Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerte i venstre side af brystet og ud i venstre arm.

Redigeret 5 december, 2011, 16:16 i Hjerteproblemer
Hej!

Jeg er en ung mand på 23 år, 178 høj og 66 kg.
For omkring et års tid siden begyndte jeg at opleve smerter i venstre side af brystet. Jeg ignorede disse smerter, men med tiden er de blevet værre.
Det forholder sig sådan nu, at smerterne går op i skulderen og starten af halsen, ligeledes ud i min venstre arm. Jeg oplever også en sovende og stikkende fornemmelse i min venstre hånd og fingere og fod/ben.
Disse smerter kommer når jeg er fysisk aktiv eller når jeg er stresset psykisk. Det hjælper hvis jeg lægger mig ned og slapper af. Desuden hjælper det også at ligge på venstre side. Tit mærkes min puls meget hurtig og hård og jeg føler nogle gange at mit hjerte springer et slag over.

Jeg er naturligvis bekymret og var i starten af forløbet hos min egen læge. Han mente ikke at jeg fejlede noget efter at have tage mit blodtryk. Derudover er jeg blevet sendt til en neurolog, da min læge muligvis tror at det er noget med nerverne.

Jeg har tidligere gået hos en hjertespecialist og fået overvåget mit blodtryk, da der var mistanke om at det var forhøjt, men det er velogmærket inden jeg begyndte at få disse smerter.

Jeg har gået og ignoreret disse smerter og de er rigtig forstyrrende at have i hverdagen.

For nogle dage siden, fik jeg det om aften så slemt, at jeg tog til vagtlægen. Her fik jeg igen afvide, efter de havde taget mit blodtryk, at jeg ikke fejlede noget. Lægen mente at jeg var stresset og at jeg skulle løbe en tur.

Jeg nægter at tror, at det "bare" er stress da mine smerter er så kraftige som de er.

Hvad tror i at den kan være? Og hvorfor henviser min læge mig ikke til nogle der kan undersøge det mere, end bare at tage mit blodtryk?

Håber i kan hjælpe...
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej. Det var dog yderst ubehageligt og skræmmende!!!!
  Ud fra det du skriver, bør du helt klart forlange og bliver ordentligt undersøgt hos evt. en hjertespecialist. Det er bestemt ikke nok, at kun dit blodtryk tages. Det er lidt skræmmende, at det bliver så voldsomt når du er fysisk aktiv. Der kan jo være mange forskellige årsager til, at du får så ondt og dit hjerte nærmest springer et slag over og pulsen er så høj. Har du prøvet og tage din puls når du får det dårligt?
 • Indstillinger
  Jeg tror du kan være helt rolig :-)

  Jeg havde de samme symptomer da jeg var helt ung, og i mange år efter, men nu er jeg snart en halvgammel kvinde, og det er meget sjældent jeg får de smerter nu.

  Dengang havde man ikke de muligheder for at undersøge hjertet som man har i dag, jeg tror du skal tro på, at du ikke fejler noget alvorligt.

  Jeg ved ikke, om det kan være det, som er beskrevet her

  http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/ ... ystryggen/

  jeg fik at vide, at det havde noget med muskelspændinger at gøre, men det kunne gøre så ondt, at jeg næsten ikke turde trække vejret.


  Citat

  Symptomerne ved facet-syndrom
  De kraftigste symptomer er smerter. Det kan enten føles i den del af ryggen hvor årsagen ligger, eller længere væk i et område en nerve, fra det involverede område, har forbindelse til.
  Smerterne kan være meget voldsomme - tit beskrives det som man er blevet stukket i ryggen med en kniv. Nogle gange ligner symptomerne de der ses ved blodprop i hjertet, galdestens- eller nyrestensanfald.

