Hjem Kvinder Åben debat for kvinder

Irritabel urinrør

1356789

Kommentarer

 • Nej lige netop - hvis urinen blir for koncentreret eller man kun skal tisse lidt er det meget være. Nu har jeg købt membrasin og har spist dem i 2 dage. Hvornår var det du begyndte dt mærke en bedring? og hvordan går det med dit nu?
 • Hej igen :-)

  Det begyndte at virke en smule efter 10 dage, men det var først efter 14 dage, jeg begyndte sådan rigtig at kunne mærke en virkning. Så er det ellers blevet bedre dag efter dag.
  Nu har jeg næsten taget det i 1 måned, og jeg har faktisk så godt som ikke ondt længere. De sidste 4-5 dage har været skønne. Jeg oplever stadig ømhed ind i venstre side, og sådan en meget mild irritation i urinrøret, men ikke sådan smerteagtig, hvis du forstår?
  Nu har jeg så lagt mærke til at jeg er begyndt at tisse normalt igen. Det tager ingen tid for mig at tisse længere, og strålen er blevet fuldstændig kraftig igen....akkurat som den var før i tiden. Jeg håber på at det her er et tegn på, at det er ved at blive normalt igen. Mine slimhinder er i hvert fald slet ikke hævet længere.
  Jeg skal stadig passe på med ikke at drikke for lidt, for så kommer der altså smerter, men slet ikke i den grad jeg oplevede før. Det kan holdes ud. Så jeg sørger bare for at drikke rigeligt.

  Jeg har i hvert fald bestemt mig for at tage membrasin resten af mit liv. jeg skal i hvert fald ikke nyde noget af, at smerterne vender tilbage. For det har været nogle skrækkelige måneder jeg har været igennem. Jeg synes jeg har været en forfærdelig mor, for jeg har ikke kunnet foretage mig noget sammen med min søn. Madlavning har også bare været noget nemt hurtigt noget, for smerterne var så intense, at jeg bare ikke kunne holde ud til at stå og lave mad.

  Så må jeg ofre de par hundrede kroner i måneden, men det er jo intet i forhold til at jeg har fået mit liv tilbage igen :-)

  Jeg håber at du også kommer til at mærke en bedring efterhånden. Meld lige tilbage, ik :-)

  Mvh. Carina
 • Er seriøst ved at græde af lykke over, at have fundet noget der har det præcis som mig! Jeg er der hvor jeg overvejer at hoppe ud fra 5. sal:-( Sagen er bare, at jeg elskede mit liv inden det her startede, så håber stadig at jeg kan få det liv tilbage....

  Ved godt denne tråd er 2 år gammel, men vil så gerne høre fra jer - mon i stadig er raske??

  Da jeg læste det her forleden, løb jeg ned og købte membrasin og har spist i 3 dage nu, så stadig uden virkning......

  Jeg vil gerne understrege at jeg har det på præcis samme måde som maksmor..

  Det føles som om nogen har sat ild til mit urinrør. Har det bedst om morgenen, lige indtil jeg tisser første gang, så er helvede løs. Det eneste der hjælper er: vand vand vand.... koncentreret urin er det værste. Jeg har heller ingen tryk på min urinstråle, det løber så langsomt....

  Damn, hvor er det modbydeligt:-(
 • Membrasin er ikke medicin og virker ikke på et par dage. Jeg undrer mig over du mener det skulle kunne virke så hurtigt. Prøv det mindst en måned før du ved om det hjælper.


  http://www.shopping4net.dk/Helsekost/Ti ... brasin.htm
 • Jeg tror skam ikke det virker i løbet af et par dage - jeg er bare så ivrig efter at finde ud af, om de andre har været fri fra smerte siden de skrev, eller om de stadig lider under det.
 • Hej allesammen!

  Nu skal I høre... Døjer med præcis det samme - og har faktisk fundet et par andre tråde med lign indlæg, når man googler "hævet urinrør", "smerter i urinrør" eller lign.

  Jeg har efterhånden været på Membrasin et lille halvt år vil jeg tro, og det har helt klart nedsat smerten - men den opstår dog stadig (intenst) i periodevis. Jeg har bedt om noget forskelligt smertestillende hos lægen, men det er bare svært at "få op" så har desværre ikke fået den ønskede effekt...

  Jeg har indset, at vi faktisk er mange, som har samme historie at fortæller:
  - blærebetændelse (gentagne), antibiotika-kure --> kraftige smerter i urinrør, brændende, typisk efter vandladning (og uforstående læger).
  Derudover har jeg desuden følelsen af, ikke at kunne blive færdig med at tisse.

  Det er jo ekstremt uudholdeligt - og jeg synes, at det giver en fornemmelse af, at der bare står kogende saltsyre og simre i ens urinrør. Har adskillige gange måtte sidde på toilettet i FLERE timer ad gangen, da det var det eneste sted som jeg kunne holde ud at være.

