Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HIV?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej jeg forstår ikke din læge ikke har sagt , at du hver 3 år skal have et celle skrab. Før var det hver 2 år nu er det lavet et år senere. men det er måske ikke mere end 3 år siden du fik dit sidste barn, og du da er blevet undersøgt ved alm gu. Sender sundhedsvæsnet ikke længere tider ud til kvinder der er omkring 20 år. det gjorde de da jeg var 20 år , og hver gang det var tid mindede de en om man skulle til lægen. ca hver 6 mand er smittet med virusen. og ja hvis du har haft flere kærster , uden samleje uden kondom er der en risiko for at du kan have virusen , men du kan tænke på hvor mange år er siden du har haft disse kærster du ikke brugte beskyttelse med , og på den måde regne ud, at der er en risiko for at have virusen. men langtfra er blevet til kræft, for man skal have haft celleforandringer , omkring mindst 10 år før det breder sig. men vi er rigtig mange der er smittet. og har celleforandringer under kontrol. og der er som regl noget at gøre hvis det skulle vise sig at være det, der er mulighed for at tage kræften væk. Celleforandringer kan også skyldes en betændelse i livmoderhalsen og hvis du har det vil du løbende gå til kontrol hver 6 måned for at se om det ændre sig. Det er overlæger på syghuset der holder øje med det . hvis der er noget galt. hvis din læge har set dig fornyelig og ikke haft mistanke . må du håbe på det bedste. og regne med der ikke er blevet opdaget synelige ting. har du flere spørgsmål kærligst.
  • Indstillinger
    Spider. Nu bliver jeg nødt til at fare i blækhuset. Hvad i alverden bilder du dig ind, at slynge om dig med kræftdiagnoser på så spinkelt et grundlag, som pige25 her er kommet med?

    Ikke en gang en specialist i kræftsygdomme turde fyre noget sådant noget ævl af på baggrund af et par linier i et debatforum.

    Denne pige har nogle problemer og hun er blevet opfordret til at gå til læge og få det ordentligt undersøgt, og det bør hun gøre. Efter grundige undersøgelser kan hun så få en diagnose af FAGFOLK !!!

    For nyligt så jeg også du skrev til en anden, der havde at helt andet problem - at han kunne have kræft.

    Det er fuldstændigt utilstedeligt, at du uden videre vurderer den slags.

    Pige25: Det her er et debatforum, hvor helt almindelige mennesker - uden lægefaglig uddannelse - taler sammen om helbredsmæssige ting, måske kan hjælpe hinanden med råd og dåd, men som under ingen omstændigheder har indsigt til at stille diagnoser.

    Prøv om du kan tage det lidt roligt, til du kommer til læge. Det du har skrevet om din tilstand bør bestemt undersøges, men vent nu med at male fanden på væggen, til du har noget konkret.
  • Indstillinger
    Hej lotte jeg har ikke antydet at pigen25 har kræft, og har ikke stillet nogen diaknose. jeg er jo ikke hendes læge. Jeg har beskrevet hvad der sker hvis man har celleforandringer og er blevet smittet med virusen , og en har celleforandringer. hvor langsom de udvikler sig over 10 år. inden kræften kommer i udbrud. Men jeg håber for dig pigen25 at det ikke er kræft. som lægerne nu skal undesøge. og jeg onsker dig lykke til .

    Lotte du hentyder til den mand , der ikke havde sperm væske der ikke kunne få udløsning , det var der intet forkert i at han skulle undersøges for prostata kræft. da det er prostata kirtlen der producere væske til sædcellerne. så noget er der galt.
    Lotte det er fint at være uenig med hvad andre debat deltager skriver, men det mange gange bruge tid på at , rette , og kritisere hvad andre har skrevet. og være negativ på andre debat deltager, med janteloven. jeg genere ikke jer andre hvad i skriver . men tilføjer det det der ikke er blevet nævnt. nogle mener de har ret til at give andre en repremande , som var de forældre til den anden debat deltager. vi skulle gerne lære at aceptere hinandens forskelligheder. og den viden du har skriver du. den viden en anden har skriver de, og den viden leg har skriver jeg. måske skriver jeg på en måde du ikke forstår sammenhæng det beklager jeg. hej
  • Indstillinger
    Jeg tilstår gerne, at jeg har umådeligt svært ved at læse, hvad du skriver, men det har vi jo været inde på før, og du nægter jo at lave lidt mellemrum i dine tekster, så der kunne komme lidt mere overskuelighed, og eventuelle misforståelser kunne undgås.

    Men - eftersom både pige25 og jeg i den grad fik indtrykket, af at du mente, at hun nu kunne have en kræftsygdom, så er det altså sådan dit indlæg kan opfattes. Så derfor vil jeg igen mene, at du lige bør læse dine indlæg grundigt igennem inden du sender dem. Men det er min holdning, og fred med at du ikke vil gøre det.

