Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Meget slim/klump i halsen og vejrtrækningsproblemer..

Hej. Denne besked bliver nok lang, men det er nødvendigt for at forklare det ordenligt..

Jeg er en tøs på 21år, der altid har haft problemer med halsen - mest halsbetændelse. Så fik mandlerne fjernet som 19årig og har ikke haft hals betændelse siden, til gengæld har jeg fået et andet problem ca. 7-8 måneder efter de blev fjernet og så frem til nu.

I oktober 2009 fik jeg en voldsom gang indfluenza og da lægerne forbød mig at komme derud og blive tjekket, ved jeg ikke præcis hvor slemt det var, men jeg vil tro det var svineinfluenzaen, for har aldrig været så syg før..

Da det dog fortsatte og jeg fik store smerte i brystkassen kom jeg derud, men der kunne de ikke længere se nogen inflektion i blodet (fik målt mit inflektionstal med en priktest i fingeren) og mine lunger lød fine.

Jeg blev dog ved med at have vejrtrækningsproblemer, specielt om morgenen og lige før sengetid og sad næsten op og sov hver nat. Efter 3. måneder ca. (altså efter nytår) forsvandt det helt, men havde stadig store smerter i brystkassen og da det fortsatte, fik jeg taget røgten af lunger og hjerte og intet viste noget unormalt. Jeg blev så sendt til en fysioterapeut, der hurtigt fandt årsagen til selve smerten i brystkassen, da jeg havde facetledssyndrom i ryggen, der trak i nogle muskler og sener i brystkassen.. Så jeg tænkte det går nok over nu så. Smerterne i brystkassen er også næsten helt væk nu efter ½ år hos fysioterapeutet.

Men så her lige før sommerferien i maj måned ca. fik jeg endnu en tur, med voldsom hoste.. først tør hoste, så slim og så tør igen og mange vejrtrækningsproblemer og synkebesvær som om jeg havde en stor rund klump lige omkring strubehoved/adamsæblet samt jeg havde feber..
Først troede jeg det var en almindelig sommerforkølelse, men da det blev ved i næsten 1 måned gik jeg til lægen, eller rettere reservelægen, da min egen læge har orlov til september. Jeg var derude 6-8. gange inden for kort tid (ca. 1 - 1½ måned) da selve hosten/vejrtrækningsproblemerne fortsatte, de tjekkede mit inflektionstal som fortsat var normale, jeg fik en priktest mod allergi mod hest, hund, kat, græs, birk, støv.. og fik lavet en lungetest mod astma.. Intet viste noget unormalt.. Jeg fik forskellige piller mod slim i halsen og hostesaft mm. hostesaften var effektiv på selve hosten, men følte stadig jeg havde en klump i halsen og havde svært ved at få luft om natten og havde en klump i halsen konstant.. Jeg fik så en ny reservelægen, der mente det kunne skyldes mavesyre, så jeg fik lansoprazol.. De hjalp lidt på "klumpen" i halsen og jeg havde det bedre.. Jeg begyndte dog at slå ud og klø alle vejne efter blot et par dage, så stoppede, da jeg før har reageret allergisk på medicin.

Klumpen i halsen og vejrtrækningsproblemerne vendte tilbage igen så snart jeg stoppede med at tage medicinen, dog ikke så slemt som før.. Men pludselig, nærmest fra den ene dag til den anden, var det væk og jeg var så glad og kunne gøre alt hvad jeg plejede uden problemer... og sådan har det været ind til for 1.uge siden (så jeg har haft ca. 3 uger-1 måned uden problemer.) nu er det så kommet igen, dog lidt anderledes, nu er det ikke som en hård klump i halsen, bare som meget meget tryk slim.