  Nå, men jeg har været igennem flere processer grundet dette problem, i næsten 2 år. Den mest givende: en kikkertundersøgelse på privathospital, som viste en almindelig blære og et rødt og hævet urinrør. - Samt at der var 1/3 urin tilbage i blæren efter jeg havde tisset af. Han foreslog, at jeg skulle rejse/sætte mig 3 gange når jeg var på WC, for bedre at kunne tømme blæren. Efter undersøgelsen (ingen diagnose stillet), forsvandt symptomerne og jeg måtte udskrives fra deres system. Siden da har det været lidt on/off og nu er den helt gal igen og jeg skal til urolug i dag.

  Måske vi har noget til fælles? måske ligger der en "dybere" grund bag vores problemer? Derfor vil jeg lige skrive lidt om mig og erfaringer med smerten...

  Mig:
  - jeg er 20 år
  - lever overvejende sundt og dyrker motion
  - fast kæreste / sexpartner gennem 4 år
  - har haft (meget) forhøjet tal candida albanis i tarmene som barn
  - har haft kobberspiral (fik jeg ca. ½ år før det hele startede - ingen ændring da jeg tog den ud)
  - negativ for kønssygdomme

  Smerten kommer...:
  - startede efter et smertefudt samleje - på badeferie (=våd bikini på meget af dagen)
  - uafhængig af min menstruationscyklus
  - typisk dagen efter jeg har fået stærk mad
  - når jeg drikker sodavand og alkohol
  - typisk når jeg er stresset/nervøs ("spænder i musklerne")
  - typisk når jeg sidder med krydsede ben, har stramt (syntetisk?) undertøj på
  - delvist uafhændig af samleje

  Jeg vil simpelthen kæmpe for at finde til bunds i det her - da det jo ikke er til at holde ud; det er svært at planlægge hvad man skal (fx.ferier!) og det kan ødelægge den hyggeligste sammenkomst (senest min årsdag med kæresten i Tivoli i går).

  Jeg skal nok skrive, hvis jeg får noget givende senere hos urologen - og ellers er I velkommen med feedback, det skulle lige passe, at vi alle f.eks har forhøjet candida eller andet...

  Mvh Cecilia.
 • Opdatering:
  Lægen havde en plan A: overspændt muskulatur omkring urinrøret (bækkenbunden) hvilket kunne være virkelig smertefuldt (hvilket hænger sammen med de stressede perioder) og plan B: bakterier der ikke kan testes for, som jeg derfor har fået recept på antibiotika for.
  Jeg har fået henvisning til en (valgfri) fysioterapeut og skal nu se, om de kan hjælpe mig. Update følger ;)
 • Hej igen!

  Jeg har nu fået en tid hos Birthe Bonde i København, som er specialist, hvis det er musklerne der er problemet:
  bækkenbunden går nemlig ind og trykker sammen på blære og uninrør ("knækker" det) når den spændes = man kan ikke tømme blæren og min læge sagde, at det kan invaliderer folk pga. smerten (jeg var nemlig lidt kritisk, da de voldsomme smerter umiddelbart ikke "blot" burde komme pga det) - når man så har ondt, spænder man mere i musklerne, og så forværres det bare.

  Birthe Bonde sagde flg i telefonen:
  når man har ondt, skal man ikke sætte sig på toilettet - så lukker man lidt til for blodtilførslen i netop dette område: man skal i stedet ned på knæ og albuer med numsen i vejret - så kommer der frisk blod til området. Desuden må man ikke drikke light-produkter/kunstigt sukker og skal helst kun tisse hver 3. time så urinrøret får ro.

  Derudover har jeg flere gange prøvet at slappe af i musklerne i bækkenbunden (denne er spændt når man lukker sammen og "holder" sig) i løbet af dagen - dette kan også gøres "grundigere" at ligge sig på ryggen med benene lidt oppe/bøjede, og så trække vejret helt dybt så maven bevæger sig op og ned.

  Jeg har virkelig fået positive resultater ud af dette og har ikke mærket kraftige smerter, siden den dag, hvor jeg fandt ud af at jeg skulle "slappe af". Nu skal jeg så til Birthe Bonde (fysioterapeut) om et par uger, hvor hun skal vise mig nyttige øvelser, selvbehandling og ind at trykke nogle steder. Desuden har hun gode links til øvelser på hendes hjemmeside.

  Dejligt endelig at have fundet ud af hvad det (forhåbentlig) er!!!

  håber I kan bruge det til noget :)
 • Noget nyt med nogen af jer?? Jeg har stadig ondt:-( Menbrasin hjælper ikke mig....

  Del hvis I har det bedre eller fundet noget der virker.....
Log in eller Registrér for at kommentere.