    Hvis en person skriver ind med nogle symptomer, så er jeg enig i, at de af os, der mener at have lidt indsigt i det givne problem, kan komme med diverse forslag og ideer - måske stærkt opfordre personen til at gå til læge, endda foreslå at personen beder om en henvisning til en speciallæge og da også foreslå hvilken type speciallæge, det kunne være, men vi bør aldrig, aldrig skrive, at det kan være kræft eller noget andet dødeligt. Det kan aldrig være en opgave for debattører i et debatforum, for det har man altså ikke bare antydningen af hverken viden eller indsigt til at kunne vurdere. Og jo - med hele din historie om celleforandringer, som du ikke har nogen som helst anelse om, om pigen overhovedet har, så har du jaget hende en frygt i livet, som hun altså IKKE behøver at forholde sig til, før hun er blevet undersøgt, så jo, du har tydeligt antydet at denne unge pige kunne have om ikke kræft, så forstadier til det.

    Manden med manglende sædafgang bør gå til læge med sit problem, hvilket han også blev rådet til, og hvis det ellers er et tegn på prostatakræft, så er det der, denne diagnose bliver stillet. Ikke i et debatforum.

    Du skriver, at man bør skrive om sin viden om emnerne, men jeg har desværre oplevet flere gange, at du har skrevet direkte forkerte og misvisende råd til folk.

    F.eks. den gang du fortalte en ung pige på p-piller, der havde ondt i maven, at det sikkert handlede om ægløsning. Ja, jeg beklager, men det er jo i hvert fald ikke tegn på viden. Tvært i mod.

    Nej - vi skal ikke kaste med mudder på hinanden - men sådanne ting reagerer jeg altså på. Alle - også jeg naturligvis - kan komme til at rådgive forkert, og så er det da væsentligt, at man bliver hevet ud af sin vildfarelse, kan tage det til sig og også selv lære af det.
  • Indstillinger
    Spider, jeg syntes ikke det har noget med janteloven at gøre, at rette de oplysninger nogen giver, når de er forkerte. Folk skriver jo nu engang spørgsmål her for at få svar på dem, og så nytter det ikke noget, at de får decideret forkerte oplysninger.
    Derfor retter også jeg jævnligt noget du (og andre) skriver. Og siger (igen), at man bør lade være med at skrive noget man ikke reelt VED. Eller ihvertfald gøre tydeligt opmærksom på, at det er noget man TROR.
    Og læse sine indlæg igennem for at sikre sig, at der er sammenhæng i det man skriver, og at man ikke skriver noget man ikke har belæg for.

    Man kan ikke blive smittet med AIDS. Man kan blive smittet med HIV. Hiv er det der ødelægger immunsystemet hvilket i sidste ende fører til livstruende sygdomme - og SÅ bliver diagnosen AIDS.

    Man kan ikke blive smittet med HPV - som er det virus hvoraf nogle typer fører til celleforandringer som KAN føre til livmoderkræft - gennem daginstitutioner.
    Efter at have læst indlægget 3 gange er jeg dog kommet frem til, at det nok er kyssesyge du der henviser til. Det fremgår bare ikke tydeligt.

    At blive smittet med kyssesyge når man er voksen er ikke ensbetydende med, at man bliver meget syg i meget lang tid. NOGLE gør. Og kyssesyge giver ikke nødvendigvis smerter ved milten.

    Ja, HPV smitter både mænd og kvinder, og det er nogle typer af HPV-virus der giver kønsvorter, hvor andre typer HPV kan (KAN!) føre til celleforandringer. Og det er celleforandringerne der KAN udvikle sig til kræft. At være smttet med HPV er ikke lig med at man får kræft.

    Er fuldstændig med Lotte og pige25 enig i, at du i disse indlæg giver udtryk for, at der er reel mulighed for at pige25 har kræft.

    Beklager at dette er en ret stærk kritik, men jeg syntes virkelig at det er vigtigt, at man har belæg for hvad man skriver, og ikke bevæger sig ud i at skrive "fakta" som er helt hen i vejret.



