Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Lige fået konstateret for lavt stofskifte

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ny med dianose for lavt stofskifte. Jeg har en Thyroidperoxidase på 1486, og den bør max være 60. Er der nogen der ved hvad det betyder?
    På forhånd tak
    Str123
  • Indstillinger
    Det betyder, at du (ligesom jeg) har Hashimoto (en såkaldt autoimmun sygdom, hvor din krop helt eller delvist nedbryder din skjoldbruskirtel og du dermed får lavt stofskifte).
    Læs evt nærmere på dette link:
    http://www.thyreoidea.dk/fakta/hashimot ... ditis.html
    eller søg selv efter det på nettet.
    Når man vha jævnlige blodprøver (med 5-6 ugers mellemrum) er justeret ind på enten Eltroxin eller Euthyrox, så er der rigtig mange (nok de fleste), der lever et helt normalt liv uden symptomer. Det kræver dog ofte stor tålmodighed at blive justeret ind på den rigtige medicin-dosis. Min erfaring er at selv efter at blodprøverne er perfekte kan der gå nogle måneder før man helt har mærket effekten af medicinen.
    Nogle læger er rigtig dygtige til dette, mens andre læger ikke rigtigt har styr på det. Så det er nok en god ide at du selv søger oplysninger. så du kan vurdere om du får en kompetent behandling.
    Jeg er ikke expert, men jeg vil anbefale dig at bede om optagelse i diverse facebook grupper (de er for det meste lukkede, så du skal be om at blive lukket ind, men det plejer at ske uden problemer). Når du læser her eller på facebook skal du huske på at det oftest kun er de stofskifte-patienter der har problemer med medicinen/justeringen der skriver i fb-grupperne. Flertallet som du formodentlig/forhåbentlig hører til har ikke problemer med sygdommen og skriver derfor IKKE her eller på fb.
    Stofskifte fb-grupper jeg kender til er f.eks.:
    "Stofskiftesupport"
    "Stofskifte DK"
    derinde sidder en del kompetente personer som kan give dig mere specifikke råd og vejledning end jeg kan. Der er ikke længere ret mange der svarer her på Netdoktor.
    God vind fremover!
  • Indstillinger
    Er der naturlige måder at forbedre stofskifte?
  • Indstillinger
    Jeg vil bestemt fraråde dig at eksperimentere med diverse former for mad og naturmedicin.
    Det kan være svært nok at styre stofskiftet med den ordinerede medicin, og vær opmærkson på at visse former for alm. medicin kan ændre virkningen af
    den dosis medicin du får. Ved f.eks. at HUSK kan volde problemer.
    Så¨mit råd er, at tage din sygdom alvorligt og undlade at forsøge med alternativ behandling.
    vh
    eva2002
Log in eller Registrér for at kommentere.