Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sexlyst - Hvad skal jeg gøre?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis pigen bruger P-piller, kan disse være årsagen til den manglende lyst.
    Victoria
  • Indstillinger
    Lotte123:
    Hendes ekskæreste tvang hende til sex, men ellers ved jeg ikke hvad det skulle være.

    Hun er meget åben omkring sex, og vi har ikke nogen problemer med at snakke om det. Det er mit indtryk at hun ikke kender sig selv særlig godt rent seksuelt. Tidligere spurgte jeg hende nemlig hvad hun gerne ville have jeg gjorde ved hende, og da hun tøvede meget spurgte jeg hende om hun havde nogen præferencer. Hvad føles godt? Men hun kan ikke rigtig svare.

    Skal se om jeg kan lokke hende til at oprette en tråd her på ND :)


    Victoria94:
    Ja, hun bruger P-piller. Hun har dog snakket om at skifte til P-ring i stedet, men ved ikke hvad der er det bedste. Umiddelbart har jeg ikke endvidere lyst til at komme i kontakt med P-ringen under akten...
  • Indstillinger
    Hanne7: "Hvis hun er forelsket i dig, burde sexlysten være på sit højeste. Men noget tyder også på at hun ikke er rigtig tryg ved dig. Siden at hun heller ikke kunne komme i stemning i da i var på ferie."
    - Jeg bliver nød til at kommentere på det her quote da det ikke nødvendigvis er rigtigt. Selv er jeg en pige på snart 21 år og har stort set ingen sexlyst - hvilket jeg også er rigtig ked af - og så kan jeg altså være nok så tryg, forelsket og det ene og det andet, men enten er lysten der bare ikke eller også er den meget flygtig. Nogle gange er den der lige 2 minutter og så forsvinder den - og det er altså ikke fordi at han har gjort noget forkert.
    Jeg ved desværre ikke selv, hvad der skal til før man får lysten tilbage - ellers havde jeg gjort det for lang tid siden. Dog vil jeg meget gerne komme med nogle idéer, men jeg har simpelthen så travlt med lektielæsning i aften - jeg kom bare lige til at læse dit oplæg og debatten igennem og ville lige hurtigt sige at hun kan sagtens være stormende forelsket i dig og fuldstændig tryg og stadig ikke have lyst - sagt ud fra egne erfaringer.
    Vender tilbage til debatten når jeg lige har bedre tid. :)

    Mange hilsner,
    Maj
  • Indstillinger
    Om det er p-piller, p-ring, p-stav eller hvad det nu alt sammen hedder, er ligegyldigt. Det er stadig hormoner og en af de mange bivirkninger ved dette er, at det kan hæmme sexlysten noget. Dog tror jeg ikke, at det er hele årsagen her. Det vel i øvrigt de færreste, der mister sexlysten helt af det, men den kan da blive noget nedsat, hvilket i øvrigt vist nok står i indlægssedlen for medicinen.

    Men - at din kæreste har været udsat for tvang i forbindelse med sex af en ekskæreste kan i alle højeste grad give voldsomme blokeringer, og det er da lige præcis i den forbindelse, at hun nok bør søge noget professionel hjælp. Jeg vil bestemt foreslå, at hun kommer til en psykolog og får bearbejdet en sådan oplevelse.

    Hun er endda så blokeret, at hun er ude af stand til fortælle dig om, hvad hun godt kan lide - hvilket vel er ensbetydende med, at der sådan set ikke er noget, hun kan lide, da hun følelsesmæssigt bliver sendt direkte ud i det overgreb, hun har været udsat for.

    At hun i starten var ivrig nok, skyldes givet at hun "lukkede af" for følelserne i håb om, at hun på den måde ville glemme disse ubehageligheder.

    Det forklarer også tydeligt, hvorfor hun ikke får orgasme. Hun er ude af stand til at give slip, og det skal hun have hjælp til.

    Jeg er egentlig lidt rystet over, at du opfatter dette overgreb, hun har været udsat for,som noget der vel ikke betyder noget. Det betyder med overvejende sandsynlighed det hele, men det kan da være, hun heller ikke selv er klar over, hvor voldsomt tvang og overgreb kan påvirke.

    Men jo - her har I hele forklaringen. Hun bør snarest søge noget hjælp.
  • Indstillinger
    Hej igen,

    Vi har nu gået til parterapi hos en psykolog i 6 mdr. I denne periode har det været adskillige individuelle samtaler, men jeg kan naturligvis ikke vide hvor meget de har snakket om.
    Hun er desuden stoppet på p-pillerne, hvilket, muligvis i kombination med psykologen, har forbedret hendes humør væsentligt. Problemet med den manglende sexlyst er dog stadig ikke blevet løst.
    Jeg er så småt ved at affinde mig med at sex hænder på kvartalsbasis - dog indebærer dette jævnlig onani. Mit behov for sex er bare væsentlig større end hendes, og hvis det er prisen for at vi kan fungere sammen - so be it.

    Majblomst4: Mange tak for dit indlæg. Jeg er naturligvis ked af at du, på lige fod med min kæreste, også har problemer med sexlyst. Samtidigt er jeg dog glad for at høre at hun ikke er den eneste, der har det sådan, og at det sandsynligvis ikke er mig, der er årsag til den nedsatte sexlyst.

    Jeg håber nu alligevel på en øget hyppighed af det seksuelle samvær mellem hende og jeg, men holder til stadighed forventningerne på et minimum.
  • Indstillinger
    Åh, hvor dejligt, du melder tilbage; det er der desværre ikke mange, der gør. Tak skal du have.

    Det er godt, at I nu får noget hjælp, og hvis din kæreste har været udsat for nogle grimme ting, så tager det jo tid at få bearbejdet. Du er en dejligt kæreste, at du støtter hende.

    Forhåbentligt får du også nogle værktøjer til at takle, hvordan du har det med denne manglende lyst? Det er i hvert fald helt rimeligt, at du fortæller terapeuten, hvordan du har det, og hvad det hele gør ved dig. Det er vigtigt, at du også får hjælp og støtte.

    Melder du tilbage igen på et senere tidspunkt?

    Held og lykke fremover.
Log in eller Registrér for at kommentere.