Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Røntgen viste ingenting men........

Redigeret 19 august, 2014, 14:07 i Rygsmerter
Hej

Kan en røntgen undersøgelsen fortælle om jeg har disko eller iskias ? For har netop foretaget en røntgen af ryg, og den viser ingenting, men døjer med smerter i lænden og nogen gange i midten af ryggen i ny og næ , så overvejer at lave en mr skanning ... Men er i tvivl .. Desuden har jeg haft problemer med vandlandning de sidste 7 mdr, hvor jeg skal tisse næsten hver time, og det kunne måske have noget at gøre med , at jeg muligvis har diskus. Skal lige sige, at jeg er blevet tjekket for alverdens baktiere og infektioner i urinrøre, blære osv.. så det er ikke der problemet ligger med mit tissetrang.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej ja det er en god ide at få en MR scanning der kan de se meget mere på, det kan være dine muskler eller nerver der sidder i klemme , men at du også bliver henvist til en fysioterapuit der kan hjælpe dig med begge problemer. Hvordan med din prostata kirtel den er ikke forstørret . Hvis du tisser hver time bliver din blære slap, så kan du ikke holde på vandet hvis det fortsætter. så prøv om du kan trække trangen til 2 timer og op til ca hver 3 time.som er normal længde at holde sig. så du træner blæren i at holde sig længere. Hvis ikke du drikker meget væske og du derfor skal tisse, har du væske i kroppen der trykker på dele og samtidig giver ekstra urin , prøv at måle hvor meget du tisser efter en time , og se hvor mange dl der er , så kan du se om blæren er fyldt op , eller det bare føeles som om den er. hvis blæren er hel fyldt efter en time synes jeg du skal tale med lægen om du har meget væske udskillelse i kroppen og hvor det kan komme fra. god bedring
  • Indstillinger
    Hej spider68

    Tak for dit svar.. Jeg har været hos urolog , ov han sagde jeg tømte blæren fint.. Desuden fik jeg lavet ultralyd også, som hellere ikke viste noget.. Så det irretere mig meget at jeg skal tisse heletiden.. Mit eneste håb er nu , at det har noget at gøre med mit ryg og lænderyg.

    Det med væske i kroppen , vil jeg tage op med min læge. Jeg fik taget ultralyd af testikler , hvor jeg havde lidt væske i den ene testikel .. Kan det være det væske i kroppen ?

    Jeg kan holde tissetrang tilbage i 2 eller 3 timer , men det er ik altid let. Andre gange er det halv time eller en time..
  • Indstillinger
    Hejsa.

    Jeg står i lignende situation. Fik foretaget en Mr-scanning i Juni måned, med besked om at de ikke kunne forstå hvorfor jeg har ondt i lænden. Da jeg hverken har gigt eller Discus.

    Jeg har så kraftige smerter hver dag, har døjet med hård mave i et helt år, og tisser i perioder også ofte.
    Ligeledes trækker smerterne ned langs siden af benet til under hælene og jeg kan ikke holde ud at sidde, stå eller gå længere tid af gangen.

    Da det er mig der skal leve med de her smerter, og mig der ved at noget ikke er som det skal være, kørte jeg op til sygehuset og fik en kopi af scanningsbillederne på en cdrom med en tilhørende beskrivelse. ( dette kan alle mod et beløb på 200 kr)

    Her kan jeg så læse at der som bifund er fundet bilaterale rodcyster langs nerverødderne. Da jeg slår det op på nette hedder det også Pirineurale cyster og Tarlov cyster. Jeg finder ud af at mange kan have dem hvor de ikke er symptomatiske, derfor fortæller lægerne som regel ikke en at man har dem, hvilket er rystende da de få personer der lider af det , har præcis de symptomer jeg beskriver, og man kan få problemer med blære, som du jo så har. Iøvrigt kan man hvis der ikke gøres noget ved det, ende ud med permanente nerveskader og skader på knogler.

