Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp klump nederst i højre side af hals, mad sættet fast.

Jeg har i længe haft følelsen af at der sidder noget i spiserør/ hals. Kan ikke finde ud af hvor, men lige omkring kravebenet. Det er specielt om morgenen og hen på formiddagen det er værst. Jeg har ofte små luftbøvser. Nu begynder jeg at være nervøs fordi maden også sætter sig fast lige der. Kan godt synke maden, men noget sætter sig i halsen og skal synke det med vand. Er der nogen der kender lignende symptomer? Jeg har har ikke mavesyrer, da jeg ikke mærker halsbrand m.m. Håber nogen ved lidt. Skal til kikkertundersøgelse om 3 uger.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det kender flere. En "klump" i halsen. Hvor utroligt det end lyder kan det skyldes stress/nervøst.
    Det kan måske også skyldes andre årsager, hvad ved jeg, men irriterende og ubehageligt er det. Jeg havde det i en lang periode. Jeg blev dog kun kigget i halsen af specialisten.
    Han sagde der ikke var noget galt og det forsvandt også igen. Jeg kan stadig have et par dage engang imellem, hvor det plager.
    Men det er jo rart at blive undersøgt og få konstateret, der ikke er andet galt.
  • Indstillinger
    Ja ved det med nervøsitet osv, men føler mig ikke nevøs eller angst. Og som sagt så er det slemt fra jeg vågner og ud på formiddagen. Det som om noget trykker og sidder også langt nede kun i den ene side, samt jeg mærker til det når maden sætter sig fast indtil jeg drikker noget. Derfor bliver jeg bekymret, har stået på i længe. Håber jo ældre det måske er noget muskel noget, men så vil maden jo ikke sætte sig. Men tak for dit svar:-)
  • Indstillinger
    Hej det er fint du har fået tid til kikkert undersøgelse. Måske kan du få en afbuds tid så du ikke skal vente 3 uger. når du har det så dårlig med det. Da jeg havde noget i halsen blev jeg rådet af lægen til at købe . danskvand og drikke det. da det indkapsler det der sidder i halsen. der er fremmed dernede. det hjalp. samt at koge vand og putte en pose kamile te . ned i vandet. stille den på bordet. og tage mit ansigt over dampen og indånde dampen med en håndklæde over hovedet. det bedøver halsen for iretation. held og lykke
  • Indstillinger
    Hej med dig.

    En klump i halsen kan skyldes rigtig meget.
    Som sagt kan det ære psykisk. Men det kan faktisk have en sammenhæng med de sure opstød (reflux). Jeg har lært om det på mit studie og husker desværre ikke detaljerne mere.

    Men jeg vil i hvert fald anbefale dig at gå til lægen og evt. bede om at blive henvist til en øre-næse-halslæge. De er helt sikkert kompetente til at vurdere hvad det kan skyldes.

    Håber du finder en løsning på dit trælse problem.

    Kærlig hilsen Trine
  • Indstillinger
    Hej,

    Dette er blot et bud, som du da kan undersøge dig selv for mens du venter på nærmere udredning. Det kan i hvert fald ikke skade ;) :

    Er du højrehåndet? Bruger du meget tid fx. foran computer? Eller andet arbejde, der kan få dig til at spænde i skulderen og halsen?

    Jeg har selv haft så kraftige spændinger i halsen, at det føltes som en klump i halsen. Denne klump blev mere tydelig når jeg spiste.
    Jeg sad med nogle tegneprojekter, hvor jeg åbenbart har spændt meget i hele armen, helt nede fra hånd/fingre og op i halsen.
    Prøv i så fald at undlade at gøre du plejer, som får dig til at spænde. Og lav evt. disse øvelser: Stræk scenerne i halsen ved at lægge hovedet til først den ene side (i retning mod skuldren) Hold strækket i et minut og tag så den anden side (det skal kunne mærkes). Stræk også armen ud ved at presse den ind mod en væg med håndfladen opad (armen strakt, kroppen med siden til). Byt side efter et minut. Gentag øvelserne fem gange. Og lav dem fx. tre gange dagligt.

