Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

gammelt men godt

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan faktisk godt huske denne debat, selv om den efterhånden ligger en del år tilbage.

    Solo havde gentagne gange anbefalet Helosan til stort set alle hudproblemer – vist nok også til barnenumser, og vi var flere, der den gang protesterede mod denne voldsomme brug af den creme, hvorfor hun øjensynligt fik behov for at åbne en helt ny debat, hvor dette middel igen blev lovprist.

    Som hun skriver her, så brugte hun og hendes mand den flere gange dagligt – også på sarte hudområder.

    Men – du har ret Helse – der er da gennem tiden udviklet mange helt fantastiske midler, som kritikløst blev brugt, og de var super effektive. Jeg kan f.eks. nævne DDT, der med fly blev sprøjtet ud over afrikanske landsbyer i voldsomme mængder, og det blev betagtet som noget af det bedste, der var opfundet for sundheden i Afrika. Jeg ser stadig for mig den film, der vist blev vist i skoleTV, da jeg var barn – og de lykkelige landsbybeboere, der betragtede sig som særligt heldige, at de blev udvalgt til at få DDT sprøjtet ud over hele byen – børnene hoppede jublende rundt i skyen af DDT. Ja, den har virkelig sat sig i mit sind.

    Og – asbestplader, der med stor entusiasme blev opsat i skoler og andre offentlige bygninger, og ligeledes det, var bare noget af det bedste.

    Tobakrygning ansås også en gang som værende helt uskadeligt.

    Listen over fantastiske ting, der er opfundet er nærmest uendelig. Og nej – alle er ikke efterfølgende blevet alvorligt syge, men tilstrækkeligt mange er jo – hvilket vel er bevist.

    Og nej – Helosan er bestemt IKKE i den klasse, men senere undersøgelser HAR jo vist, at heller ikke Helosan er noget, man bare uden videre skal smøre sig ind i flere gange dagligt.

    Jeg tilstår da gerne at også jeg har brugt det på mine børn – dog kun når de havde diverse udslæt, for ja – den gang var det anerkendt som helt uskadeligt. Man er blevet klogere, men der udvikles desværre stadig mange midler, som i Lægemiddelstyrelsen er vurderet til at være uskadelige, men som man om nogle år finder ud af, faktisk er direkte sygdomsfremkaldende – og sådan er det vel, når man bliver dygtigere og dygtigere til at måle indholdstoffer.

    Du skriver jo selv, at du har det på lager til brug, når du har noget særligt genstridigt.

    Og ja – ind i mellem tyr vi vel alle til noget, der ikke egentligt er specielt sundt, men som er virkeligt effektivt.

    Det denne debat lagde op til – var jo netop et nærmest umådeholdent brug, og det er det, vi var nogle stykker, der opponerede mod.

    Og – det gør jeg stadig.

    Du kan muligvis have ret i den skjulte dagsorden. Helosan har mange gode egenskaber, og jeg tror da bestemt, der også er opfundet noget, der ikke har helt så mange skadelige stoffer, men som måske så ikke er helt så effektivt; sådan må det nødvendigvis være.
  • Indstillinger
    Godt med lidt saglig historie. Men vi må jo erkende den gamle sætning der siger at medicinen er sur, og vi respekterer stadig at der kan ,eller nærmere altid, er negative bivirkninger.
    Jeg er en af dem der har kravlet rundt i asbeststøv og andet farligt, men hvilket kun er farligt forde dem der arbejder med det konstant får for meget.
    Hysterien omkring asbest er for almindelige mennersker farligere en den påvirkning vi bliver udsat for , og respekten for at undgå skadelige doser er i nutiden højt respekteret på fabrikker.
    Andre af tidens fantastiske virkemidler har gjort gavn der ikke bliver honoreret når bivirkningerne efterfølgende var slemme og ikke undersøgt tilstrækkeligt forud.

    Jeg opfordre ikke til at smøre sig ind i noget stof, da jeg er af en natur der respektere min arts originale konstruktion. Og benytter denne tilføjelse til at
    opponere mod det “ sundheds “ reklameri der mener det er godt med en masse boddylotion man skal smøre sig ind i hver dag. Samme kemikaliemafia siger at ozonlaget er forsvundet og man skal også smøre sig ind i solkrem hvis solen skulle vise sig. Jeg respekterer min super fantastiske hud og kunne ikke drømme om at hindre den sine naturlige egenskaber.
    Jeg vil sluttelig opfordre alle forældre til at give deres små børn en trøje på hvis det er nødvendigt, og lade være at smørre solkrem på.
Log in eller Registrér for at kommentere.