    Det er jo selvfølgelig ikke sikkert at det er cyster der gør sig gældende i dit tilfælde, men med det du skriver, ville jeg undersøge det nærmere. Jeg skriver lige et par sider jeg syntes du skal gå ind og søge på : Tarlov cyst Assosiation. / Tarlov cyst disease foundation. / og www.frankfeigenbaum.com Tillige har jeg meldt mig ind i den lille forening på kun 12 medlemmer i norge, ( man kan søge på Vigdis Thompson fra norge) som i 17 år havde problemer med disse cyster, men da lægerne har begrænset erfaring med det blev de ved med at sige , at det ikke kunne være årsagen. Vigdis tog så selv til Usa og blev opereret af Frank Feigenbaum.

    Jeg er spændt på mit eget møde med en neurolog her den 13. oktober- jeg er så forberedt og har skrevet så meget ud, at hun ikke får lov at sige " at det kan ikke være det". Jeg vil til en specialist også hvis det gælder at jeg skal til udlandet. Men der er en læge herhjemme Masoud Mojasa som er på Aros privathospital i Skejby, han har skrevet en artikel om det i ugeskrift for læger tilbage i 2005 og han har opereret for det.

    Det blev lidt langt det her, men jeg syntes at det er forfærdeligt at man sådan kan komme i klemme herhjemme hvis man kommer til den forkerte læge, og hvor skulle vi vide fra hvem der er den rigtige læge.

    Mvh. Håber at du kan bruge det til noget.
  • Indstillinger
    Jeg har siden november 2011 døjet med store Sacrale Tarlov Cyster. Jeg har været hele turen rundt fra Frederiksberg Hospital, Rigshospitalet til div. speciallæger på Privathospitaler. Jeg har fået kontakt til Mazoud Mojaza, som jeg har talt med nogle gange nu. Han er ikke bange for at operere, men skal selvfølgelig have betaling for det, idet han er på AROS, som er et privathospital. Jeg kunne godt spare op til en operation, men principielt synes jeg, det er forkert, at det offentlige "står af" og dermed ikke sender mig til en gratis operation hos Mazoud. Jeg har tillige sendt min MR-scanning + hele min "lidelseshistorie" til Dr. Feigenbaum via mail. Jeg afventer svar fra ham, men lur mig om det offentlige vil betale for en operation i udlandet, når sygdommen ikke er livstruende. Dr. Feigenbaum fortæller, at han de seneste 3 år har foretaget 350 operationer på Tarlov Cyster, så han må siges at være rutineret!
    Jeg er blevet opfordret til at søge om det, der hedder: "Høj specialiseret behandling" for måske at kunne komme i betragtning til behandling i udlandet. Praktisk betyder det, at man går til egen læge, som henviser til et hospital, som så skal anbefale denne "Høj specialiseret behandling". Min læge opfordrede mig til samtidig at skrive til Region København for at søge om dette. Jeg afventer svar fra dem.
    Jeg har også forsøgt at kontakte Neurokirurg Anders Kruse, Spine Unit, Rigshospitalet for at høre, hvorfor han kategorisk siger nej til at operere. Han skulle åbenbart være "cremen af cremen" indenfor området, og alle de læger, jeg har talt med siger, at når han afviser, vil de heller ikke operere.
    Jeg vender tilbage, når jeg evt. har nyt at fortælle.
  • Indstillinger
    Hej har læst jeres indlæg.Har selv Tarlov cyster-3 stik og mange smerter!Er nysgerrig efter at vide om nogen herinde er blevet behandlet for disse cyster,så der var en der skrev om Dr Feigenbaum!Jeg overvejer selv operation da jeg har prøvet alt men intet hjælper på mine smerter,tværdimod,alt bliver kun værre!
    Så hvis nogen har gennemgået operation vil jeg meget gerne høre om det!
    Hilsen Britt
  • Indstillinger
    "Da det er mig der skal leve med de her smerter, og mig der ved at noget ikke er som det skal være, kørte jeg op til sygehuset og fik en kopi af scanningsbillederne på en cdrom med en tilhørende beskrivelse. "


    Hvis man "kun" skal bruge det der står i beskrivelsen, så kan man bede sin læge om en kopi af denne, det plejer at være gratis. ;)