Hver evig eneste gang jeg spiser og nogen gange også når jeg bare drikker, får jeg enormt meget of trykt slim i halsen, som om der dannes en meget meget tyk hinde og jeg får svært ved at trække vejret og må nærmest puste/hoste/rømme mig konstant, for at få bare et lille hul igennem til at få bare lidt luft ned.. Det vare ca. 10-30min. hver gang før det forsvinder helt og så kommer det først igen, når jeg spiser igen og nogen gange også om aftenen før jeg skal sove.. Det er meget ubehageligt og fører ofte meget kraftig tør hoste med, fordi jeg simpelthen føler jeg bliver kvalt, hvis ikke jeg bliver ved at rømme mig/hoste, så der kommer "hul" i slimhinden..
Jeg har dog lagt mærke til en besynderlig ting, hvis jeg spiser meget saltholdig mad eller efter et måltid tager en håndfuld fint salt, så forsvinder slimen i halsen meget hurtigere...

Så ja, alt dette er forklaringen/mine symptomer.. så i måske bedre kan svare på mit spørgsmål...

Nogen der selv har prøvet noget lign.??
Hvad pokker kan det være? og hvad kan der evt. gøres?
Tror I det er i selve halsen, lungerne eller maven problemet er?
I så fald er der en specialist inde for de ting og hvad hedder sådanne specialister, så jeg kan prøve at få en tid hos en. For min læge er somsagt først tilbage i september og stoler ikke længere på resvervelægerne.


Håber virkelig I vil svare, hvis der er nogen derude med samme problem eller nogen der har et bud/råd på hvad det kan være og hvad der kan gøres... For er ret desperat efterhånden for at få det væk, da det virkelig har sænket min livskvalitet..
«1

Kommentarer

  • Hejsa,

    Jeg har efter en influenza sidste år med en stor lungebetændelse meget slim i halsen. Efter et måltid bliver det særligt slem og føles som du siger det, som en hinde der gør at jeg hele tiden må rømme mig eller hoste.

    Jeg har fundet ud af, at når jeg spiser meget stærk mad er det som om det løsnes og der kommer meget slim op. Det er så efterfuldt af en tør hoste fordi det føles som om der er tørre pletter eller noget der stadig sidder i halsen. Når jeg strammer halsen lidt og trækker vejret ind føles det som om der er slim ned gennem halsen, men det er ikke så let at få op.

    Jeg fik ordineret noget allergimedicin af min læge som hjalp lidt, men da jeg løb tør gjorde jeg ikke mere ved det.

    Det du skriver lyder helt som det jeg også har. Men aner ikke hvad det kan være.
  • Hej Milo89,

    Jeg sidder her og får en rigtig rigtig dårlig fornemmelse - jeg kunne have skrevet dit indlæg....
    Skriver en masse som jeg lige kommer i tanke om det - så bær over hvis det er en smule roddet og dårligt formuleret..:)

    Jeg har altid haft problemer med "halsbetændelse".
    I starten fra da jeg var 6-10 år, blev jeg nærmest hevet månedligt til lægen.
    Der var stort set aldrig noget galt og de her halsbetændelser varede kun ganske kort tid.
    Så det blev gjort til et "Gider ikke skolen problem" og derfor begyndte jeg at ignorere denne "halsbetændelse".

    Da jeg blev 19år blev jeg også ramt af en voldsom halsbetændelse - kan huske jeg lige var flyttet på kollegie og blev simpelthen nødt til at tage hjem, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne tage vare på mig selv.
    Nåede et godt stykke over 40 i feber og jeg mindes kun at have været så syg, da man var ganske lille og med mæsslinger(Det er sjovt nok noget man kan huske..:P).

    Det tog en god uges tid at komme ovenpå igen - hvorefter jeg fik ondt i ryggen som aldrig før....
    Efter sigende kan en ordenlig omgang halsbetændelse godt medføre en mild form for menegitis - så det blev ved det.
    Har dog haft problemer med ryggen efterfølgende - men det tilskriver jeg nu ikke noget andet "slid" ved forkerte stillinger i bil/bordfodbold bordet.
    Hvad være var, at den hævelse som halsbetændelsen medførte på mandlerne, ikke forsvandt....

