Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Depression.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Daniel

    Jeg hæfter mig ved, at du skriver, at den antidepressive medicin ikke virker.

    Den situation har jeg også været ude for, da jeg gik hos en psykiater for en del år siden. Jeg vil råde dig til at bede psykiateren undersøge, om der er særlige årsager til, at medicinen ikke virker.

    Din praktiserende læge burde jo have undersøgt dig, da du henvendte dig første gang med symptomer på depression. Så vidt jeg forstår på dig, har lægen ikke undersøgt dig for vitamin- og mineralmangel. Det er meget VIGTIGT, at du får det gjort. Sagen er, at f.eks. jernmangel eller D-vitamin-mangel kan være årsag til depression, og sagen er, at leveren skal bruge f.eks. jern, for at den kan omsætte antidepressiv medicin normalt.

    I mit tilfælde var en medvirkende årsag til depressionen, at jeg havde alvorlig jernmangel, og når den antidepressive medicin ikke virkede, så skyldtes det, at leveren ikke kunne omsætte det, fordi der skal bruges jern til omsætningen af medicinen, og det var der jo ikke til rådighed i tilstrækkeligt omfang i min organisme.

    Jeg aner ikke, om leveren også har brug for D-vitamin for at kunne omsætte antidepressiv medicin normalt. Men det er da højst tænkeligt. Under alle omstændigheder er det VIGTIGT, at du bliver undersøgt for alle de næringsstofmangler, som en praktiserende læge kan undersøge for.

    Her er en artikel i Ugeskrift for læger med en rapport om den store rolle, D-vitamin-mangel kan spille i forbindelse med psykiske sygdomme:

    http://viewer.zmags.com/publication/7ae ... ae19aad/52

    Hvis dine blodprøveværdier viser sig at være normale, hvad angår vigtige vitaminer og mineraler, er der en anden mulighed.

    Sagen er, at der er mennesker, der ikke omsætter medicin ligesom andre, fordi de har en arvelig betinget mangel på visse leverenzymer. (Du kender sikkert historien om, at visse asiater og f.eks. grønlændere ikke rigtig kan tåle alkohol. Det er, fordi de har en arvelig – altså genetisk – betinget mangel på nogle leverenzymer, som vi andre har).

    Hvis du har en genetisk betinget mangel på et bestemt leverenzym, kan der være problemer med at få den antidepressive medicin til at virke. Jeg siger IKKE, at det faktisk er det, der er i vejen i dit tilfælde. Det kan jeg ikke vide noget om. Men man må da undersøge sagen.

    Når du er blevet undersøgt for vitamin- og mineralmangel, og hvis det så viser sig, at dine prøver er normale, synes jeg derefter, at du skal bede din psykiater om en undersøgelse, der kan afgøre, om din lever omsætter medicinen normalt. Det gøres via en blodprøve, hvor man måler koncentrationen af medicinens aktive stof i blodet. Hvis der er for lidt, virker medicinen ikke, og hvis der er for meget (f.eks. fordi din lever mangler nogle vigtige enzymer, der er nødvendige for omsætningen af medicinen) så virker medicinen heller ikke.

    Jeg synes ikke, at du skal acceptere at tage medicin, der ikke virker. Hvorfor skulle du det?

    Der må findes en forklaring på, at medicinen ikke virker, og din medicinering må herefter justeres, således at den kommer til at virke!

    Jeg synes også, at din behandler skal hjælpe dig med at finde årsagen til depressionen. Medicin kan jo ikke stå alene – og da slet ikke, når medicinen overhovedet ikke virker!

    Men selv når medicinen virker, er det jo nødvendigt at finde årsagen til depressionen og gøre noget ved den. Ellers får man jo bare en depression igen, når man holder op med at tage medicinen.

    Jeg har søgt på Quickcare og jeg kan se at det er et firma, som kommunerne samarbejder med. Kommunerne har – så vidt jeg forstår – fået pligt til at aktivere syge mennesker. Hvis du er glad for det program, så synes jeg, at det er fint. Men jeg synes, at du skal tænke meget over, om du har gavn af alt, hvad de tilbyder dig. Et sådant firma kan jo ikke tage individuelle hensyn. Det er meget vigtigt, at du ikke bliver udsat for noget, som belaster dig yderligere, sådan at du bliver mere syg.

    http://www.quickcare.dk/hvad-er-quick-c ... -care.aspx

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.