Hjem Hud og hår Bumser

P-piller i mod acne?

Redigeret 21 januar, 2011, 03:04 i Bumser
Hej! Jeg er en pige på 19 med problemhud på ryg og bryst. Min læge har for nylig anbefalet mig Isotretinoin men jeg er virkelig i tvivl om jeg skal begynde på kuren... jeg er midt i mit 3g år og har meget at se til – jeg er bange for at bivirkningerne vil gøre at jeg intet overskud har her i den sidste afgørende tid, da jeg nemlig i forvejen ret stresset i hverdagen. I så fald overvejer jeg at vente med kuren til efter sommerferien. Med hensyn til bivirkningerne, er der risiko for fosterskader men gælder der også senere i livet eller bare mens man er på pillerne? Og sidst, hvad koster de?
Jeg har læst om en del alternativer og en af dem som jeg fandt mest lovende var p-piller. De mærker jeg tænker på er hedder Diane Mite, Yasmin og Cilest – er der nogen der har erfaring med det imod acne? Det vil jo nok vende tilbage efter man er stoppet på pillerne igen..?

Kommentarer

 • Hej Lady

  Måske kan jeg give dig lidt stof til eftertanke.
  Jeg går pt. på medicinstudiet og er selv lige gået igang m. isotretinion, og jeg er da også en smule bekymret for om, hvorvidt jeg skal rende rundt og være umådelig træt el. have hovedpine. Men nu vil jeg altså ikke have akne længere, så dét er et sats jeg tager. Folk reagerer jo også ret forskelligt på præparatet.
  - og jeg har nu kun været i gang to dage m. 40mg/dag, og min læber er lidt tørre end normalt, huden lidt mere sprød, og ellers har jeg tørre øjne (Skal ned på apoteket efter øjendråber idag).

  Nu referere du tilfældigvis til p-piller mod akne. Dem har jeg tilfældigvis prøvet af to omgange; altanova og novamite. Hos mig fjernede dét ikke min akne. De mindskede meget lidt af dét jeg havde i ansigtet, men slap for akne på bryst og ryg, hvilket jo var en gevinst i sig selv. Men virkningen kom først efter 3-4 måneder. Sagen m. mig var så, at jeg fik gentagne gange svamp og blærebetændelse af pillerne (fordi de går ind og påvirker talgproduktionen), hvilket også var årsag til at jeg skiftede mærke undervejs. (De her symptomer optrådte først efter ca. et år m. p-pillerne) Og dét ubehag ophørte så da jeg stoppede på p-piller, og min akne kom fint tilbage 3 måneder efter, hvorfor jeg nu er begyndt på isotretinion.
 • Hej alle.
  Jeg er en pige på 15 år, der har haft en mild form for akne i ca 2-3 år, men nu er den blusset fuldstændigt op de sidste ca 6 mdr. Det er rigtig slemt! Jeg har det også på ryggen og lidt på brystet, men min ansigt er allerværst. Det er simpelthen det værste, og min selvtillid er virkelig blevet påvirket meget. Mine kinder er totalt røde og opblussede og min pande er også slemt.
  Jeg har gået til hudlæge i et års tid nu, og har prøvet alverdens cremer gennem tiderne. Min hudlæge har for nyligt anbefalet acne piller med højt indhold af A-vitamin (kan ikke huske hvad de hedder), men der er åbenbart en regel om, at inden jeg kan komme på de piller, skal jeg være på P-piller i 3 mdr inden, fordi man ikke må blive gravid. Jeg har så været hos egen læge, og fået P-pillerne Yasminelle der skulle have en effekt mod uren hud og har et højt indhold af hormoner.
  Min mor har været kritisk overfor det, da det er dumt at fylde min krop med en masse hormoner, når jeg ikke engang er seksuel aktiv endnu. Hun har derfor kontaktet egen læge, hvor han siger at jeg ikke behøver det - for det er ikke tit, at P-pillerne har en effekt på akne, så det ville egentlig bare være spild af tid, synes jeg.
  Akne pillerne har en hel masse bivirkninger, bl.a. at man ikke må solbade, drikke alkohol og overanstrenge sig mht. idræt. Det er helt ekstremt træls, da jeg skal på de piller lige i sommerperioden, og det betyder jo, at jeg ikke må være ude i solen! Jeg er ved at gå helt i spåner over det, for at sige det ligeud, da jeg har glædet mig sådan til at komme på stranden med veninderne, og nyde sommeren.
  Det andet er, at jeg går i niende klasse nu, og det er snart sidste skoledag hvor der bliver holdt fest, og der serveres med sikkerhed også alkohol. Jeg synes det er rigtig træls, for jeg har jo heller ikke lyst til, at alle skal vide jeg tager piller mod akne.
  Det er en rigtig træls situation jeg står i, for efter sommerferien skal jeg også på efterskole - en idrætsefterskole, og hvis jeg ikke må lave for meget motion, er det jo rigtig upraktisk!
  Jeg er rigtig ked at det hele, og jeg ved virkelig ikke om jeg skal tage de piller, som der tager 6-8 mdr før de virker, eller om jeg skal vente til f.eks. vinterperioden, eller om jeg skal lade helt være? Måske ville solen kunne hjælpe min akne på rette vej, når den engang kommer, det kan man jo ikke vide.
  Jeg har virkelig brug for nogle meninger, erfaringer m.m. der kan hjælpe mig lidt på vej. Det er jo let nok for folk at sige, at jeg bare skal begynde på de piller og få det overstået, men det bare ikke så let pga. alle de begrænsninger jeg får.
  Håber I kan hjælpe..

Log in eller Registrér for at kommentere.