    Det resulterede i 2 måneder på penicillin - ikke rart - kroppen har vidst ikke så godt af så lang tid på penicillin^^
    Lige lidt hjalp det og mandlerne måtte ryge(Avav - men morfinen var god)
    Herefter begyndte jeg også at bløde når jeg lavede "stort" - blev dog afejet ved lægen og har siden blot accepteret det.

    De efterfølgende år havde jeg voldsomme problemer med slim i halsen med en enkelt indlæggelse for observationens skyld(Vågnede op og kunne ganske enkelt ikke trække vejret pga slim - og så lige nytårs aftens dag)

    Slim problemerne har dog aftaget i styrke med årene, men jeg har helt sikkert et årligt besøg hos lægen, for min "kolde lungebetændelse" - der opstår næsten altid problemer når vejret ændrer sig. Det være sig med noget slim i halsen, træthed og "ondt" i halsen(Undrer mig dog over hvordan man kan have ondt når der nu ikke er noget som kan hæve op og trykke...) - og det er ikke halsbetændelse ondt, men mere en tør, synkebesværende "smerte" - måske ikke smerte, men det generer meget.

    Nogle år tilbage kom jeg så til en øre, næse, halslæge igen som mente at mavesyre kunne skabe denne tilstand i svælget og jeg fik noget pantoloc som jeg kunne bruge i ny og nhæ(Også en syrepumpehæmmer som lanzo).
    Det hjalp ikke på noget i det store hele - men jeg fik det rigtig godt af at spise pantoloc...

    Sidste år var jeg så på mit "årlige" besøg, hvor jeg gjorde opmærksom på jeg også havde nogele problemer med neglene på føderne samt mit hals problem.
    Det fik lægen til at henvise mig til en kikkertundersøgelse af maven - da det med neglene, pantoloc og hals problemer godt kunne tyde på maveproblemer(Refluks).

    Det korte og det lange efter et par undersøgelser er at jeg har fået konstateret spiserørsbrok.
    Der er flere forskellige typer for brok og det jeg har er noget som hedder store mellemgulvsbrok.
    Jeg har i den forbindelse være på en seriøs lanzoprazol "kur" som fik samtlige af mine hidtige kvaler til at forsvinde....

    - Ingen halsproblemer herunder slim.
    - Ingen søvnproblemer
    - Intet blod på toilet besøg.

    Stoppede med alle syrepumpehæmmerne, da jeg desværre fik nogle ret grimme bivirkninger efter en måneds tid(Opustethed, mavesmerter, feber, hallucinationer, diare mf.) og alle mine "problemer" kom igen.
    Jeg har også været til en scanning hvor man drikker noget kontrastvæske og det er lidt der jeg står nu.
    Skal til et møde her d. 17/9 hvor der skal lægges en slagsplan - er noget nervøs må jeg nok erkende^^


    Grunden til at jeg får en dårlig fornemmelse som jeg indleder mit svar med, er at siden vi har haft 2 meget identiske forløb, kan jeg måske godt betvivle lidt om det er pga. spiserørsbrokket. Spiserørsbrokkets symptomer viser sig, som jeg forstår det og har kunne opsnuse, på forskellige måder og beror lidt på en subjektiv vurdering.

    Det som du skriver, passer alt for godt på de oplevelser jeg har haft gennem årene....
    Men hvis ikke andet, kan jeg kun anbefale at få lavet en kikkertundersøgelse af maven - det kunne måske være du havde det samme som jeg.
  • Bliv testet for HPV hos din læge. Det er det virus som rigtig mange har og som kan udvikle sig til kræft. Hilsen Mette
  • Jeg tror ikke at hendes symptomer har noget med HPV-relateret svælgkræft at gøre.. Hun er meget ung og det tager jo en årrække at udvikle.. Og selvom man er positiv for HPV, betyder det ikke at man får kræft..

