Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvilke kosttilskud?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa.

    Jeg har nu fået taget en masse prøver for d, b12 og b vitamin. Det er dem + kalk og fiskeolie jeg tager. Min b12 lå sidst på 160, og så fik jeg betolvex på recept.

    Så jeg er spændt på, om tallene er mere normale nu.

    Jeg har fået at vide, at jeg har for få hvide blodlegemer. Hvad kan det mon skyldes og gøre ved kroppen?

    Tror måske at det med vitaminerne er et symptom på mit store forbrug af vand.

    Vh Trine
  • Indstillinger
    Hej Oktober

    Det lyder godt, at du kompenserer for din B12-mangel.

    Jeg er jo ikke sundhedsfagligt uddannet, så jeg ved kun, hvad jeg selv har erfaret, og hvad jeg kan læse mig til.

    Når jeg kigger på oplysningerne om den blodprøve, der tages, når man vil tjekke de hvide blodlegemer:

    http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Blodpro ... _1_1_1.htm

    Så kan jeg se, at mangel på hvide blodlegemer kan hænge sammen med B12-mangel, så mon ikke det er forklaringen.

    Men hvis jeg var dig, ville jeg spørge lægen ved næste konsultation.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej,

    tak for linket. Godt fundet :-) - jeg har selv prøvet at lede på nettet med uden held.

    Der står, at det er ved svær b12 mangel, og min er i den meget lette ende. Men det kan alligevel nok ikke rigtigt være andet.

    Men de udtørrede områder jeg havde ved munden, som også kan skyldes mangel på b12, er gået væk efter to måneder, fordi jeg er kommet over minimum i b12. Men der fik jeg også at vide, at jeg slet ikke lå så lavt i b12, at det kunne være derfor. Men det har det tydeligvis været.

    Så man ved aldrig.. :-)

    Kærlig hilsen Trine
  • Indstillinger
    Mulige årsager til mangel på B-12 vitamin og D-vitamin.
    B-12 vitamin-mangel ses ved bl.a. kviksølvforgiftning.
    D-vitamin-mangel ses ved bl.a. blyforgiftning.
    Både kviksølvforgiftning og blyforgiftning kan medføre depression som symptom.
    Medmindre du har et arbejde eller en hobby, hvor du er i kontakt med tungmetaller, så er der ikke store chancer for, at du har en akut tungmetalforgiftning, hvilket man ellers kan blive testet for i det offentlige danske sundhedsvæsen.
    De fleste forgiftninger er kroniske tungmetalforgiftninger, hvor man udsættes for små mængder tungmetal over en længere tid, men dog i så store mængder, at organismen ikke får udskilt giftstofferne, hvorfor de aflejres i depot i kroppen.
    En diagnose på en kronisk tungmetalforgiftning kan stilles hos en privatpraktiserende læge med udenlands uddannelse i orthomolekylær medicin.
  • Indstillinger
    Hej med dig.

    Næh jeg arbejder ikke med tungmetaller, så det er nok ikke der, den er galt.

    Men jeg kan da undre mig over, at jeg ligger lavt i to vitaminer, der er vigtige for at modvirke depression. Og sådan set også, at jeg har ligget lavt i hele tre vitaminer. Men det er da i det mindste godt, at jeg pt ikke ligger for lavt.
  • Indstillinger
    Hej Oktober

    Nej, og du er jo ung, så du har vel ikke haft munden fuld af amalgamplomber med kviksølv i?

    Det er formodentlig ikke så mange, der har arbejdet med kviksølv, selv om de findes - vel især tandlægeassistenter og folk, der har arbejdet på visse fabrikker.

    Den kroniske kviksølvforgiftning, som nogle af os sikkert har, og som kun kan påvises på visse private lægeklinikker, stammer i overvejende grad fra amalgam i tænderne.

    Men hvis du ingen amalgamplomber har, så kan det jo ikke være årsagen.

    Jeg synes, at det er godt, at du er opmærksom på, at mangel på B12 (og på visse andre B-vitaminer) samt på D-vitamin kan være (medvirkende) årsag til psykiske problemer, herunder depression.

    Jeg kunne godt tænke mig at vide, i hvor høj grad din læge og din psykiater har set disse mangler som udløsende årsag. Jeg husker, at det var din psykiater, som insisterede på, at du skulle undersøges for D-vitamin-mangel.

    Jeg synes, at det er godt, hvis lægerne begynder at se på den side af sagen, når det handler om psykiske lidelser. Det er dumt at gå og tage dyre antidepressiver med masser af bivirkninger (hvilket man jo kan være nødt til ved depression), hvis problemet kunne have været mindsket eller helt undgået, hvis lægerne var mere opmærksomme på eventuelle mangeltilstande.

    Selv gik jeg i årevis med tilbagevendende depressioner, som måske kunne have været undgået, hvis lægen havde tænkt på at undersøge mig for jernmangel. Jeg synes, at det er underligt, at det skal være så svært at overbevise læger om, at mangel på vigtige vitaminer og mineraler kan forårsage depression.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Man kan godt have en kronisk tungmetalforgiftning, selvom man ikke arbejder med tungmetaller eller har haft amalgamfyldninger.
    Vores miljø er tilstrækkelig forurenet med tungmetaller til, at mennesker med en dårlig udskillelse kan opnå en kronisk tungmetalforgiftning.
    Årsagerne til en dårlig udskillelse kan f.eks. være arvelig, bero på fejlagtig kost eller på en fejlagtig tarmflora eks. ved en overvækst af Candida Albicans (gærcelle-svamp) m.v..
  • Indstillinger
    Hej Igen

    Husk også, at lægeordineret medicin kan uddrive visse livsvigtige næringsstoffer, sådan som jeg skrev i mit første indlæg i denne tråd. Nu ved vi jo ikke, hvordan det forholder sig med de nyere antidepressiver, men de ældre antidepressiver (de tricykliske) kan medføre mangel på B2 og Q10. Og mon ikke antidepressiverne ligner hinanden i deres virkemåde?

    B2 er selvfølgelig ikke det samme som B12, men man siger, at B-vitaminer indgår i et komplekst samspil, sådan at de skal være der alle sammen for at virke ordentligt.

    Hvad D-vitamin angår, så har en undersøgelse vist, at lidt under halvdelen af danskerne mangler D-vitamin. Og da du stort set ikke spiser fisk, oktober, så er der ikke noget at sige til, at du har fået D-vitaminmangel. Om vinteren kan vi jo ikke få tilstrækkeligt med D-vitamin ved hjælp af solens lys, med mindre vi opholder os sydpå.

    God søndag :o)

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.

    Var sikker på, at havde postet et svar... Det var i hvert fald skrevet. Nå, men jeg må på den igen :-).

    Psykiaterne har ikke reguleret den faste medicin ud fra min vitaminmangel, men det er dem, der har målt niveauerne i de forskellige vitaminer og dem der har sat mig på d og b12 vitaminer, så de har helt sikkert haft en idé om, at det kunne have en indvirkning. Men som sagt ligger jeg som jeg skal, selv om jeg stadig har udtørret hud ved mundvigene, hvilket er et tegn på B12 mangel. Jeg burde gå til lægen, men hun har meget lang ventetid, og hun ved heller ikke, hvad hun skal gøre. Hun kan teste om det er svamp, men det er det ikke. Så der er jeg lost. Håber bare, at det gå væk, når jeg kommer endnu længere op i B12.

    Jeg tager også Bcombin, så jeg får alle de B vitaminer, der er vigtige at tage sammen, så man får den samlede virkning.

    Kærlig hilsen Trine
Log in eller Registrér for at kommentere.