Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Om at gå i kirke.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for alle betragtningerne.
    Igennem livet har jeg mødt mennesker, som var medlem i Pinsekirken. Jeg lagde mærke til, at disse mennesker ejede en stor godhed, som jeg synes var vidunderlig at møde. Jeg kom til at bo i nærheden af deres kirke og begyndte at komme der lidt. Men jeg følte mig på een eller anden måde som en nasser (jeg lagde altid penge i kirkebøssen, det er ikke på den måde), når jeg ikke kunne give slip på min egen kirke. Så jeg har ikke været nogen af stederne i flere år.
    Folkekirken tilbyder ikke noget socialt liv, det gør pinsekirken. Men nu er jeg meget gammel og vil ikke gøre det besværligt for mine børn, den dag jeg dør.
    Jeg skulle nok ikke have rejst spørgsmålet, når jeg selv er så forvirret omkring det.
    Jo, der er kirkebil til min kirke, så den undskyldning duer heller ikke.
    Så jeg dyrker med stor glæde gudstjenesten i radio og TV. Men ville gerne ud blandt folk.
    mkh
    Kathinga
  • Indstillinger
    Kære Kathinga

    Jeg synes nu det var en fin og væsentlig debat, du startede.

    Min mening er, at når du føler, at Pinsekirken kan give dig noget glæde og et socialt samvær, du har brug for, så skal du tage imod det. Siden du kom til at bo så tæt på Pinsekirken, kan det jo være den måde Gud har valgt at give dig en gave på. Jeg tror, at Gud eller Den Skabende Kraft har skabt så mange forskellige religioner og trosretninger, så der er noget, der kan passe til enhver. Det er os mennesker, der så fordømmer og mener, at det ene er mere rigtigt end det andet.
    Jeg synes, man skal tage imod glæden, hvor man kan finde den. Jeg er sikker på, at det er vigtigere for Gud, at at du finder glæde og et tilhørsforhold, end om det lige er folkekirken du går i.

    Kærlig hilsen Helene
  • Indstillinger
    Tillader mig at komme med et input selvom jeg ikke selv tror det fjerneste på hverken Gud, Allah, Buddha eller nogen anden i den retning.

    Hvis der vitterlig skulle være en gud, så vil han/hun da være fuldstændig ligeglad med hvilket "hus" (jeg tror nok det er det det hedder) du går hen i for at møde ham/hende.

    Han/hun vil vel glæde sig over, at du tror på og værdsætter ham/hende, og måske især glæde sig over det, at du finder ro, styrke og glæde ved at komme til et hus med andre der deler din tro.

    Selv hvis den fortolkning der vejer tungest lige i det hus du kommer i afviger fra den i det andet, så er pointen da, at det er den samme Gud det drejer sig om.

    Og selvom DU er i tvivl om, hvilken af fortolkningerne du mener der er den rigtige, så drejer det sig stadig om, at det er denne gud du finder glæde ved.

    Der er forhåbentlig ingen gud der vil belønne dig for at sidde hjemme og være bekymret, frustreret og reelt set ked af det i stedet for at søge sammen med andre og i fællesskab med dem have glæde over ham/hende!?!

    Uagtet om det så er den "rigtige" fortolkning dem du er sammen med har - og du selv har for den sags skyld.
    Uanset hvad, så er det jo den samme gud, der fejres i begge huse, bare med forskellig opfattelse af vedkommendes underliggende nuancer.

    Hvis en gud har en facitliste over hvad man helt konkret skal tro og mene om alle facetter af vedkommende, så er der ikke mange i denne verden der kan anses for rettroende.

    Hvis den tungeste grund til at du ikke vil skifte medlemsskab er af hensyn til, at du ikke vil gøre det besværligt for dine børn når du dør, er jeg sikker på, at der er en løsning for det.
    Der må helt sikkert være nogen i Pinsekirken der kan hjælpe dig med at lægge en plan til dine børn om hvordan det fungerer når man skal stedes til hvile.
    Få lagt sådan en, og fortæl dine børn om den.
    Eller måske endnu bedre: Sæt dig sammen med dine børn og en person fra pinsekirken som kan vejlede dem i hvad der skal gøres når du dør.

    Men når/hvis du er i tvivl, så kan du måske anse det at du er medlem af Folkekirken og kommer i Pinsekirken som et tegn til Gud om at du er stærkt troende, men i vildrede om, hvilken fortolkning der er den rette. Det er da ærlighed - en egenskab Gud så vidt jeg ved vægter højt.

    Uanset om du/I syntes det er noget sludder og vrøvl jeg har skrevet - det behøver vi ikke at starte en diskussion om - så vil jeg mene, at det væsentlige her, Katingha, er, at du har rigtig stor glæde ved de nuancer Pinsekirken har at tilbyde dig i forhold til hvad Folkekirken har. Også selv om det hovedsageligt drejer sig om den sociale del af det.
    Altså skal du da komme der!
  • Indstillinger
    Kære Anna84.
    At tro på en gud, Allah, Budha ?
    Jeg tror på Gud på den måde, at Gud er en uendelig stor kraft i universet, simpelthen: Gud er KÆRLIGHED.
    Og omvendt: Satan er alt det ONDE.
    Man siger det faktisk altid i kirken under gudstjenesten: Gud er kærlighed.
    mkh
    Kathinga
Log in eller Registrér for at kommentere.