Hjem Muskler, led og knogler Fod- og knæskader

Hvornår er man klar igen efter kikkertoperation i knæ?

Redigeret 5 juli, 2016, 09:04 i Fod- og knæskader
Hej
Jeg er en pige på 25 år som her for 1,5 måned siden, endelig har været igennem en kikkert operation i mit højre knæ. Jeg fik fjernet nogle slimhindefolder også kaldet plica og fik studset en fedtpude i knæet. Jeg har haft problemer med det knæ i knap ti år hvor lægerne har sagt at det var chondromalacia patellae jeg led af. Altså brusklidelser i knæene som var normalt hos unge og at det ofte gik over af sig selv.
Efter at smerterne så også begyndte i venstre knæ kom jeg så endelig så til en privatklinik, hvor lægen med det samme gættede på at det var en plica der generede i knæene, og han tilrådede mig en kikkertoperation i begge.

Jeg er nu nysgerrig efter at høre om andres erfaringer med kikkertoperation i knæet/knæene. Hvor hurtigt kommer man sig?
Jeg ved godt at der kan være stor forskel på hvor hurtigt man kommer sig, alt afhængigt af hvem man er og hvad man har fået fjernet/lavet. Men vil gerne høre nogle eksempler?
Jeg selv kan nu gå normalt, det kunne jeg efter 3-4 uger og jeg kan sagtens gå og jeg kan også cykle, dog ikke for langt af gangen da det hurtigt begynder at gøre ondt og da det strammer meget i knæet. Herudover er jeg også meget følsom på ydersiden af knæet. Det er ubehageligt når jeg rører ved det eller når jeg har bukser på som hviler på knæet. Men løbe og træne er jeg slet ikke klar til. Pt. er jeg kun igang med genoptræning af knæet og med at bygge den inderste lårmuskel op da mine knæskaller også kører skævt.

Men nok om mig. Er der nogen som kan fortælle hvor hurtigt man er klar til at træne/løbe igen og ja bare have et normalt fungerende knæ igen?

På forhånd tak.

Mvh Anj1985
«13

Kommentarer

 • Håber du er helt klar efter din operation :)

  Jeg har selv lige været igennem en kikkertoperation i mit højre knæ, da jeg måske havde en meniskskade. Det var der dog ikke, men jeg havde en irriteret slimhindefold som er blevet fjernet.

  Det er nu 1 måned siden jeg blev opereret, hvorefter jeg var sygemeldt i 2 uger og har siden brugt en krykke for at komme rundt. Da jeg også har problemer i mit andet knæ, bruger jeg primært krykken til at undgå at overbelaste det.

  Jeg har dog stadig problemer med at strække benet helt og bøje det, hvilket betyder at det er besværligt at komme især ned ad trapper..
  Jeg bruger ikke krykke, når jeg bare går rundt hjemme, men jeg humper stadig rundt, hvilket jeg er ved at være meget træt af nu.

  Jeg er derfor også meget interesseret i at vide, hvad andre folk har af erfaringer med kikkertoperationer i knæet..
 • Hej Tlaup89

  Det lyder som om at det er meget lig det samme som mig du har været igennem. Jeg er kommet rimelig godt ovenpå nu, men der er dog stadig ting jeg ikke kan og har da også stadig mén efter operationen. Men jeg er dog nået til nu at knæet har det bedre nu end det havde før operationen, hvilket jo selvfølgelig er positivt :o)

  Det tog desværre også noget tid for mig før jeg begyndte at kunne gå ordentligt. Tror det var efter 2 mdr. ca. at jeg gik helt rent. Det hjalp mig hvis jeg istedet for at gå i normalt tempo gik langsomt og istedet koncentrerede mig om at gå rigtigt, selvom det er træls at gå så langsomt. Men så kom det stille og roligt, frem for når jeg prøvede at gå i normalt tempo, så kom jeg hurtigt til at trække benet efter mig. Jeg går ud fra at du også har fået nogle øvelser af lægen eller fysioterapeuten som du skal lave for at få gang i knæet igen? De hjalp mig meget!
 • Hej
  Jeg blev opereret for 4 uger siden og har stadig de næsten samme problemer som før med hævelser og smerter i knæet, samt at det er meget smertefuld op og ned af trapper. Efter et halvt år med knæproblemer er jeg meget træt af det.
  Men det lyder næsten til at det er normalt at det tager så lang tid???
  V.h. Corinna
 • Hej.
  Jeg blev op. for en menisk-skade for 7 uger siden. Samtidig blev der fjernet nogle bruskknuder. Jeg er absolut ikke klar endnu. Har rigtig mange smerter og hævelser i knæet. Kan hverken bukke eller strække det. Jeg er virkelig nervøs for om det bliver godt igen... Har kontaktet min egen læge for 4 uger siden og han sagde at det så godt nok ud og der belv taget blodprøve for at se om der var betændelse i det. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at høre om der er andre som har haft en lignende oplevelse. Til min "bagdel" skal det nævnes, at jeg er +60.j
  Mvh Pingo
 • min svigedatter kom til skade på skiferie ---blev også opperet med kikkert i knæet ---
  hun har gået til optræning meget længe --hos fys--2-3gange ugentligt ---over 1 år ---det er ved at være klart ---men det har været en svær omgang

