Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kunne det være diabetes 1?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    prøv at spørge lægen --hvad han mener årsagen kan være ---og hvad du skal gøre ved det --drikker du meget cola eller lignende ---og tisser du lige meget hver dag --hvad med om natten --skal du op
  • Indstillinger
    til tobi
    hvordan står det til hos dig ---har du fået noget resultat på din undersøgelse ---
  • Indstillinger
    Hej, dine undersøgelser jeg fik taget var alle negative, og mine symptomer forsvandt også nogle uger efter,
    MEN, nu er det en siden de kom igen! :-( så tror ikke på diabetes, fordi jeg mener at jeg nok var blevet mere syg inden da hvis det var tilfældet.
  • Indstillinger
    Må jeg spørge hvilken type diabetiker din morfar er?

    Interessant at du spørger om du kan have type 1 diabetes, for mange tror udelukkende at type 2 diabetes (som man tidligere kaldte for gammelmandssukkersyge) rammer ældre og type 1 en ungdomsdiabetes og det er faktisk ikke korrekt. Type 2 diabetes kan ramme folk i alle aldre, da det er en livsstilssygdom og normalt kræver det udelukkende en kostændring, hvorimod type 1 diabetes er insulinkrævende fordi, at bugspytskirtlen ophører med at producere insulin.

    Du skriver at du har hyppig vandladning og det er selvfølgelig ét ud af de flere symptomer der er ved hyperglykæmi, som er symptomer på diabetes med et for højt blodsukker. Andre symptomer kan være træthed, tørst (hvilket forårsager den hyppige vandladning), kløe (som følge af at sukker i urinen) mm.

    Du må uddybe lidt omkring dine kost og motionsvaner :-)

    Marija
  • Indstillinger
    Hej tobi

    Med hensyn til din hyppige vandladningstrang og det ikke er fordi, du har en unødvendig stor væskeindtagelse, og ikke har blærebetændelse, så kunne det være, fordi du har en nervøs blære.

    En blære kan indeholde mellem 2-4 dl urin inden man får vandladningstrang, men den nervøse blære vil gerne tømme sig hele tiden.

    Måske et godt råd til dig ville være at træne din blære op, så du opsamler en større mængde urin, inden du går ud og tisser, du skal styre blæren og ikke omvendt.

    Du skal også tænke på at kaffe og te virker vanddrivende hvilket jeg ikke ved om du drikker, og som løber lige igennem.

    Grøntsager og frugt består mest af vand, bare et stort æble indeholder, hvad der svarer til et glas vand.

    Ved ikke om du er lidt nervøs anlagt, så at dette kunne være forklaringen, men prøv at træne din blære op ved at holde dig, når du mærker tissetrangen så start med et par minutter og forøg tiden efterhånden.

    Når man holder sig slapper blæren pludselig af, og tissetrangen forsvinder.

    Tænk på alt andet end din tissetrang, for det kan godt være derfor, du hele tiden føler du skal på toilettet.

    Ved ikke om du kan bruge dette til noget, men det var en tanke jeg fik, da jeg læste dit indlæg.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Hej, her igår tog jeg en blodprøve med en blodsukkermåler fra apoteket i den viste 4,8 mmo/l så det er i hvert fald ikke diabetes. Det var dejligt at få det afklaret, men har stadig den forbandede hyppige vandladning!
  • Indstillinger
    det næste du må få din læge til at undersøge er din Blære og dine Nyrer
Log in eller Registrér for at kommentere.