Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

kyssesyge

2»

Kommentarer

  • Hej igen

    Jeg har nu fået taget blodprøve og mit levertal var normalt, det samme med de hvide blodlegemer. Så kyssesygen er væk :-).
    Jeg er stadig træt, men intet i sammenligning med hvordan jeg havde det i begyndelsen. Der er nu gået ca. 1 måned siden sygdommen brød ud.

    Denne gang talte jeg med en anden læge, og hun slog op i en bog, kunne jeg høre. Hun sagde at det kunne smitte i op til et år.

    Så det er to forskellige svar, jeg har fået; et år samt halvandet år... Men lige meget hvad, er det lang tid, det kan smitte :-(.
  • jeg har fået at vide det kun smitter 4 uger før man selv får det
  • Det er ganske rigtig, at man kan være smittet i en måned til halvanden, før sygdommen bryder ud. Og i den tid er man smittebærer, men som nævnt også 1 - 1 1/2 år efter.
  • Jeg har lige set følgende på "sundhed.dk" under patienthåndbog:


    Livslang bærertilstand

    "Efter sygdomsepisoden med mononukleose (det kaldes den primære EBV-infektion), forbliver virus i kroppen (i de omtalte hvide blodlegemer) resten af livet hos langt de fleste voksne. Virus er i en slags hviletilstand og giver i den tilstand stort set aldrig anledning til en ny infektion hos den samme person.
    Men selv om der ikke opstår ny infektion, så vil personer, som har haft mononukleose i perioder senere i deres liv udskille EBV i f.eks. spyt. Dette er grunden til, at personer, som aldrig har haft en EBV-infektion, kan blive smittet. Man bliver således ikke nødvendigvis smittet af en person, som er syg.
    Fornyet infektion - eller reaktivering, som det kaldes - er altså ikke almindeligt ved en EBV-infektion. Dette er i modsætning til andre herpesvirus (f.eks. herpes (forkølelsessår) på læben), som mange mennesker jo kan have mange gange i løbet af livet."
Log in eller Registrér for at kommentere.