Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ALT OM P-PILLER.

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har taget en test idag som var negativ, tager en ny test igen om 14 dage.
  • Indstillinger
    Hej. Jeg har virkelig brug for hjælp. Jeg forstår ikke hvorfor jeg stadig har mens den dag jeg skal begynde på p-pille pakken om søndagen. Når jeg har taget min p-pille kl. 21:45 søndag aften har jeg stadig menustration, hvorfor?
  • Indstillinger
    Det er der ikke noget som helst mærkeligt i.

    Som du kan læse i indlægssedlen, kommer den kunstigt fremkaldte blødning nogle dage - 3-4 - efter du er stoppet for den månedlige pause.

    Du har vel taget den sidste pille i pakningen om lørdagen - så holder du 7 dages pause, hvor der kommer en blødning nogle dage efter.

    At du så ikke er helt færdig med at bløde om søndagen er helt almindeligt. Din blødning stopper vel et par dage efter?

    At bløde 5-6 dage er helt som det skal være.

    Jeg foreslår at du sætter dig grundigt ind i, hvad p-piller er, hvad de gør ved din krop. Det er jo ikke bare en medicin for den sygdom, det er at være kvinde.
  • Indstillinger
    Hey! Jeg er startet på p-piller og har været i gang i 12 dage... Her i dag kom min kæreste og jeg til at have ubeskyttet sex (jeg ved det var dumt).. Ville bare høre om jeg skulle købe en fortrydelsespille i morgen? Bare for at være sikker
  • Indstillinger
    Jeg undrer mig egentligt over det her spørgsmål, for hvis du havde læst denne debat, som du vælger at stille dit spørgsmål i, ville du jo have fået svaret.

    Og - hvorfor overhovedet tage p-piller, hvis ikke du aner/ved, at det sådan set er et præventionsmiddel? Ja - det er sådan set hele ideen med p-piller.
  • Indstillinger
    Hej! Jeg er på loette p-piller (hvor man tager pause-piller).
    Jeg startede min pause 2 dage før jeg egentlig skulle, og er derfor på pausepiller nu. Jeg skal være sammen med min kæreste i weekenden, så er det muligt at holde 5 dages pause, og så starte med de to piller jeg havde tilbage fra sidste gang?
    - så vil jeg derefter fortsætte med en ny pakke.
    Men er jeg stadig fuldt beskyttet?
  • Indstillinger
    Hvad siger indlægssedlen?

    Står der der, at man kan flytte rundt på pillerne, som det passer ind?

    Så kan du selvfølgelig godt, men almindeligvis er det faktisk ret vigtigt, at hvis man vil opnå fuld beskyttelse, så bør man tage p-piller helt korrekt.

    Hvis ikke p-piller tages 100% korrekt, er det faktisk en meget dårlig prævention, da kroppen jo naturligvis bliver forvirret, og der derfor sagtens kan komme en æg-løsning på helt uventet tidspunkt.

    Kroppen aner jo ikke, hvad den skal, når den får modsatrettede medicinske "informationer".
  • Indstillinger
    Hej Anna84

    Fedt indlæg! Jeg er helt enig med dig i, at det er super ærgerligt, at mange piger slet ikke er informeret godt nok omkring p-piller og brugen af p-piller. Da jeg heller ikke selv havde den største viden omkring det, har jeg søgt en del efter det og er kommet frem til denne hjemmeside, som jeg synes er helt vildt genial:
    https://www.practio.dk/artikler

    Der er en masse artikler med besvarelse på helt typiske spørgsmål angående p-piller. Artiklerne er meget overskuelige og letforståelige, så det er fedt. Samtidig kan jeg se, at de er ved at udvikle en p-pille-app, som kan hjælpe en med at huske sine p-piller - det er da fedt!

    Jeg håber, at I kan bruge mit bidrag til debatten.

    Vh
Log in eller Registrér for at kommentere.