Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Unges alkoholsforbrug

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg ved ikke, om mit indlæg kommer til at passe ind, og jeg kan se, at dette er en debat fra år 2010, men jeg ville lige give min mening om emnet. :-)

    Egentligt synes jeg ikke, at alkohol skal styres af nogle sure, kedelige og grå politikere. Nej, det er noget, der skal styres af ens forældre, når man stadig er mindreårig. Jeg er mindreårig (jeg er kun 13), men jeg har fået lov til at drikke af mine forældre. Og nej, mine forældre er ikke fuldstændig syge i hovedet. De er fornuftige, velfungerende og skønne forældre. Men der er altså forskel på mennesker! Og der er forskel på, hvor moden og ansvarlig man er. Mine forældre gav mig lov til at drikke, fordi jeg er en fornuftigt og moden teenager. Og mine forældre har da sat grænser. Det er ikke noget med, at jeg skal drikke mig fra sans og samling en torsdag aften, hvor jeg render rundt i København helt alene. Det er da sådan noget hygge drikkeri med vennerne en lørdag aften hjemme hos en, hvor der er forældre.. Og det accepterer jeg. Jeg kan sagtens forstå, at mine forældre har sat de grænser, som de har..

    Hvis mine forældre havde sagt nej, da jeg spurgte, om jeg måtte drikke, så havde jeg accepteret det. Mange i min omgangskreds ville skide det et stykke, hvis deres forældre sagde nej. For det er jo lidt sjovere at gøre noget, som man ikke må... :-)

    Min mening er:
    Hvis forældrene mener, at deres barn/børn ikke er ansvarlig(e) nok, så er det vel sådan. Jeg kender mange teenagere, som har fået et "nej, du må ikke drikke.. du er for ung, skat. det er en voksen ting..." det ville rage dem en høstak. Ordsproget "hvad de ikke ved, har de ikke ondt af..." bliver sku næsten brugt mere af teenagere end af alle andre nu om dage - og specielt i sammenhæng med alkohol. Og nu tænker mange (forældre, som siger nej til alkohol, når deres 15 årige søn spørg for 20. gang) sikkert "Nej, ved du nu hvad...!!!!!! Sådan er min lille skat, Kasper, slet ikke...". Nå, virkelig? Hvad skal din lille skat, Kasper, så bruge 200 kroner på, en fredag nat, når MacDonalds faktisk har lukket? Jeg vil vædde 200 kroner på, at din lille skat, Kasper, alligevel ikke kan spise 20 cheeseburgere... Lad dog barnet drikke sig så stang stiv, at man skulle tro, han havde været på Roskilde festival.. Så kan han ligge med tømmermænd i en uge, og så går det stille og roligt op for ham, at det faktisk alligevel var en dum idé at vædde med Palle om, at Kasper da SAGTENS kunne drikke to flasker ren Smirnoff vodka uden at knække sig i hækken i Palles have, første gang Kasper drikke alkohol... Dumt, dumt, dumt. Snak med jeres barn/børn/teenagere osv. om, hvad I synes om det og hvorfor, I synes lige præcis det og ikke noget andet... Og jeres børn vil sikkert synes, at I er skide uretfærdige, og at I overhovedet ikke fatter noget som helt, når I har sagt nej til at jeres 13 årige datter ikke må drikke med resten af hendes fjorten veninder, hvor kun halvdelen af dem må for deres forældre..
    Og fortæl jeres børn, at I hellere vil blive ringet op af deres barn, som er utrolig fuld og står og brækker sig inde på hovedbanegarden, end at jeres børn er bange for, at I bliver så sure, og at barnet vil få stuearrest i fjorten år. Jeg ville da hellere have en mor, der står og råber mig ind i hovedet klokken otte om morgenen, fordi hun er skuffet over mig, end at jeg vil have, at min mor skal hente mig på hospitalet fordi jeg faldt og slog hovedet ned i en kantsten, fordi at jeg ikke turde ringe til min mor, fordi jeg var fuld og at jeg havde fået et nej til alkohol..

    Mine tanker kom lidt vidt omkring og det blev nok lidt forvirrende, men nu ved I, hvad jeg synes og tænker :-)

    Vh. Amanda. :-)
    Og ja, jeg er bare en dum 13 årig tøs, men alle har vel en mening og en synsvinkel.
Log in eller Registrér for at kommentere.