Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Alnok virker ikke mere

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Da du ikke har kommenteret mit tidligere indlæg, formoder jeg ikke, at du kan bruge mine indfaldsvinkler.
    Men nu spørger du direkte om der kan være en forbindelse mellem nældefeber og psoriasis. Begge lidelser handler om en overreaktion i huden. Psoriasis forværres af stress, det er et faktum. Indenfor alternativ behandling (jeg er tidligere uddannet zoneterapeut) mener man, at hudproblemer psykologisk set hænger sammen med grænseproblemer. Og man bliver stresset, hvis man ikke kan sætte grænser.
    I den sidste ende hænger alting sammen. Også krop og psyke. Derfor vil en fysisk ubalance have et modsvar i psyken og omvendt.

    P.S.: Zoneterapi og akkupunktur er jo beslægtede behandlingsformer. De arbejder udfra de energibaner, vi har i kroppen. Nældefeber må være en overenergi og derfor må der være en underenergi et andet sted i kroppen. Med akupunktur og zoneterapi prøver man at få mere balance i energierne, så det kan bestemt ikke udelukkes, at det kan hjælpe.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Hej

    Dine problemer skyldes med stor sandsynlighed mangel på D-vitamin. Mht. psoriasis kender jeg flere som er blevet deres sygdom kvit efter indtag af D-vitamin i doses mellem 70-200 µg. Det tager dog noget tid inden resultaterne viser sig, typisk mellem 4-12 måneder.
  • Indstillinger
    Hej Nadja

    Jeg tror ikke du har psoriasis, ikke som du forklarer dit udslæt her, det lyder meget som nældefeber.

    Hvis det havde været psoriasis, er jeg sikker på din læge ville vide det.

    Om du er stresset tror jeg bedst, du selv ved, og nu skal vi jo også passe på med at kalde alle skavanker for psykiske, det kan der godt være en tendens til i vores samfund.

    Kan man ikke finde en forklaring, ja så er det nok psykisk, den bruger læger også meget.

    Jeg vil råde dig til at vente indtil en hudlæge har set på dig, og så håbe på at hun eller han kan finde ud af, hvad det er der udløser din nældefeber.

    Du skal også tænke på at ingen af os her er læger, så med for megen information og gode velmente råd her, kan du bare blive mere forvirret, og det har du ikke brug for:-)

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Ok, jeg har psoriasis. Det har jeg altid haft, det er arveligt og ligger i min familie, nogle af mine søskende har det også. Men jeg er vant til det, men det er kun i min hovedbund så dete r ikke noget jeg er meget generet af, medmindre jeg er stresset med enten meget arb eller eksamen. Men bare tænkte på om der kunne være nogen der havde hørt noget om at det kunne have en forbindelse, derfor jeg spurgte. Fordi jeg spurgte min læge, og han vidste det ikke.
  • Indstillinger
    Jeg spørger også bare, sådan at jeg evt. kan snakke lidt mere om det med min hudlæge når jeg endelig komme til den tid. Så jeg har undersøgt hvad det evt. kan skyldes jeg får det af.
  • Indstillinger
    Jeg har ikke forstand på det her, men du spørger tidligere i debatten til acetylsyre.

    Acetysalisylsyre er hovedbestanddelen i codymagnyl, Treo og den slags, som mange mennesker jo indtager i rigelige mængder, og det er altså skrappe sager, som af en mig totalt ubegribelig grund, kan købes i håndkøb.

    Jeg er selv dybt overfølsom over for det stof - dog får jeg ikke udslæt, men voldsomme mavesmerter, men jeg kan sagtens forestille mig at en overfølsomhed for stoffet kan udvirke udslæt.

    I øvrigt - det kan også være psykisk. Min datter fungerede dårligt i skolen og havde gentagne angreb af nældefeber. Da vi fik hende over i en anden skole forsvandt hendes nældefeber.
  • Indstillinger
    Om psoriasis hænger sammen med den nældefeber, som du har nu, ved jeg selvfølgelig ikke, din læge ved det heller ikke:-) Men det ved en hudlæge, så indtil det modsatte er bevist:-) så skal du tro på speciallægen, når du når så langt.

    Håber du vil skrive tilbage og fortælle, når du har været hos hudlægen:-)

    Hilsen og god lørdag til dig Sofie
  • Indstillinger
    Hej

    Kronisk nældefeber er linket sammen med mangel på D-vitamin.
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/213251.php
  • Indstillinger
    Det lyder faktisk slet ikke helt galt, det med d-vitamin, nu hvor jeg har læst nærmere om det. Tror faktisk gerne jeg mangler noget af det.
  • Indstillinger
    Jeg tager meget sjældent panodiler forresten. Med henvisning til acetylsyre. (ved ikke om det indeholder det) Men jeg har fået at vide man ikke skal tage 2 panodiler, men kun 1, så det er meget sjældent jeg tager en hvis jeg tager en. Og tager ikke andre piller, andet end 'abcde' vitaminer (lige nu med kostfibre), og c vitamin hver morgen.
    Drikker mælk med lavt fedtindhold, minimæl eller skummetmælk. Og spiser regelmæssigt ost.
    Men jeg er meget bleg, idet jeg ikke tåler meget sol, og det nu også er vinter. Nu for også at kommentere på d-vitaminen igen.
    Går ud fra at min hud ikke når at danne d-vitamin, idet den ikke får sollys, og jeg ikke går i solarium.
Log in eller Registrér for at kommentere.