    Det er altid en god idé, at bede om kopi af røntgenbeskrivelse o.l., så man kan følge med i hvad der sker.
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Efter 2 års kamp er det endelig lykkedes mig at komme i kontakt med Claus Moesdal på Århus Universitetshospital. Jeg har været til div. forundersøgelser hos ham og venter nu blot på en indkaldelse til operation. Så mit budskab til jer derude: Gå til egen læge - få en henvisning til et hospital i din kommune og håb på, at de IKKE kan overholde ventetiden på en måned! Så kan man nemlig vælge Århus Universitetshospital p.g.a. det frie sygehusvalg. Hvis det ikke lykkes i første omgang, så fortæl dit lokale hospital, at operationerne foretages i Århus den dag i dag.
    Jeg har været i kontakt med et hav af læger både offentlige og private og div. instanser - der er ingen hjælp at hente andre steder end hos Claus Moesdal.
    Man kan ikke komme til udlandet uden en henvisning fra et højtspecialiseret hospital, og det får man ikke, idet man overalt på de danske hospitaler er stoppet med at operere for Tarlov Cyster p.g.a. manglende positive resultater.
    Så Claus Moesdal er den eneste chance, og han har et helt forskerteam bag sig, hvor der er udviklet en ny teknik, som burde gøre, at cysterne ikke bliver fyldt op igen med rygmarvsvæske efter kort tid. Han bruger kroppens eget fedtvæv til at udfylde de hulrum, cysterne efterlader, når han har tømt dem og limet/syet dem sammen. Det skulle kunne holde dem lukkede.
    Han lover ikke guld og grønne skove, men sikrer at det ikke bliver værre! Jeg glæder mig i hvert fald til en operation og er parat til at give det et forsøg. Jeg vender tilbage efter operationen, som skulle ligge indenfor de næste par måneder.
    Se at komme i gang med at presse lægen og hospitalsvæsenet - udskriv evt. denne beskrivelse. I ved selv, hvor lang tid, og hvor svært det er at få nogen til at tage vores smerter alvorligt!! Held og lykke
  • Indstillinger
    Jeg lovede at vende tilbage, når jeg var blevet opereret. Det er jeg så IKKE blevet!
    Jeg har været igennem alle forundersøgelser og skulle til en sidste samtale på Århus Universitetshospital inden operationen.
    Claus Moesdahl er i mellemtiden gået på pension og fungerer nu som konsulent ved operationerne.
    Så jeg var til samtale med en anden ansvarlig overlæge, som udspurgte mig undersøgte mig. Efter dette tog han en snak med en anden læge, kom tilbage og sagde, at han ikke mente, man kunne hjælpe mig. Han mente ovenikøbet, at disse cyster var et tilfældigt fund, og at mine smerter ikke stammede fra dem!
    Han sagde, at risikoen for varige neveskader ved en operation ikke er i promiller men i procenter.
    Så efter mere end 2 års kamp med det danske hospitalsvæsen, har jeg nu opgivet operation - jeg tør simpelthen ikke nu.
    Jeg klarer mig med 200 mg Dolol Retard, som jeg tager hver morgen. Det fungerer bedre end at tage 50 g flere gange dagligt. Jeg bliver ikke svimmel og 'underlig'.
    Jeg ønsker jer alle al mulig held og lykke med Tarlov-cysterne.
  • Indstillinger
    Tarlov11 skrev:
    "Han mente ovenikøbet, at disse cyster var et tilfældigt fund, og at mine smerter ikke stammede fra dem! "

    Det minder mig om noget min gamle læge engang fortalte mig.
    En af hans gamle studiekammerater var blevet rygspecialist på Rigshospitalet, og havde sagt til min læge, at da han begyndte mente han, at han vidste alt hvad der var værd at vide om ryglidelser, men nu, mange år senere, vidste han ikke en skid.

    Og det var netop fordi, at selvom de fandt en forklaring, på nogle rygsmerter, på et røntgenbillede, så var der ikke nogen garanti for, at dette fund var årsagen til smerterne.