  Citat slut

  De andre symptomer du nævner, tror jeg kommer af angst for smerterne, det kan også påvirke hjerte / puls.
 • Indstillinger
  Hej Anders
  Jeg ved af gode grunde ikke havd du fejler, men som du beskriver det ligner det Syndrom X(Hjertekramper) som er en småkarssygdom.
  Det var hovedsaglig en kvindesygdom, men der er flere og flere mænd der får sygdommen diagnostiseret.
  Sygdommen giver smerter/ trykken/spænden i venstre side af brystet, kan give sovende fornemmelse i venstre arm, smerter op i hals, kæbe ( nogle gange som tandpine) hovedpine , kvalme, åndenød, kold svende, generel utilpashed.
  Jeg kan ikke huske alle de symptomer der er på disse småkarssygdomme, så jeg vil foreslå at du går ind på prinzmetal.dk ( gratis at oprette dig som bruger) da der er en fuld opdateret oversigt over de symptomer på begge småkarssygdommene, og der kan du læse nogle indlæg af mænd som selv har prøvet at stå i lignende situation.
  Jeg har søgt her på Netdoktor på Hjertekramper og hvad de skriver i deres artikel kan du læse her :
  http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... ctoris.htm
  God bedring
  Hilsen Rita
 • Indstillinger
  Hej Rita

  Hvis det var tilfældet, så havde det jo været konstateret, med alle de undersøgelser der er foretaget :-)

  Jeg tror heller ikke, det rammer så unge mennesker.
 • Indstillinger
  Hej Pigen65

  Du skriver

  Hej Rita

  Hvis det var tilfældet, så havde det jo været konstateret, med alle de undersøgelser der er foretaget :-)

  Jeg tror heller ikke, det rammer så unge mennesker.

  Svar på det første er, fordi der er blevet overvåget blodtryk er ikke ens betydende med at der er lavet andre hjerteundersøgelser, netop på baggrund af at han er så ung.

  Jeg er glad for at du skriver tror, for der er rent faktisk flere yngere der får denne type hjertesygdom, jeg kender ikke årsagen, men jeg "tror" vores stresset livsførelse og samfund krav ( uddannelse) er en medvirkende årsag til at flere kommer til og at de bliver yngere.
  Folk der ikke kender til denne sygdom ved ikke hvor sjælden og invaliderende den er.

  For småkarssygdom er der kun at sige at der er ingen undersøgelser som kan bevise at de hårfine kransåre fejler noget, men der kan aflejres plak i disse hårfine kransåre, hvilket kan udløse hjertekramper som kan resulterer i et utal af hospitalsindlæggelser.
  Hilsen Rita
 • Indstillinger
  Hej igen :-)

  Jeg citerer

  Tobaksrygning


  Tilbøjelighed til åreforsnævring i familien


  Mandligt køn


  Højt kolesterolindhold i blodet.


  Diabetes type 1 og - type 2


  Forhøjet blodtryk


  Overvægt


  Stress


  For lidt motion  Citat slut

  Det vil for det første være en betingelse, at nogen af de skavanker er tilstede, derfor er blodtrykket jo også vigtigt at tage..

  Jeg citerer Anders

  "Jeg er naturligvis bekymret og var i starten af forløbet hos min egen læge. Han mente ikke at jeg fejlede noget efter at have tage mit blodtryk.

  Jeg har tidligere gået hos en hjertespecialist og fået overvåget mit blodtryk"

  For nogle dage siden, fik jeg det om aften så slemt, at jeg tog til vagtlægen. Her fik jeg igen afvide, efter de havde taget mit blodtryk, at jeg ikke fejlede noget."

  Citat slut

  ...en hjertespecialist og fået overvåget mit blodtryk... jeg nægter at tro, at hjertet ikke blev tjekket.

  Derudover står der jo, på din henvisning at

  Det er typisk, at smerterne forsvinder hurtigt, når man holder op med at anstrenge sig, normalt i løbet af to til ti minutter.

  Jeg kender jo alt til de symptomer, med meget ondt i "hjertet" og ud i venstre arm, strålende op i halsen og om i ryggen, men det går ikke væk på få minutter, men kan vare i flere dage, indtil stressen aftager.

  Smerten aftager også, man har selvfølgelig ikke så ondt i lang tid, men det kan gøre SÅ ondt, at man ikke tør flytte sig en millimeter.

  Jeg kender også til, at angst kan få fingre og tæer til at prikke og snurre...
  man kan faktisk få de symptober man vil have, hvis man læser om dem..