    Der skal meget til for at mad sætter sig fast i halsen. Men der skal ikke så meget til at forestille sig det. Heldigvis er forestilling ikke fakta. ;) Håber du snart bli´r frisk.
    Kh. Karmacure
  • Indstillinger
    Hej Karmacure,

    Interessant. Oplevede du også tørhed og luft i hals? - jeg lider selv meget af det iøjeblikket og har gjort det en gang før. Det er komplet utåleligt, og man får kvælningsfornemmelser.

    Jeg har været igennem både kikkertundersøgelser, allergitests, røntgen af lunger, you name it, og intet fandt man. Efterhånden hælder jeg selv til noget stress som jeg ikke ellers synes jeg mærker, eller noget med nogle forkerte bevægelser...

    vh
    AF
  • Indstillinger
    Hej,

    Nej, jeg mindes ikke at jeg havde problemer nede i selve halsen, som luft eller tørhed. Trykket ind mod halsen kom fra den omkringliggende muskulatur, som var spændt og gav følelsen af en klump i halsen...

    Du er blevet undersøgt grundigt, lyder det til. Så det er da godt du tænker i alternativer. Du nævner stress...har du evt. spændingshovedpine ind imellem? Stress, forkerte kropsholdninger og arbejdsstillinger kan få dine skuldre og nakke til at spænde mere end man lige tror. Du kunne da overveje at få råd hos en fysioterapeut eller kiropraktor, som kan kigge på din holdning og vejlede dig. Og så er fysisk aktivitet et must! :)
    Stress kan give tørhed i munden og du kan også komme til at "sluge" for meget luft, hvis du er stresset, da du hyperventilerer. Men jeg ved jo ikke om det er forklaringen på netop dit problem...

    Held og lykke med det hele. Kh. Karmacure
  • Indstillinger
    Jeg tror sagtens at hals spændinger kan give en følelse af tørhed i hals og mund. Jeg sidder ligenu, og er så lettet! For en uges tid siden begyndte jeg at mærke en klump i halsen. Noget jeg ikke kunne synke. Da jeg også lider af angst, blev jeg ufatteligt bange. Hen på aftenen blev det så slemt at jeg tog til vagtlægen. Han var enormt venlig og forstående. Han undersøgte mig og forsikrede mig om at jeg var sund og rask i min hals. Det forsvandt og med det samme. Dog kom det igen, allerede næste dag. idet jeg er undervægtig og på fedekur, blev det hurtigt en smule farligt da denne 'klump' forhindrede mig i at spise. Det udløste et regulært angstanfald og måtte igår tage på psykiatrisk sygehus. Endnu engang blev jeg mødt af venlige læger, der tjekkede min hals, tog blodprøver og en EKG. De kunne intet finde udover for lidt næring. Imellem tiden forsvandt klumpen, og jeg tog hjem. Straks jeg kom ind af døren, begyndte det igen. Hele natten har jeg lagt med frygtelig angst og da jeg vågnede pakkede jeg en taske, med den intention at lade mig indlægge. Heldigvis, nåede jeg at læse Kharmacures indlæg og..... TUSIND tak! Det lød fuldstændig realistisk at det var spændinger og jeg kunne genkende alt hvad der blev beskrevet. Jeg har nu idag lavet lidt øvelser og det har løsnet en del op. Jeg kan nu kun mærke en lille spænding men klumpen er væk og jeg kan spise! Det har allerede lykkedes mig at tage lidt gram på idag. Ved du (Kharmacures) om der er et sted man kan læse eller høre mere om de slags øvelser? Mvh en lettet patient!
  • Indstillinger
    Ps. Jeg følte også tørhed i hals og mund.
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg har haft glæde af at gå til yoga i forhold til at få færre spændinger og bedre vejrtrækning.
    Men der er mange muligheder. Du kan også vælge at få vejledning af en fysioterapeut, som kan give dig de øvelser du behøver.
    Til en start kan du også søge på google og se hvad du finde af øvelser særligt målrettet hals, nakke og skuldre. F.x. fandt jeg denne side da jeg prøvede for sjov (men jeg vil undlade at evaluere øvelserne fra denne side, da jeg ikke selv har prøvet dem):

    http://www.marinaaagaard.dk/idd237.asp

    Kh. Karmacure
Log in eller Registrér for at kommentere.