Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg kan jo ikke blive ved sådan her!

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Jens Hansen

    Nu er det godt nok længe siden, at jeg skrev det. Men det er rigtigt nok. Jeg har været god til at koble fuldstændig af og lade mig sygemelde, når jeg fik diagnosen depression. Man er selvfølgelig ikke altid herre over, hvad der kommer af belastninger fra familien, men jeg har stort set altid fået fred til at komme mig.

    Problemet har været at blive ved med at sætte grænser for, hvor meget jeg skulle klare, når jeg igen var blevet rask. Derfor fik jeg den ene depression efter den anden.

    Jeg kan egentlig ikke se, hvordan jeg kan uddybe den bemærkning yderligere.

    Det er ikke sikkert, at du kan bruge mine erfaringer. Folk er forskellige, og depressioner er forskellige. Jeg har godt hørt, at der er folk, der mener, at man skal kræve noget af sig selv.

    Men for mig har en depression været lidt ligesom et sår, der skal have ro og fred for at gro sammen. Hvis man pirker i såret, vil det ikke heles. Hvis man kræver en hel masse af sig selv under en depression, kommer der heller ikke nogen helbredelse. Jeg gyser faktisk lidt ved tanken om at kræve noget af sig selv, når man har det så skidt.

    Men altså, det er bare mine erfaringer.

    Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at mærke efter, hvad der sker, hvis du presser dig selv lidt. Får du det bedre, eller får du det dårligere? Jeg kan anbefale dig at skrive dagbog: skriv ned, hvad der er sket, umiddelbart før en ændring i din tilstand.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej igen

    Tusind tak for dit hurtige svar - fornemt.

    Det er lige det svar jeg har brug for.
  • Indstillinger
    ... Har du mon også nogle råd til hvordan man evt kan forbedre sin elendige søvn under en depression?
  • Indstillinger
    Hej Jens Hansen

    Når jeg ikke har svaret dig, er det, fordi jeg ikke lige kunne finde på et råd at give dig. Jeg har selv i årevis haft problemer med at falde i søvn, og jeg blev virkelig irriteret, når der ikke var andre råd at få end dem, der normalt står i ugebladenes brevkasser: drik kamillete, sørg for at sove et sted, hvor der er mørkt og køligt osv.

    Selv psykiateren havde ikke andre råd end det!

    Men så var det, at jeg kom i tanker om et råd, der måske vil virke for nogle mennesker: At tage tilskud af calcium, magnesium og D-vitamin. Man skal tage det en times tid, før man gerne vil falde i søvn. Det er bedst, hvis man tager en pille, der er let for organismen at optage. Der findes et produkt, hvor alle tre ting forekommer i en tablet, og som er meget letoptagelig for organismen, nemlig Cal-Mag fra Solaray. Det fås hos Matas og i helsekostbutikker.

    Jeg kan godt huske dit brugernavn fra tidligere, men jeg har ikke tjekket de gamle indlæg, og jeg kan ikke lige huske din historie, så jeg ved ikke, om du allerede er blevet tjekket for diverse mangeltilstande.

    Men selv om du skulle være blevet tjekket, og resultatet var, at du ikke mangler vitaminer og mineraler, sker der ikke noget ved at afprøve Cal-Mag. Det virker selvfølgelig bedst, hvis du i forvejen mangler disse ting. Tag tre kapsler Cal-Mag hver aften, hvilket vil give 500 mg calcium og 500 mg magnesium og 25 mikrogram D3-vitamin.

    Jeg er selv blevet hjulpet af det antidepressive middel Mirtazapin. Det virker let søvndyssende og beroligende, og selv om jeg her om sommeren kan nøjes med en enkelt pille (15 mg), virker det alligevel. Men du får sikkert en helt anden medicin.

    Sådan som jeg husker det, så har du haft en depression i meget lang tid. Hvis behandlingen ikke virker, så er det vigtigt, at behandlingen bliver ændret. Hvis du skal skifte medicin, er det en overvejelse værd at skifte til Mirtazapin, da det virker godt på nattesøvnen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.