Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kronisk migræne er pludselig opstået! Hvorfor?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Simpelt og enkelt: D-vitamin og magnesium mangel. :-)
  • Indstillinger
    Hej Niels

    Ja, det er dejligt med mirakelkure. Især hvis de virker. Det gør de som regel bare ikke. Det kan godt være, at D-vitaminl og magnesium kan gøre meget godt - men hvis hovedpinen er psykosomatisk, som den er i mange tilfælde, så hjælper det i sagens natur ikke.
    Hvad jeg ikke prøvede af vitaminer,mineraler og sund kost etc. i sin tid, er ikke småting. Og det hjalp ikke.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Der er ikke tale om mirakelkure, men derimod tale om at kroppen er i ubalance. Mangler man som mange mennesker gør D-vitamin og magnesium kan det have mange alvorlige konsekvenser og et bred spektre af symptomer, der i blandt Hortons Hovedpine og migræne. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at du ikke har haft Hortons hovedpine, da denne hovedpine ikke skyldes psykiske tilstande men derimod en kronisk inflammatorisk tilstand i den side af hovedet hvor hovedpinen sidder. Jeg har selv haft Hortons i 25 år og er blevet helbredt efter kraftige D-vitamin og magnesium tilskud. Mirakelkur? Nej, men almindelig sund fornuft og egentlig ren logik.

    Hilsen Niels
  • Indstillinger
    Okay Niels. Du er altså dygtigere end den specialist i Hortons Hovedpine, som jeg gik hos og som ikke var i tvivl om, at det var Hortons. Ligesom de ikke var det på hovedpineklinikken. Men tak for din diagnose.
    Hortons eller ej - fysiske ubalancer eller ej. Du er helbredt p.g.a. udredning af de fysiske ubalancer. Jeg er helbredt p.g.a. udredning af de psykiske ubalancer og det kender jeg andre der også er. Ved du ikke, at krop og psyke hænger sammen? At psykiske årsager som traumatisering f.eks. kan skabe fysiske forandringer i hele kroppens biokemi og også kan forårsage fysiske forandrigner i hjernen?

    Beklager tonen men bedreviden får mig op i det røde felt.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Jeg har lidt af migræne i 1½ år, og har under aura mistet synet og følelsen i hænder og arme. Ganske ubehageligt da jeg tror jeg får en hjerneblødning hver gang. I september varede anfaldet i 10 dage og min læge sendte mig til neurolog. Han satte mig på 360mg Magnesium og 400mg B2, og jeg har intet mærket til migræne siden. Det er bare fantastisk. Prøv at læse om vitamin- og mineralmangel, da det virker til at du er i akut mangel på flere. Jeg fandt selv en oversigt som ledte mig på sporet. http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/ ... aminmangel
    Min egen læge kiggede på mit B12 tal, der var langt over max. Du har ikke B-vitaminmangel var det svar jeg fik, men neurologen bekræftede heldigvis min teori. Samtidig er mit D-vitamin tal lavt, og jeg har spist 45mikrogram ialt samtidig. Jeg spiser supersundt, er meget ude, men min krop kan af en eller anden grund pludselig ikke optage vitaminerne. Jeg fik efter 2 mdr. depressionslignende tilstand, men besluttede selv, at det var ubalance pga det store B2 tilskud. Det droppede jeg, og istedet tar jeg nu Mega B vitamintilskud, 400 mg magnesium, samtidig tar jeg kalk og 100mg D-vitamin. OG JEG HAR DET FANTASTISK. Bedre end jeg overhovedet kan mindes i de sidste 3 år. OG det skal lige siges at min neurolog, opfordrede mig til at få lykkepiller da jeg oplyste ham om mine "bivirkninger". Nej jeg er IKKE hysterisk bare fordi jeg er over 40, jeg er ikke i pre-overgangsalder, jeg har såmænd bare vitaminmangel som så UTROLIGT mange andre, især kvinder over 40.
  • Indstillinger
    og det er selvfølgelig 100 MIKROgram D-vitamin jeg tager.
  • Indstillinger
    det er nu en sjov ting med det hortons hovedepine. man ved sådan set ikke hvorfor det opstår og der er ingen "kur" mod hortons dog kan man være anfald fri i fler år i mellem klynge perioderne.
    Jeg lider selv af kronisk Hortons og spændings hovendepine, der kom ud af det blå og var så slemt at sygehuset/lægerne troede jeg havende en hjerneblødning, jeg er kun glad på vejne af dem der symptom fri og jeg kan altid anbefale at prøve fler ting, dog er der ikke nogen guid til dette og ikke nogen "sikker" symptom behandling, så det er at prøve sig frem.
    nu er jeg selv i gang med en kamp om førtidspension og kan sige at det er en lang og sej kamp så prøv så vidt muligt for at få alt på papir og få en henvisning til hovendepine centeret i Glostrup fra jeres læge, der har de styr på det :) så god kamp