    Pige25:
    Se at blive testet. Skulle det vitterligt være HIV - hvilket der kun er ekstremt lille risiko for; seriøst det er meget få der smittes - så er det med at komme i behandling hurtigst muligt.
    Og selv hvis det skulle være noget så usandsynligt som HIV, så kan du stadig se frem til et langt liv.
    Jeg tror ikke det er noget farligt. Men naturligvis skal du få det tjekket... :)
  • Indstillinger
    Hej Anna jeg er helt enig i hvad du skriver om de forskellige sygdomme. men virusen hpv smitter ved ubeskyttet samleje mest fra mand til kvinde. og kvinde der har virusen kan smitte mænd der ikke i forvejen har virusen. Hvis du ikke tror på det kan du få en broshure hos lægen der opfordre til at beskytte sig mod virusen og blive vaccineret. Jeg sidder ikke bevidst at fylder mennesker med løgn. jeg tænker på en anden måde end i gør . og derfor skriver jeg også ordene på en anderledes måde. Det kan godt være det står lidt baglæns når det læses, men sådan er det i min hjerne. beklager. Jeg prøver at fortælle fra mit inderste hjerte og tænker det gode i mennesker , at de skal have bedst mulig besked. ja vores liv er også kræft. og dødelige sygdomme. hvorfor sidde og lyve og ikke sige sandheden, at personen skal blive testet for feks celleforandring til at fore bygge kræft , jeg har kun nævnt kræft i de tilfælde hvor risikoen kan være kræft , som årsag. nogen skal jo fortælle personen der spørger at der kan være en risiko. hvis patienten i dag ikke selv henvender sig til lægen med sit problem, risikere man at lægen ikke undersøger dette. Såvidt jeg forstod vidste pigen ikke at man skulle have rutine celle skrab, hver 3 år, og det er det jeg har prøvet at beskrive hvad celleforandring består i . og hvor hendes læge undersøger for celleforandringer i blodet, også samtidig var en ide at få celleskrab for at beroligere sig selv at skulle tænke på om der kan være noget. jeg har overhodet ikke påstået at pigen har kræft. Det må blodprøven afgøre og de andre prøver. vi kan kun krydse finger for at det er der ikke. For at holde hende hen med en lille historie det er ikke min stil. Jeg bygger mit liv på at være ærlig at skrive fra mit hjerte. Samt selv at lære fra de personer der spørger. I siger jeg skriver forkerte ting til mennesker. om jeg opfatter forkert. eller husker forkert. eller de oplysninger enten er for gamle eller for nye i det med p-pillerne med ægløsning var det skrevet som et spørgsmål og ikke et svar. men dejligt der var nogle der kunne fortælle at man ikke har naturlig ægløsning når man er på p- piller. nogle gange spørger jeg istedet for at svare.

    Det er ikke fordi jeg ikke vil sætte mellemrum i mellem , men jeg kan ikke få ordene til at flyde fra hjernen , og huske det jeg vil skrive , hvis jeg ikke bare skriver uafbrudt imens jeg har tankerne inde i hovedet. jeg har prøvet at lave mellemrum efter teksten er lavet . men det lader sig ikke gøre. og hvis jeg laver et længere indslag , bliver teksten jeg har skrevet væk og slettet. jeg har selv svært ved at læse linjerne fra hinanden. men det giver mig meget at kan skrive herinde. og prøve at sætte sig ind i hvad andre bøvler med. om ikke korekte svar, så det mindste at de er set og hørt. og lige får et hej.
  • Indstillinger
    Og nej Anna man bliver ikke smittet med hiv i børnehaven, men du kan blive smittet med kyssesyge i børnehaven eller i brugsen eller hvor du kommer, og som du siger alle bliver ikke lige syge det er forskellig fra person til person. det er det med alle sygdomme. Hvis man skal gå i pelicateserne med hvert lille ord om det er stavet rigtigt , om hiv og aids er byttet rundt om ordene er byttet rundt, så kan jeg snart gå op til diktat prøve med mine bogstaver der hopper rundt på siden. til forviring for jer andre, jeg tænker i også som mennesker selv har problemer når i har brug for hele tiden at rette ordene fra andre bruger. og stave det højt og tydeligt med store bogstaver . og ikke have næstekærlighed , til at vi ikke alle er total perfekte . og vores hjerne tænker , og modtager, som vi er født med at kunne med den krop vi nu engang sidder indeni. det har vi ikke selv bestemt. og barneopdragelse spiller også en stor rolle for hvordan vi tænker , og siger , skriver og behandler andre mennesker på . men tak for opmærksomheden. Til Pigen25 Jeg ved hvad du gennemgår har selv stået i samme situation som dig. og selvfølig er du spændt og nervøs for hvad det kan være. det kan ikke undgåes , uanset hvilken sygdom man har. hvis du er bange for hvad blodprøven siger , er her et sted du kan tale med frivillige fra kræftens bekæmpelse det er rart at tale med dem 80301030 kræftlinjen . du kan få mere at vide om dine spørgsmål på kræftens bekæmpelse . dk og tale med andre ligesindede på cancerforum.dk dem kan du dele dine bekymringer med ,de er igennem det samme som dig , eller har været det. Håber du snart bliver rask. og alt godt i livet kærligst
Log in eller Registrér for at kommentere.