Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sikken opførsel ?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Freja

    Nej, du kan ikke gøre dig forståelig overfor ham. Og så bliver du irriteret og frustreret men det hjælper ikke til, at han forstår dig bedre (tværtimod). Det hjælper heller ikke dig til at få det bedre. En ond cirkel. Så det korte af det lange er: Du har prøvet at gøre dig forståelig overfor ham. Det virker ikke. Hvad vil du så gøre? Blive ved eller opgive? Sige farvel eller acceptere?

    Du har måtte sige farvel til mange mennesker, fordi du har villet have, de skulle være på en bestemt måde. Du vil stadigt bestemme – men ikke sige farvel. Det virker ikke. Du kan ikke bestemme, hvordan andre skal opføre sig, du kan ikke kontrollere andre. Du kan kun vælge, om du vil være sammen med dem, respektere dem og holde af dem, som de er.
    Hvis ikke du kan acceptere adfærden hos de mennesker, du har haft i dit liv, så respekterer du dem ikke, som de personer, de er. Så er det nok de 'forkerte' mennesker. De 'rigtige' mennesker kan du lettere tiltrække ved at være 'kræsen' med, hvem du omgås. Nøjes med at være sammen med mennesker, du ikke har brug for at lave om på. Det kan godt betyde, at du skal være alene i et stykke tid, men det kan netop give dig mulighed for at lære dig selv bedre at kende.

    Du har ladet dig nøjes for ikke at være alene. Når du har ladet dig nøjes, har du prøvet at lave mennesker om, så de blev sådan, som du gerne ville have, de skulle være – for så skulle du ikke nøjes. Det kommer der ikke noget godt ud af. For det første bliver andre ikke glade og tilfredse, når man prøver at lave dem om til noget, de ikke er. For det andet bliver man aldrig selv tilfreds, når man lader sig nøjes. Desuden tangerer det misbrug af mennesker, når man er sammen med nogen, man måske ikke engang bryder sig særligt om, bare for ikke at være alene. Det er ikke det bedste grundlag at skabe noget vedvarende positivt på - slet ikke et ægte venskab.

    Så i stedet for at lade dig nøjes og derefter prøve at lave andre om, så vil jeg foreslå dig, at du stiler præcist efter det, du ønsker dig og undersøger, hvad der ligger i vejen for, at du kan få det. Det er ikke ændringen af andre mennesker, men nogle ændringer i dit eget følelsesliv, der er vejen til det, du ønsker. Begynd at kigge indad i stedet for udad. Det kan være en langvarig og hård proces, men jeg kan godt love dig, at den er det værd.

    Mange hilsner Helene
  • Indstillinger
    Hej Freja

    Du har her fået et rigtig godt og tankevækkende svar fra Helene, jeg håber du læser det godt og reflekterer meget over meningen.

    Jeg må indrømme at jeg var ved at skrive til dig, men Helene kom mig i forkøbet, for nu synes jeg godt nok du blev for meget overfor et andet menneske, som du tilmed gerne vil være ven med.

    Ens venner nedgør man ikke, ens venner respekterer man som de er, fordi man holder af dem, og fordi de på hver deres måde er unikke, sådan har jeg det med dem jeg kalder mine venner…

    Du må aldrig bruge andre mennesker som et redskab for ikke at være ensom, du skal lære at være tro mod dig selv, men så sandelig også tro mod andre.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Jeg tilslutter mig Helenes og Sofies indlæg, og burde således ikke reagere yderligere, men jeg har nu alligevel tænkt en del over noget:

    Hvorfor er det et negativt træk, at nogle mennesker overholder færdelsloven?? Jeg medgiver, at det er langt flere end ønskeligt, der ikke gør det.

    Hvor er det sexede og seje i at overhale med 120-30 km/t ud over fuldt optrukne linier et sted, hvor man kun må køre 70 ?? Ja, jeg spørger bare.


    Jeg tilstår gerne, at jeg hører til en af de idioter, er altså overholder fartgrænserne, for jeg er af den overbevisning, at de netop er der, fordi det altså er ganske fornuftigt, og jeg ved, at jeg simpelt hen ikke ville kunne leve, hvis jeg - fordi jeg kørte for stærkt,- fik påkørt et andet menneske, og i øvrigt har jeg hidtil nået, hvad jeg skulle nå. Og nej, jeg ligger heller ikke og kører 30 - jeg kører det, jeg må, men ser altså ingen grund til, at man - vel nærmest som princip(?) - skal køre 10 km stærkere, end man må - hele tiden.
  • Indstillinger
    Det undrer også mig. Jeg overholder også fartbegrænsningen. Men jeg har flere gange oplevet at have en hidsig lastbilchauffør lige i rumpen. Det er jeg frygtelig nervøs for, hvis jeg nu pludselig skulle bremse op for noget, hvad så. Det er de åbenbart ligeglad med, at de risikerer at slå andre mennesker ihjel.
    Jeg har endda hørt en i radioen sige, det mest irriterende er "de gamle damer", der overholder fartbegrænsningen.
    Jeg forstår slet ikke den opførsel.
Log in eller Registrér for at kommentere.