  Andres har brug for, at blive beroliget, så han TØR tro på lægerne og hjertespecialisten, for de må være de bedste, til at stille diagnoser.
 • Indstillinger
  Hej Pigen

  Du skriver følgende
  Jeg kender jo alt til de symptomer, med meget ondt i "hjertet" og ud i venstre arm, strålende op i halsen og om i ryggen, men det går ikke væk på få minutter, men kan vare i flere dage, indtil stressen aftager.

  Smerten aftager også, man har selvfølgelig ikke så ondt i lang tid, men det kan gøre SÅ ondt, at man ikke tør flytte sig en millimeter.
  Jeg vil mene at det er mangel på egenomsorg at du ikke har gjort noget ved dine symptomer.

  Jeg kender også til, at angst kan få fingre og tæer til at prikke og snurre...
  man kan faktisk få de symptober man vil have, hvis man læser om dem..
  Der er mange der lever et godt liv med den type panikangst du beskriver her.

  Andres har brug for, at blive beroliget, så han TØR tro på lægerne og hjertespecialisten, for de må være de bedste, til at stille diagnoser.
  Hvis Anders havde brug for at blive beroliget er det , det forkerte sted at hendvende sig. Jeg er også sikke på han har søgt familiens skød for at blive beroliget
  Her gives ledetråde til hvor man kan prøve at læse om mulige sygdomme, og efter som han skriver under Hjerte og Blod må hans ide til at det er noget med hjertet være relevant. Jeg må formode at han har forespurgt sin familie om hjertesygdomme i familien.

  Vedr: dine citater
  Du har åbenbart ikke gjort dig den ulejlighed at læse hele mit indlæg, derfor må jeg henlede din opmærksomhed på at jeg skrev om SMÅKARSSYGDOM og ikke om Sygsdomme i de store kar som linket omtaler.
  At jeg lagde link ind, er for at vise det er fra 20 års alderen hvilket er ens for begge sygdomme, ellers er der markante forskelle på disse sygdomme, ligesom der ikke findes omtaler af småkarssygdomme hverken på netdoktor eller hjerteforeningen, men kun på prinzmetal.dk og hvis man er medlem på kardio-x.

  Jeg vil foreslå at vi laver en anden tråd og fortsæter vores debat, da vi tager pladsen op for andre der ønsker at kommenterer relevant på Anders' tråd.
  Rita
 • Indstillinger
  Citat Rita


  "Hej Anders
  Jeg ved af gode grunde ikke havd du fejler,"

  Citat slut

  Det er jeg helt enig med dig i : Du ved ikke hvad Anders fejler, så lad os stoppe her.

  Jeg vil bare gøre dig opmærksom på, at du skal huske at skrive når du citerer andres tekster, og når du ikke længere citerer andres tekster.

  Ellers er det ikke ærlig snak, men en gang rod uden lige!
 • Indstillinger
  Jeg undrer mig, pigen65, hvorfor mener du ikke andre kan tillade sig at give en oplysning. Det drejer sig ikke om at blive beroliget, men om oplysning.

  Rita har stor indsigt i hjertelidelser. Det ved jeg fra en anden debat.
  Rita er det sødeste menneske, man kan tænke sig. Jeg kan altså ikke se noget forkert i hendes indlæg, men derimod en rigtig god oplysning.
  Lige som din oplysning.
  Diagnosen kan kun en specialist stille efter en grundig undersøgelse.

  Jeg vil tilføje, jeg er Rita evig taknemmelig for den oplysning hun har givet mig. Den viste sig at passe.
 • Indstillinger
  Det er muligt at Rita kender til hjertelidelser, men nu tror jeg slet IKKE at Anders har en hjertelidelse, så man skal passe på med at stille diagnoser, det er jo ikke en lægebrevkasse det her.

  Man bør altid henvise til lægen, og eftersom Anders er blevet undersøgt af læger og en hjertespecialist, så tror jeg han skal tro på dem.

  Det er ved at blive noget fnidder det her, det gider jeg ikke spilde min tid på, jers venindesnak kan i beholde for jer selv :-)

  Men prøv at lære Rita at OPLYSE om, hvornår hun citerer og hvornår citatet slutter.

  Hyg jer
Log in eller Registrér for at kommentere.