Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kopimedicin

1235

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Persille
    Jeg er desværre heller ikke en ørn til dette.
    Jeg ved ikke hvor det er galt i linket.
    Det jeg ville henlede din opmærksomhed på var at Norvasc har det der hedder BESYLAT i parantesen, Amlodipin fra Pfizer har også dette stof altså BESYLAT i parantesen Altså de ligner hinanden også i andre tilsætningsstoffer, ser du på de andre Amlodipiner har de forskellige navne i paranteserne.
    Jeg tror at det er årsagen til at nogle perioder er bivirkningerne værre end andre periode.
    Jeg er sikker på at holdt man sig til Amlodipin fra Pfizer,ville man have lige så få eller ingen bivirkninger som hvis man tog Norvasc.

    Jeg syntes nok at jeg "kendte" dig, men jeg var bestemt ikke sikker, da jeg har haft et par små blodpropper i hovedet, ligesom der er tilkommet Epillepsi pga fald ved besvimelser, hvor jeg har slået baghovedet, det har gjort min hukommelse endnu ringere end den var i forvejen.
    Ja bestemt skal du så.
    Det må siges at være en familiesvaghed.
    Har I fået lavet en gen-test pga blodtryk og hjerteproblemerne?
    Jeg kan godt forstå du er nervøs, og det bedre bestemt ikke dit blodtryk.
    Jeg krydser fingre for at han slipper, for det er skrækkelig at se på ens nærmeste som er syg og så vide at det kommer fra en selv. RÆDSOMT.
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Hej Forglemmigej6
    Ja, kopimedicin har en del flere bivirkninger, især hvis man ikke er opmærksom på at få fra samme producent, hvis man skal have flere styrker.
    Apotekerne udleverer fra forskellige producenter hvis man skal have samme medicin 2 forskellige styrke.
    Jeg er blevet til hende heksen, der altid skal have noget byttet inden jeg når at komme fra disken. Straks jeg opdager at samme medicin i 2 styrker ikke er fra samme producent, beder jeg vedkommende om at ændre det, men det er IKKE altid de har medicinen hjemme i begge styrker.
    Ja, jeg er enig med dig i at vi mangler læger der tør tage bladet fra munden og sige deres ærlige meninger om den kopimedicin, og stå bag patienterne i deres kritik af kopimedicinen.
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Hej lillespir

    Jeg fjols, nu ser jeg det og forstår. Det er ærgeligt, at linket ikke virker.

    Tænk, at folk selv skal finde ud af det hele. Det kan sundhedsmyndighederne ikke være bekendt. Det er, som om man er totalt ligeglade med befolkningen.
    Man føler simpelthen man har en evig kamp.

    Et problem er det også, at apoteket kun har bestemte produkter hjemme.
    De lovede at skaffe en bestemt kopimedicin , men kunne/gjorde det ikke. De havde nyt kopimedicin. Det var derfor jeg købte den orignale. De kan vel heller ikke have alt den medicin på lager. Der er skabt mange problemer for befolkningen og for apotekerne.
    Så, som du ser, har man også de problemer.
    Jeg vil tale med min læge om at søge tilskud, for jeg orker ikke at have alt det bøvl på apoteket.
    Ellers må jeg jo på jagt efter amlodipin Pfizer. Men det kan jo blive vanskeligt.

    Jeg tænker på de mennesker, som ikke kan så meget mere, hvordan skal de dog klare den slags. Der fortælles man har opdaget, at folk ikke tager deres medicin, men der har vi sikkert en af grundene.
    Hvornår HØRER de efter, hvad folk fortæller. Det er, som om de tror vi bare er torskedumme.


    Og noget helt andet. Jeg skrev til fabrikanten af atacand for at få at vide hvilken tilsætningsstoffer der var i og fortalte samtidig, jeg blev syg af amias og at jeg ville prøve atacand.
    De skrev venligt tilbage, at min henvendelse ville blive gemt.

