Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er feminister narcissister ?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Bjergtoppen

    O.k., det er altså ikke selve indlægget på debatforummet Oestrogen, som du ønsker at debattere, men derimod feminister. Og det gælder vel, uanset om der er tale om mandlige eller kvindelige feminister?

    Personligt har jeg ikke så meget at sige om den sag. Jeg er glad for de forbedringer af kvinders stilling, som er kommet i min levetid. Men ellers optager sagen mig ikke.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    hej igen.

    Nej ikke helt.

    I første omgang er ønsket at der overhoved bliver reflekteret over feminisme og narcissisme og der fra håber jeg at der bliver reflekteret over hvordan det har indflydelse på samfundet og ikke kun set fra hvad den enkle har opnået, men en empatisk indføling i hvad det har medført for andre også.

    hvis denne empatisk indføling for andre udebliver, eller helt forsvinder har narcissismen jo virkelig fået rodfæste.

    Og jeg oplever at det sagtens kan ende sådan.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Hvis du så gerne vil diskutere feminisme, så må vi have en definition på bordet, f.eks. denne:

    ”ideologi, der fremhæver kvinders samfundsmæssige betydning og individuelle værdi, og hvis mål det er at afskaffe diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.”

    Definitionen stammer fra
    http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_j ... /feminisme

    En feminist er derfor en person, der tilslutter sig denne ideologi. Jeg har den opfattelse, at de fleste danskere – mænd såvel som kvinder - er enige i, at der ikke skal være diskriminering og undertrykkelse af kvinder, og derfor er de fleste danskere vel feminister. Personligt kender jeg ikke nogen, som går ind for undertrykkelse af kvinder. Jeg vil dog godt tro, at de findes!

    Men det er jo ikke en sag, som man demonstrerer for eller kæmper for, som man gjorde i gamle dage, dengang kvinderne måtte tilkæmpe sig stemmeret, eller dengang kvinder demonstrerede ved at nægte at betale fuld pris for en busbillet med den begrundelse, at deres løn var lavere end deres mandlige kollegers løn.

    Sådan er det jo ikke mere. Så derfor er der ikke nogen, der tænker ret meget over feminisme mere. Det er bare blevet en naturlig sag, at mænd og kvinder er ligeberettigede.

    Derfor forstår jeg slet ikke, hvad det er, du vil diskutere. Du skriver, at du ønsker, at der bliver reflekteret over feminisme. Går du ind for undertrykkelse af kvinder, eller hvordan skal det forstås?

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.