    Mvh
    Bo
  • Indstillinger
    Hej Bo
    Måske har du lyst til at læse Helene og Niels’ indlæg igen. – De har hver deres bud på at blive kureret for Hortons. God bedring til dig. Helle8
  • Indstillinger
    hej til dig,
    og tak for dit indlæg, som jeg har læst med stor interesse, og jeg føler med dig, for jeg kender kun alt for godt din livssituation..... jeg er 33 år, mor til to små børn og kronisk migræne/smerte patient.
    først og fremmest:
    jeg undres over, at en del brugere herinde, rask væk stiller diagnoser på andre folk, det syntes jeg man skal være varsom med....søg læge og alternativ behandler, ingen af disse kan stå alene i min mening, det handler om at kigge på det hele menneske, både fysisk og psykisk, og det er vores sundhedsvæsen desværre ikke gearet til endnu. og Dansk hovedpine center(hvor jeg selv har været patient i mange år) er ingen undtagelse, de kan tilbyde medicin, hvorefter man bliver afhængig hivs man som mig har migræne i en kronisk tilstand, (ca. hver anden dag) hvorefter de tilbyder afvænning og så fremdeles.... den onde cirkel!!! nogen kender den sikkert ganske godt.
    Migrænens kode er desværre ikke helt knækket endnu, så jer der mener det skyldes det ene eller andet psykiske eller psykiske, kan være på rette vej... men ingen ved endnu helt om der findes et entydigt svar.
    jeg er selv aktiv forsøgsperson på dansk hovedpine center, hvor der forskes ivrigt i migræne.
    Jeg har prøvet meget i forhold til behandling igennem mit liv med migræne, som jeg har lidt af siden jeg var barn. Jeg er i dag 33 år og indstillet til førtidspensin, og har for snart et år siden måtte opgive at leve op til mine egne og samfundets forventninger til et normalt arbejdsliv.
    Alt fra akupunktur, zoneterapi, fysioterapi, karnio sakral terapi, og nu osteopati, epilepsimedicin, og behandling med riboflavin, som er b2 vitamin i høj daglig dosis. Man kan købe sig fattig i håb om helbredelse, for at få sit liv igen, og hurra for håbet....uden det kunne det være lige meget.
    jeg har prøvet alt hvad der findes af forebyggende medicin for migræne uden held, anfaldsmedicins mæssigt er imigran inj. væske rigtig godt, hvis man som mig kaster meget op, men igen vanedanneden hvis man tager det mere end 2 gange om ugen ca.
    migræne er i mit tilfælde arvelig, en ikke helt ligegyldig faktor, som ikke kan helbredes i hypnose eller andet desværre, min er også hormonel, da jeg har pco, diane mite p-piller har hjulpet mig en del år, men kan omvendt også forværre migrænen, det sidste endte de med i mit tilfælde....min ryg er skæv og giver mig konstante spændinger i nakke, tindinger og hoved generelt, heller ikke her virker hokus pukus.....det jeg prøver at sig er bare, pas på med at stikke folk blår i øjnene, det der virker for dig virker måske ikke for det menneske du prøver at hjælpe, ikke to mennesker med denne diagnose migræne eller hortons er ens, og netop derfor er koden så svær at knække....giv håb, men husk altid at mærk efter i dig selv, virker det her for mig eller virker det ikke???, vær åben for alt nyt, men bevar den sunde fornuft, og lyt til din krop, jeg vidste f.eks. selvom jeg aldrig ved min gamle læge fik tilbudt en scanning, at jeg havde "noget" oppe i hovedet...og ganske rigtigt, i feb. måned i år fik jeg via et forsøg på dansk hovedpine center vished om at jeg havde ret!!!!jeg havde og har stadig en cyste i hjernen, i venstre side der hvor min migræne altid sidder, pudsigt ikke;-)? lægerne siger den ingenting har at gøre med min migræne, og de har da sikkert ret, men tilbage til det jeg ville sige med dette, lyt til dig selv, du ved bedst!!!!! Jeg har i visse tilfælde vidst mere om migræne end nogle læger, så Niels...du kan faktisk godt være klogere end en læge lige hvad dette angår;-)
    Jeg sagde mit gode job op som socialpædagog efter en indlæggelse på neurologisk afd. på glostrup i feb. hvor jeg var indlagt til afgiftning.....visheden om cysten i hjernen og alle de nederlag jeg har haft i mit arbejdsliv med mange sygedage, ledere/kollegaer der ikke har haft forståelse, gjorde at jeg gav slip for at kunne være bare lidt for min mand og mine to børn, for det var tiltrængt, jeg prøvede at passe fultidsjob med det resultat at kvoten var opbrugt når jeg kom hjem.....mere stress og dårlig samvittighed, mere medicin osv osv......total ringe livskvalitet, og til hvilken nytte????min arbejdsgiver gad ikke engang at sende bekræftigelse på min opsigelse før en anden var ansat i mit sted;-(
    Jeg troede mit job gav mit liv mening og min eksistensberettigelse, men jeg har efter 33 år lært at sætte mig selv og mine nærmeste først, jeg har med god samvittighed gået hjemme i snart et år, efter at have arbejdet siden jeg var 13, nu må tiden vise hvad fremtiden bringer....jeg er bare glad for at være til, selvom jeg altid har smerter.....det positive ved cysten var at den gjorde det muligt for mig psysisk at give slip i mit hidtidige liv, og den har åbnet op for et ny og måske bedre liv, med de hensyn der ny skal tages til den ski..migræne, jeg ville ikke overgive mig til den før nu, nu bestemmer den lidt, for jeg magter ikke at kæmpe mod den, for at leve op til forventninger der er alt for høje, puha trængte til luft..
Log in eller Registrér for at kommentere.