    Det havde jeg det dårligt med og skyndte mig at skrive, jeg havde opdaget det ikke var amias , jeg var blevet syg af.
    Man skal aldrig, som Kameliadamen også skriver, begynde på to slags samtidig. Det var dumt.

    Der skal være orden i tingene. Ikke en lyd hørte jeg. Jeg mener da ellers, det var temmelig vigtigt. Men måske har de modtaget og arkiveret min besked.

    Jeg husker også godt du har skrevet om dine "kampe". Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor alting skal være så bøvlet. Der er vel også penge i at hjælpe.


    De kunne godt have svaret, at amias var en parallel medicin.
    Jeg kendte ikke begrebet, før du skrev om det.
    Det er ikke nemt, når man selv skal finde ud at alting.

    Nej, vi har aldrig fået lavet gen test. Man skal vel også finde ud af og betale den slags selv.
    Jeg kunne jo foreslå mine børn det. Hvis de er interesserede. Men det hjælper jo ikke rigtig. Forskningen skal først finde ud af, hvordan den slags kan ændres.


    Jeg har også haft epilepsi for mange år siden. Men det er helt forsvundet igen.
    Jeg troede, fik man epilepsi var det for livet, men det var det ikke.

    Min daværende læge skrev vist en masse sludder om mig i hans/min journal, for da jeg flyttede og skiftede læge ville han ikke sende journalen til den nye læge.
    Det troede jeg var vigtigt, da jeg jo ikke var rask.
    Min nye læge mente noget andet og jeg fik konstateret det var epilepsi og ikke noget andet, som jeg var blevet behandlet for i nogle år.
    Jeg gad gerne vide, hvad lægen skrev i journalen, som han ikke ville være bekendt at lade en anden se.

    I "gamle dage" havde man tillid til lægen. ak ja. Selvfølgelig ved de meget mere i dag, men samtidig har vi fået så mange spekulationer om alting.

    Så hvad er værst. Den evige mistro man har i dag, fordi de ikke hører på os eller den, måske naive tro på lægen.
    Som man sagde: Lægen har gjort, hvad der kunne gøres. Og så kunne der ikke gøres mere. I dag. hmm. ???


    Jeg kommer til at tænke på en ting til. Når der er skrevet et stykke tid om f.eks. statiner, hvor mange bivirkninger man kan få, så er der næsten altid en fagperson, der skriver og tilbageviser og fortæller, hvor nødvendigt det er at tage netop denne medicin.

    Hvorfor hører de aldrig efter, men mener det er noget man indbilder sig eller også er bivirkningerne ikke at regne for noget. Hvad ved de om det, når de ikke hører efter, hvad man fortæller.

    De kender bivirkningerne, der skrives i indlægsseddelen, men tror de på NEJ.
    Man tænker sit.
    Det er på tide pressen skriver MEGET mere om den slags ting.
  • Indstillinger
    Hej Lillespir

    Jeg har aldrig hørt om parallelimporteret medicin før. Og det endda selv om jeg faktisk har indtaget parallelimporteret medicin!

    Jeg har siden 1998 fået blodtryksmedicinen Atacand, men nogle få gange har jeg på apoteket fået udleveret Amias i stedet for. På apoteket fik jeg at vide, at Amias var kopimedicin. Det er det ikke, kan jeg forstå, men derimod originalpræparatet Atacand, der er pakket om i en anden æske og har fået navnet Amias.

    Jeg mærkede faktisk heller ingen forskel i virkningen. Og jeg undrede mig meget over, at Amias kun var lidt billigere end Atacand. Når et patent bliver frigivet, og medicinen derfor må kopieres, plejer kopien at blive MEGET billigere.

    Forklaringen på, at Amias ikke var væsentlig billigere end Atacand var altså, at det slet ikke er en kopi, men derimod originalproduktet Atacand, der blot har fået et andet navn.

    Det er frygteligt forvirrende, og jeg orker slet ikke at sætte mig ind i forholdene vedrørende Norvasc/Amlodipin, som åbenbart er endnu mere komplicerede. Men jeg tager ikke selv Amlodipin. Jeg plejer bare at følge lidt med i Persilles medicinering.