    Fjernelse af mandler kan medføre nogle ret belastende komplikationer, men om det har noget at sige i din situation er selvfølgelig uvist..
  • Hej Milo89(og andre),

    Hvordan er det gået med dine lægebesøg og brug af diverse midler? - jeg har selv præcis de samme gener:

    - tør hals der resulterer i kvælningsfornemmelser
    - en fornemmelse af klump i halsen
    - følelse af slim i men intet kan komme op
    - følelse af at at halsen snører sig sammen

    Jeg har også tidligere haft fornemmelse af for meget mavesyre, grundet usund mad og for lidt motion vil jeg tro:-) Dog var jeg også meget i tvivl om det skyldes tidligere fugt i vores hus. Rent faktisk var det så langt ude, at vi solgte vores ellers dejlige hus!! Jeg har haft kikkert i maven, fået lavet allergi tests, fået røntgen fotograferet lungerne, og intet fandt de.

    Af medicin var det eneste der var effektivt Binyrebak, og som bekendt gør man ikke det ret længe..

    Jeg gik så med det i en periode, på et års tid, men på et tidspunkt i 2010 forsvandt det så, men nu er skidtet vendt tilbage, og livskvaliteten er bare dalet markant, så jeg er temmelig desperat, da det går ud over børn og familen generelt, og jeg på jobbet ikke fungerer optimalt, da jeg ikke får sovet ordentligt.

    Mine egne teorier centrerer sig omkring:
    - aircontion i bilen der udtørrer slimhinder
    - manglende motion
    - madvaner, men dem syne jeg er gode nok nu
    - måske noget ubemærket stress der så påvirker maven

    I bund og grund kan man spekulere meget, så jeg er DESPERAT for at høre om nogenhar haft disse oplevelser, og om de har fundet en vej ud af dette skidt..

    vh
    AF
  • Hej...
    Ja jeg sidder også her med denne her mærkelige fornemmelse....har nemlig selv et ligende sygeforløb....dog har jeg aldrig lidt meget af halsbetændelse, men har i de sidste 2 år kæmpet med netop meget tyk slim som føles som en hinde der lukker, en følelse af en stor klump i halsen og vejrtrækningsproblemer, faktisk så slemt at jeg det første år blev hentet af ambulancen en 30-40 gange....
    De første mange gange blev det realeteret med min astma, men den er fuldt ud velbehandlet + min astma medicin hjælper ikke når "anfaldene" kommer, og det gør de tit sent om natten/tidlig morgen.
    Jeg har nu snart været igennem et talrige af undersøgelser fra kikkert i halsen, talepædagog og undersøgelse af stemmelæberne inc. løbebåndstest, div. prøver og ultralydsscanninger af strubehoved og halspulsåre og intet galt. En masse undersøgelser af hjertet, ekg, målinger af hjerterytme over 30 dage + kamera op gennem lysken for at se efter forsnævringer og her intet galt.
    Fik at vide det nok bare var angstanfald og jeg skulle slappe af og trække vejret stille og roligt...!!! men det er bare rigtig svært at tage det stille og roligt når det føles som om det hele lukker...og tit vågnede jeg jo ved at jeg ikke kunne trække vejret....til sidst turde jeg slet ikke lægge mig til at sove og var nærmest lykkelig når natten var overstået...
    Havde efter endnu en tur på sygehuset en snak med en super sød sygeplejerske der spurgte ind til hele forløbet, og fortalte at det rent faktisk var ret normalt at få dødsangst når man følte man blev kvalt og når jeg ikke før alle de her anfald havde være bange for at sove så skulle jeg holde fast i det ikke var angstanfald, men angst pga de anfald jeg fik....
    Efter endnu nogle ture på sygehuset fik jeg sat en måler på brystkassen som skulle se om jeg træk vejret normalt om natten og her fandt endeligt en afvigelse så fik et CPAC apparat så jeg nu ligger med maske som danner et undertryk så luftvejene holdes åbne når jeg sover. Det har da også hjulpet for kommer ikke meget afsted mere, har dog stadig anfald, men ikke så kraftige og prøver virkelig at slappe af så det kan gå over, men det påvirker min hverdag meget, er sindsyg træt i et par dage efter disse anfald + har svært ved at koncentrere mig, huske og overskue ting, men kæmper slev om det er hårdt...
    Nu er anfaldene så begyndt at tage til igen og har været afsted igen, fik kikket halsen igen, sendt videre til mave/tarm, fået kikkertundersøgelse af spiserør, marve og tarm og alt så fint ud....og sendt videre til neologisk og fået fortaget en MR scanning idag for at se om der er noget der......
    Men er ved at tabe modet, føler man bare bliver kastet rundt på div afd og ingen kan finde noget og blir mere og mere træt og irritabel, kan ikke overskue ting, blir stresset af ingenting, tør ikke køre bil mere for har ikke overblik over trafikken, div møder og arrangemanter på skolen melder jeg afbud til, for kan slet ikke rumme det, og aner bare slet ikke hvad jeg snart skal gøre, for overskudet til at råbe op og vil have besked er bare brugt op...
    Håber nogle af jer der har skrevet tidligere, eller andre der læser dette, har en forklaring eller løsning så vi alle herhjemme kan få en normal hverdag igen, for det er jo ikke kun mig det går ud over.....
  • Det lød som om medicinen mod mavesyre var effektiv i nogen grad. Der er mange lægemidler i den gruppe der er meget ens i effekt men det er meget sjældent at hvis man har bivirkninger mod den ene, at man så også overfor den anden. Det kunne derfor være værd at forsøge med et af de andre på markedet.

