Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Udmattet efter at have drømt hele natten - hver nat

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg mener, at man kan være genetisk disponeret for nogle bestemte lidelser, men at det er udefra kommende påvirkninger, der så at sige aktiverer lidelserne. Jeg er selv arveligt disponeret for Mykøsdem (for lavt stofskifte), men det brød først ud, da jeg kom ind i det langvarige sagsforløb med kommunen. Nu går jeg i SE-terapi (choktraumeterapi/kropsterapi) og mit stofskifte bliver langsomt normaliseret.

    Jeg er selvfølgeligt enig med dig i, at der kan ske nogle forandringer i hjernen, når den påvirkes kemisk. Det sker jo også for mennesker, der tager stoffer eller drikker alkohol. Det kan skabe en forandret bevidsthedstilstand, hvor der kommer nogle ubevidste sider af én selv frem. Men jeg er overbevist om, at kemi ikke kan skabe eller fremkalde noget, der ikke findes i mennesket i forvejen. I USA laves der nu forsøg med at bruge Extacy i den terapeutiske behandling af soldater med PTSD. Det skaber en ændret bevidsthedstilstand, der åbner til det ubevidste, så de fortrængte, traumatiske oplevelser bliver bevidste og derved kan blive bearbejdet. Den samme virkning kan opnås med hypnose, så jeg fatter ikke, at man ikke vælger dette i stedet.

    Min ex-svigermor var kronisk depressiv og man ved jo, at depression ofte er indadvendte aggressioner. Hun blev indlagt og fik lykkepiller, hvilket fuldstændigt ændrede hendes personlighed. Hun blev pludseligt SÅ aggressiv, ondskabsfuld og vulgær. Jeg er ikke i tvivl om, at det var aggressioner, der igennem et helt liv havde ophobet sig, der endeligt kom ud. Medicinen bevirkede altså, at hun endeligt kunne føle sig vred og faktisk blev i stand til at rette aggressionerne udad, hvilket lettede depressionen. Men da ingen (og heller ikke hun selv) forstod, hvad der skete, så anså man det for at være en meget uønsket bivirkning og valgte naturligvis straks at droppe medicinen. I stedet fik hun elektrochok, der gjorde hende til zombie, i de sidste år hun levede.

    Der er masser af forskning såvel psykologisk som traumatologisk, der fastslår at sindssyge skabes af udefra kommende påvirkninger under opvæksten. Psykiatrien holder dog fast i en (forældet) holdning om, at psykiske lidelser er helt eller delvist medfødte og at man ikke skal kigge bagud. Netop indenfor psykiatrien bruges udpræget symptombehandling og sandt at sige har de ikke nogen høj succesrate, når det handler om vedvarende helbredelse.

    Jeg kan godt se en hel del ud af din drøm, men en tolkning vil blive meget personligt, så dette er bare lidt grundlæggende:
    * Regel nr. 1 indenfor drømmetydning er, at vi selv er alt og alle i vores drømme, for det er vores underbevidsthed, der skaber nogle helt unikke og personlige billeder, som skal fortælle os noget om os selv, som vi har brug for at vide.
    * Derfor er det hvide lokale symbolsk for et rum i dig selv. Hvid kan f.eks. symbolisere uskyld, renhed, tomhed, urørlighed. Det kan handle om det sjælelige eller energimæssige plan.
    * Blod er rødt. Rød symboliserer jordforbindelse, fysisk overlevelse og vores evne til at tackle vores fysiske liv.
    * Andre mennesker, vi ser i vores drømme, er sider af os selv, vi ikke har integreret. Derfor kan du ikke se, hvem der svinger øksen eller hvem den rammer. Men alle er sider i dig selv.
    * Øksen symboliserer et meget voldeligt våben. Den udtrykker meget stærkere følelser end f.eks. en pistol ville gøre.

    Da jeg var barn og ung havde jeg rigtigt mange bloddryppende mareridt - også helt uden kemisk påvirkning af hjernen. Det fik jeg igen, da jeg startede i terapi, men da kunne jeg arbejde med dem og lærte at forstå, hvad de fortalte.
    Vi har alle det primitive, morderiske raseri liggende latent i os, så det kan vækkes, hvis noget vækker det. Da vi er rædselsslagne for at møde disse ukontrollerede, mørke sider i os selv og andre, bliver sådanne drømme til mareridt. En drøm bliver til et mareridt, fordi der er nogle følelser i det, vi virkeligt frygter – og det er altså ofte de ukontrollerede aggressioner (både vores egne og andres).

