen, men opdagede de sagtens kunne købes i håndkøb.
    Jeg ville meget gerne vide hvilke tabletter du fik i stedet for. På forhånd, tak.
  • Indstillinger
    Persille1: Er det mig, du spørger?
    Dem jeg tager lige nu er Omeprazol Actavis 20 mg. Der er jo forskellige styrker i dem. Omeprazol findes f.eks. også med kun 10 mg. Jeg får den høje.
    Dem i håndkøb virker kun nogengange. Derfor har jeg det godt med at få nogen på 20 mg.
  • Indstillinger
    Ja, det var det. Tusind tak for svaret.
  • Indstillinger
    Ok. :-)
    Jeg tager dem 1 gang dagligt. Nogengange skal man give det en chance, og de kan virke efter 1-2 dage... Jeg tager dem i perioder, selvom jeg ikke har halsbrand, men kan fornemme, at maven ikke fungerer så godt pga. mavesyre.
  • Indstillinger
    mht kvalme har jeg hørt at det godt kan være psykisk. Og at der kan være en hændelse tidligere i livet der er restimuleret. Den hændelse kan du måske ikke huske og derfor har den mulighed for at påvirke dig uden logisk grund. som du fortæller er det langsomt blevet værre, og det er fordi den hændelse er blevet aktiveret flere gange som de ting du nævner med ubehagelige lugte og andre "klamme" ting. og nu er den så hele tiden aktiv og måden det kan behandles er ved hypnose, hvor du kan gå tilbage og finde den oplevelse der er aktiv og deaktivere den. men det er ikke noget jeg selv har prøvet, men jeg synes det lyder realistisk, så det er i hvert fald noget du kan overveje. Ellers er det virkelig vigtigt at undersøge om der kan være noget i spiserøret eller i mavesækken der ikke skal være der, og hvis der så ikke er noget der, kan du prøve det andet. ellers er der også d-vitamin forgiftning der kan give kvalme, men der skal meget d-vitamin til at fremkalde det. se under d-vitamin forgiftnings symptomer her på netdoktor. Håber du finder en vej ud.
Log in eller Registrér for at kommentere.