  så det er ikke noget man sådan lige kommer over
 • Hej,
  Efter i over et halvt år, at have haft et knæ, som i perioder hævede voldsomt op fik jeg sidste år konstateret en læsion i min mediale (inderste) menisk. Efterfølgende blev jeg opereret for at sy den sammen, hvilket medførte 2 uger i skinne, 6 uger med krykker og efterfølgende 4 måneder med genoptræning. I løbet af den tid faldt operationshævelsen kun gradvist, og meget langsomt, så jeg det varede næsten 6 måneder før mit knæ var nogenlunde normalt igen.

  Efterfølgende sprang skaden så op igen, så jeg måtte en tur på operationsbordet nok en gang - denne gang blev baghornet af menisken fjernet. Det er ved at være 3 måneder siden nu, og selvom hævelsen og de daglige smerterne fortog sig i løbet af 2-3 uger døjer jeg stadig med at det somme tider bliver irriteret i forbindelse med idræt, selvom jeg skåner det.

  Konklusionen må være, at problemer med knæet er noget virkelig skidt, og det kan tage rigtig, rigtig lang tid før det bliver godt igen. Jeg har ofte været ved at miste modet. Det kostede mig en kæreste gennem mange år, fordi jeg ikke var til noget som helst i de perioder hvor jeg havde det dårligt pga mit knæ, men der er kun én vej, og det er fremad. Selvom det kan tage lang tid skal det skal nok blive godt igen.
 • hej jeg er i samme båd som jer. blev opereret for 2 måneder siden i det ene knæ. de skar en stor plica væk som jeg har døjet med i 1 år. og prøvet simpelt hen alt inden jeg blev opereret. har fulgt genoptræningen nøje med hjælp fra en fysioterapeut. og har nogle syge dage indimellem. på mit arbejde hvilket selfølgelig er frustrerende, men har stadigvæk meget ondt i det og får aflåsninger, og er meget øm på ydersiden af knæ skallen. er meget nysgerrig om hvor lang tid der går før det bliver bedre?? men syntes det er meget svært at finde noget om.
 • Jeg fik i oktober måned 2014 fjernet en slimhindefold i mit ene knæ, fjernet noget brusk og skrabet noget af min knæskal.
  Jeg fik at vide efter 2. kontrol hos privatklinikken at jeg skulle begynde at cykle uden belastning og langsomt sætte belastning på. Det har jeg nu gjort siden jul og mit knæ bliver stadig lidt ømt på indersiden og hæver lidt op. Jeg tør slet ikke begynde på at løbe og hoppe, men havde slet ikke haft indtryk af at det skulle tage så lang tid at komme rigtigt i gang igen.

  Det er rigtigt ærgerligt når man gerne vil dyrke sport. Det lyder på jeres andres indlæg at det desværre er noget der tager en del tid at komme over.
 • Der er flere herinde som spørg til andre. Spørgsmål om hvor længe man skal regne med smerter og genoptræning efter knæ operationer. Men der er ikke så mange, som vender tilbage og fortæller hvordan det er gået dem selv. Jeg skal have fjernet Prica i mit knæ og er desperat, for at høre andres erfaringer efter endt genoptræning etc.
 • Hej
  Har været igennem hele turen, startede med besøg hos lægen efter smerter i knæ efter løb.
  Sendt videre til specialist og efter et par besøg begyndte jeg at få sprøjten (hormon behandling) over 3 gange. Stadig ingen virkning så fik fjernet slimhindefolden i februar, her 3 måneder efter er der stadig lang vej til løb føler jeg.
  Der er dog stor fremgang siden operation. Jeg cykler snildt 10 km en til to gange om ugen, kan spille lidt let bold med mine små drenge, og kan bøje knæet fint i alle positioner.
  Mine problemer ligger i at jeg ikke føler knæet er stærkt nok, specielt når jeg står på et ben og prøver at gå ned i knæ, ved let løb eller trampolin og når jeg leger med den mindste på gulvet.
  Jeg har også til tider smerter som føles som forstrækning i læg og baglår, er der andre der har mærket det ?
  Hvordan går det jer andre nu ?
  Mvh
  Jonas
Log in eller Registrér for at kommentere.