    Så stærke aggressioner, der ikke bliver erkendte og bevidste, så de kan blive bearbejdede, er som en vulkan, der ligger og ulmer. Det påvirker naturligvis både krop og sind og vil typisk give fysiske symptomer som f.eks. hovedpine, migræne, forhøjet blodtryk og andre kredsløbsproblemer samt træthed og smerter i kroppen. Psykisk vil det bl.a. kunne medføre angst, depression og et stort behov for kontrol.

    Kun 1/10 af sindet er bevidst, de 9/10 er ubevidst. Medicin, stoffer og hypnose kan skabe en åbning til det ubevidste, hvor alt det ukendte og skræmmende ligger. Det kan alm. terapi også, det tager bare længere tid. I terapi er hensigten at få åbnet for det ubevidste, for det er en forudsætning for behandling, men det sker kontrolleret, så derfor er det ikke lige så skræmmende og anses naturligvis ikke for at være en uønsket bivirkning.


    KH Helene
  • Indstillinger
    Hej igen Helene

    Tak for dit svar. Jeg tror faktisk, jeg er enig. Jeg havde jo en voldsom vrede mod min eksmand. Det er sikkert ganske rigtigt, den kemiske virkning satte gang i MINE indeklemte følelser.
    Som barn drømte jeg, at jeg blev slået ihjel. Der var nogle ting, jeg havde svært ved at kapere.
    Medicinalindustrien vil hellere anvende medicin end f.eks. akupunktur, som havde en mærkbar virkning på mit blodtryk.

    Jeg håber trådstarter får noget ud af vores snak og bedre forstår sig selv.


    KH. persille
  • Indstillinger
    Hej igen...

    Ja, undskyld vi kom ind på nogle andre ting i din tråd, Pernia. Håber du måske har kunnet bruge noget af det.

    Og Persille, du har så ret. Der er så store penge i hele medicinalindustrien, så der er ikke nogen samfundsøkonomisk interesse i at fremme behandlingsmetoder, der faktisk helbreder men som ikke skaber økonomisk afkast og cirkulation. Meget sørgeligt, at penge går over hensynet til mennesker.


    KH Helene
  • Indstillinger
    Ser dette ældre indlæg, fordi jeg søgte på det med at drømme meget. Har også altid drømt meget og ofte volsomme drømme. I morges tænkte jeg nettop om den medicin jeg får for forhøjet blodtryk kunne have noget at sige, og så læser jeg dette spændende indlæg. Mange gode tips :)
  • Indstillinger
    Hej nabala888. Det var da også ganske interessant at læse disse indlæg igen, som jeg husker udmærket.
    Prøv at læse, hvad der skrives om din medicins bivirkninger.
  • Indstillinger
    Jeg søgte også lige for et par dage siden på "mange drømme". Faldt også over den her tråd, til inspiration: http://www.selvet.dk/index.php?option=c ... 250#151110
  • Indstillinger
    Det er præcist som min veninde har beskrevet til mig..
    Super indlæg, må jeg videregive til hende! Tak.

    Og håber inderligt du finder en løsning!
  • Indstillinger
    Jeg har lige oprettet mig, fordi jeg selv googlede produktet, eftersom jeg er faldet over reklamen, og også har gigantiske søvnproblemer gennem årtier, og er afhængig af sovemedicin, og får lyst til at deltage i debatten.
    Men først, hvad fanden betyder det om man lige har oprettet sig, hvorfor skal man mistænkeliggøres, og ikke kunne kommentere noget af den årsag? Det er da helt uden værdi for andre læsere, så hold dig til emnet.
    Dernæst, så er det med søvn, og hvorfor vi ikke kan sove så forskelligt fra person til person, at det der virker for nogen, ikke virker for andre, sådan er det i øvrigt med det meste medicin. Men så stort som et søvnproblem kan være, at der intet livskvalitet er tilbage, så er der jo ikke meget tabt i at prøve, og det er trods alt ikke en herregård vi snakker om i pris.
    Dernæst, hvor meget dokumentation der er brug for, hvis det er baseret på de urter der står, så er det almindelig viden, at de urter har beroligende eller afslappende effekt, så jeg synes ikke man skal udtale sig om hvorvidt det virker, kun for sit eget vedkommende, og man behøver ikke nedgøre produktet, bare fordi man er fordomsfuld.
    Jeg selv vil give det et forsøg, og se om jeg kan få bedre kvalitet i søvnen, som jeg opnår efter en sovepille, og hvis det hjælper, kan jeg herefter få bedre overskud til at trappe den ned.
    Men jeg ser ingen grund til at tage håbet fra andre, når man ikke selv ved om det kan virke for andre.
Log in eller Registrér for at kommentere.