    Jeg har i mange år været diagnosticeret med en fremadglidning af en lændehvirvel, men i dag ved jeg, at min sløve fordøjelse har været skyld i en meget stor del af "ryg"smerterne.
  • Indstillinger
    Kær Tarlov11

    Jeg kan rigtig godt forstår dig din frustration. Jeg har det akvart samme problem i min ryg.Da jeg kom skade på mit arbejde i 2011 og siden det jeg bliver blæst den hospitalet til anden. Men, Silkeborg, Århus kommune hospitalet undersøgt mig i min ryg og knæ pga jeg daglig ryg og knæ smerter pga mit arbejdsskade. Men, der vise sig ingen ting i min knæ og min ryg. Fedt nok tænkt jeg. men, så hvordan kan det være jeg har daglig smerter i min ryg, knæ, hofte og jeg kunne ikke hold mig tilbage fra tit Wc besøg ?.. Talt jeg med en af mine kammeret på tidspunkt som er blev operaret fik ny hofte I Tyskland. Fordi, den tid han kæmpede simpelthen med smerterne i gennem 6 år og var endelige blev operaret . Han fortalt mig vi har den system i Danmark at vi ser på nogle symptomer/sygdomme som unødvendigt (kan helbrede sig selv igennem tiden) man, så udsætter tiden igen og igen. Jeg kan tydeligt husk at han udfordre mig til at rejse til Tyskland og blive undersøgt der. Det havde jeg gjort og blev jeg undersøgt fik taget MR scaning min ryg, knæ og hofte. Vise det så at jeg havde diskos forandring i min ryg den grad havde jeg fået 2 forskellig steder prolapsede. I min knæ vist det så at jeg havde fået små revne i menisken og der var noget sikkert galt med bageste korsbånd sagde det. Naturligvis min venstre hofte begynde at gå slidt pga jeg gå med krykker. Hospitalet tilbyd mig operation. Men, da var ikke muligt pga sygesikring kunne ikke betale sig yderligere hospitalet ophold og operation. Der skulle jeg så selv betale 60% omkostning hvis jeg var enig med operation. Det kunne jeg ikke klar pga min økonomiske forhold.

    Jeg tog alle notaterne/reporterne med til Danmark og afleverede en kopi til egen læge og Silkeborg Hospitalet. Jeg blev tilsendt til endnu en undersøgelse I Århus privat hospitalet og jeg fik konstateret diskos forandring. Yummy yum! Det fik vi lige til plads der. Men, jeg troede at jeg skulle en anden besøg i Silkeborg hospitalet.. Men, nej fik jeg brev fra Århus kommune hospitalet om jeg skulle tage endnu engang til MR scaning i min ryg,hofte. Fair nok. Tænk jeg sikken spændende undersøgelser jeg er med i. Efter 2 mdrs tid fik jeg tid til at få svar fra Århus kommune hospitalet. Der gik jeg ventet 2 timer for at snak med lægen om hvad skal ske fremtid. Endelige kom jeg igennem sad der en overlæge bag skærmen fik jeg overhoved engang ikke selv set hvordan billederne ser ud til. Han sagde * Det ser helt fint ud, Du skal i gang med genoptræning. Ja, jeg kan se du har været til undersøgelse i Tyskland. Men, jeg synes umiddelbart ikke nødvendigvis, at du skal operares. Vi har travlt i øjeblik for mange sygefravær. Du må ellers henvend dig til din egen læge*. Da smidt han mig nærmest ud af døren.

    Jeg er opgivet helt fra bunden. Men, forhåbentligt jeg kan få min erstatning fra Arbejdsskadede styrelsen, så kan jeg nemlig tager ned til Tyskand for at blive operaret. Ellers jeg ved ikke hvordan.

    Vil give dig et råd, hvis jeg må. Tager en lille frier til Tyskland og blive undersøgt der. Hvis det er du har råd til at betale del omkostninger, så gør det.. Penge ikke bedre end sundhed.. :)

    MVH
Log in eller Registrér for at kommentere.