    Hvis det var lansoprazol du prøvede kan du forsøge med
    Pantoprazol eller omeprazol.

    Jeg er selv generet af post-nasal drip grundet allergi. Det betyder at det sekret der kommer i forbindelse med min allergi IKKE kommer ud gennem næsen, men løber ned i halsen. Det er ikke noget jeg bemærker til dagligt, men hvis jeg ligger ned (og sover) så kan jeg godt vågne med kvælningsfornemmelse og have svært ved at trække vejret hvor halsen føles stoppet. Hvor vidt det er et ligende problem du har, ved jeg ikke, men hvis der er bare en lille chance for at det hjælper er det vel værd at nævne.

    En måde at teste det på kunne være (ud over at forsøge med allergi-test) at tage en kortvarig behandling med antihistamin (alnok er den billigste tablet normalt og lige så effektiv som resten eller hvis du gerne vil undgå noget der varer 24 timer så en benadryl den er dog dyrere).

    Det er måske værd at opsøge en speciallæge med fokus på Øre-Næse-Halssygdomme hvis du ikke har prøvet det, mener ikke det kræver en henvisning fra egen læge, men er i tvivl.
  • Ja medicinen mod mavesyrer har hjulpet lidt, men langt fra nok...MEN det du skriver og beskriver om post-nasal drip lyder næsten for godt til at være sandt....altså forstået på den måde at det er præcis sådan jeg har det, den tykke slim der nærmest ligger en hinde og føler man kvæles og man hele tiden prøver at synke uden det sætte sig fast....har prøvet at google det ( kan desværre ikke finde nogle danske sider der omhandler dette) ...og kan kun sige TAK...jeg vil tage en snak med min læge og høre hvordan jeg forholder mig så jeg kan få de undersøgelser der skal til, har jo fået taget en masse prik tekst pga astmaen, men har aldrig reageret på noget a det men kunne jo være der skal andre test til....
    TÆNK hvis der virkelig er noget at gøre :0)))))
    Tusind tak for hjælpen :0))
  • Prøv at få taget prøver for sygdom i skjoldbruskkirtlen så som Graves og Hashimotos. TSH, T3, T4, Frit T3, Frit T4, anti TG, anti TPO, TRAb lad jer ikke nøjes med TSH forlang at få taget alle tallene.
  • Jeg værdsætter tanken, men så skulle det være fordi skjoldbruskkirtelen var hævet nok til at give vejrtrækningsproblemer hvilket jeg vil tro var opdaget noget før.

    Det vil også give en hel række af symptomer på hyperthyreose hvilket det ikke lyder til at nogen af os har.


    Bedste hilsner
Log in eller Registrér for at kommentere.