Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ketogan ?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Når man lider af smerter er det lidt hip som hap, om man bliver afhængig af medicinen fysisk eller psykisk.. Man har brug for det under alle omstændigheder.
    Selv får jeg f.eks. ketogan, somadril, stesolid og oxycontin for smerter og har i løbet af 15 års smertehelvede, endnu til gode at blive skæv eller høj eller bare påvirket.
    Har endda fået af vide af smerteklinikken at jeg er en meget bedre bilist på medicin end jeg vil være uden.. men har dog selv valgt ikke at køre bil hverken på eller uden medicinen.

    Jeg fik fortalt af en smerteprofessor engang som forklarede det således:
    Når kroppen har noget at bruge medicinen til (det der fremkalder smerterne), så bliver man ikke påvirket.
    Dem der tager medicinen men reelt ikke har brug for det vil derimod blive både afhængige, psykisk og fysisk fordi de oplever den rus det giver.

    Jeg selv har op til flere gange selv stoppet med medicinen uden det helt store problemer (feks da jeg blev gravid)

    Så jeg syntes virkelig ikke at man kan sidestille misbrugere med smertepatienter...
  • Indstillinger
    Jeg er ikke smertepatient, men kender et par kroniske smerte-patienter, jeg ved en del om farmakologiske egenskaber ved forskellige stoffer ("hobby"), og jeg har (desværre) selv "eksperimenteret" med forskellige opioider til rekreativt brug for nogle år siden...

    Jeg synes det er sært, at INGEN i denne debat nævner Fentanyl som et alternativ til Ketogan/morfin/Oxycontin/Oxycodon. Og heller ikke Tramadol.

    Tramadol skulle godtnok være lidt svagere i smertebehandling, og det har den lidt uheldige bivirkning, at det både påvirker serotonin- og dopamin-balance i hjernen (hvilket giver en lidt sær virkning, der er en del anderledes end de normale opioider).

    Men Fentanyl bliver såvidt jeg ved både produceret som næse-spray, samt depot-plastre med forskellige styrker...
    ... Så måske skulle smertepatienterne der ikke synes godt om morfin, oxycontin, oxycodon osv. prøve at snakke med deres læge om et "forsøg" med at skifte til fentanyl i en kort periode?

    Mht. buprenorphin, så har jeg selv brugt det i forbindelse med afvænning af stærkere opioider som metadon og heroin. Og jeg er MEGET imponeret over stoffet!
    Det har MEGET færre af de traditionelle "opioid-bivirkninger" som f.ex. forstoppelse, sløvhed, søvnbesvær, lange sovetider, samt formindsket sex-drift.
    Jeg prøvede først at trappe ud og "blive clean" via metadon, men det havde mange bivirkninger, OG så virkede det næsten lige så berusende og var lige så nemt at misbruge som heroin.
    ... Jeg har ikke selv smerter, men har "bare" været opioid-afhængig i en periode, så jeg ved desværre ikke, hvordan Buprenorphin/Subutex' smertelindrende effekt er i forhold til stoffer som morfin, ketogan og oxycontin.

    Men jeg synes helt sikkert, at I (de kroniske smerte-patienter eller deres pårørende) bør snakke med lægen om enten fentanyl (pga. muligheden af svagere bivirkninger) ELLER buprenorphin, som (jeg oplever som) stort set er fri for opioid-bivirkningerne med forstoppelse, kløe, små pupiller, sløvhed, apati nedsat sex-drive osv. osv. osv.

    Held og lykke med kampen mod Sundhedsstyrelsens åndssvage kontrol-kamp!
  • Indstillinger
    ... Jeg må dog give Sundhedsstyrelsen og lægerne (og de andre der taler mod Ketogan pga. misbrugspotentialet) ret i, at Keogan ER et af de absolut "lækreste" opioider man kan tage/misbruge.

    For mig var/er "hitlisten" over opioiderne nogenlunde således:
    1) Oxycontin (knust/sniffet, så depot-effekten "omgås") og Oxynorm
    2) Heroin (jeg sniffede det, og hverken røg eller injicerede det - muligvis derfor jeg ikke syntes det var så fantastisk som mange andre synes)
    3) Ketogan
    4) Morfin
    5) Metadon
    6) Kodein
    7) Tramadol/"Dolol"
    8) Buprenorphin/"Subutex"

    ... Og jeg kender en del andre brugere/misbrugere af opioider, som også alle mener, at Ketogan er noget af det ypperste og lækreste man kan få fingre i.


    En "sjov" ting er så, at der igennem nogle år er blevet (og stadig bliver) udskrevet recepter til højre og venstre med MEGET løs læge-hånd på oxycontin og oxynorm, selvom MANGE brugere/misbrugere af opioider mener, at det er det suverænt bedste og lækreste opioid at bruge/misbruge for at få en euforisk og dejlig effekt.
    ... Hvis lægerne og Sundhedsstyrelsen vil prøve at begrænse recept-udskrivelsen af Ketogan pga. misbrugspotentiale, så burde de se at få øjnene op for det kraftige misbrug der foregår af oxy-stofferne.
    Det virker utroligt inkonistent af hetze Ketogan, mens man lovpriser oxy-stofferne som en slags nye wonder-drugs mod smerter...
  • Indstillinger
    man kunne også fristes til,at tro lægerne har en økonomisk interesse i,at udskrive,det ene produkt frem for et andet.. aha min pensions opsparing yngler mere,hvis jeg udskriver et produkt som jeg har aktier i ?? !!ja tyv tror hver mand stjæler,men min tillid til politikere,avdokater og andre "højtuddannede" kan ligge på en meget lille plet,alle er deres egen næse nærmest
  • Indstillinger
    Angående den verserende debat om Ketogans vanedannede effekt. Efter flere års brug af Ketogan & Contalgin 100mg. gange 3 dagl. er det min erfaring at det i samråd med lægen er godt at vælge et andet morfinanalog. Jeg skiftede til Oxycontin 80 mg. gange 3 dagl, samt Oxynorm 5 mg gange 3 dagl.
    Jeg var meget nervøs over at skulle skifte det gamle stof ud med noget som jeg ikke kendte, dog vil jeg sige at det er blevet en bedre smertebehandling.
    Jeg ønsker ikke at vende tilbage til ketogan igen.
Log in eller Registrér for at kommentere.