    Vi skal åbenbart til at lægge mærke til navnet på firmaet, der sælger medicinen. Nogle af disse firmaer er slet ikke medicin-producenter, men blot importører af parallelmedicin, som f.eks. PharmaCoDane eller Orifarm eller Paranova.

    Mange tak for oplysningen.

    Mange hilsner og god søndag

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Persille
    NEJ Persille, Du kan ikke være et fjols med de gode indlæg du kommer med herinde, så den må du sluge igen.
    Det handler om for sundhedsmyndighederne om kroner og øre, og så er det lige meget med sundhed og livskvalitet for den enkelte.
    Jeg syntes det er rimeligt at du får ansøgt om det enkelttilskud på Norvasc, jo før jo bedre.
    Det bliver ikke vanskeligt at få Amlodipin Pfizer, det er bare at bede om det når du kommer til disken, det er muligt at de ikke har det hjemme og du skal vente en dag eller to, husk at gøre dem opmærksom på at du fremover vil have parallelimporteret medicin.
    Jeg tror grunden til at folk lader deres medicin stå, er at det er svært at gennemskue og kende forskel på alle de kopipræparater, Man får jo udleveret originalproduktet første gang og derefter kopierne.Det er med til at skabe forvirring hos den enkelte bruger.
    Nej der er ingen der vil hører på den enkelte forbruger, jeg tror der er gået sport i at øverhører hvad den enkelt patient siger, for så sidst på dagen tælle pointene sammen og for at se hvem der har vundet retten til at købe kage næste dag.
    Det er vigtigt at man starter med et produkt ad gangen, ellers ved man jo ik' hvor bivirkningerne stammer fra.
    De fabrikanter sidder som små konger og tænker kun på den klingende mønt .
    Jeg er da glad for at jeg blandede mig i debatten så du fik den viden.
    Omkring min kamp syntes jeg det er grotesk at man som syg, sideløbende skal finde overskud og kræfter til at slås for at få tingene igennem, hvilket ellers skulle være en selvfølge i vore "velfærdssamfund".
    Jeg fik at vide på sygehuset at det kunne skyldes, om det var opstået ved slag mod hovedet og det er mit, første gang som 18 årig, havde epillepsien i knap 10 år så stoppede det, nu har jeg haft de faldepisoder hvoraf den ene gang stødte jeg baghovedet ned i hjørnet af en skænk vi har i køkkenet og de mener det kan være årsagen til at det er startet igen.
    Så det kan altså ophører.
    Hvad bilder den læge sig ind, din journal skal da følge dig, uanset om lægen har lyst til det.
    Jeg vil nødig vælge mellem de to typer læger, Man kan kun sige om den gamle læge, at de var enige når de stod frem med noget, det er de bestemt ikke i dag.
    Nej jeg tror ikke pressen tør blande sig i debatten om alt det kopimedicin og det bøvl / sygdomme der følger med.
    Rigtig god søndag
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen
    Jeg troede du kendte til det om nogen, men jeg er da glad for at kunne tilvejebringe lidt nyt.
    Efter hånden syntes jeg ikke der er den store forskelpå priserne, her tænker jeg eksempelvis på Plavix og Zarator og de kopier/paralleler der fåes i stedet for originalproduktet.
    Jeg syntes det er mærkeligt at det ikke er væsentlig lavere når det eksporteres pakkes om og importeres som et andet produkt.
    Eksporteres Zarator bliver det pakket om til følgende produkter,Lipitor,Torvast,Thaor. Dette kan du se på www.medicin.dk og søge i hurtigfeldtet øverst til højre på Zarator, så vil du kunne se det nederst på siden under Supstitutionnliste.
    Jeg skal da gerne tilstå at det var noget af en udredning for at finde forskellen, men det gav mig da en ny viden.
    Det er det vi skal i stedet for at læne os tilbage og nyde livet, men du kan gøre livet lettere for dig selv på www.medicin.dk er der noget der er parallelimporteret vises det under originalproduktet.
    Tak i lige måde.
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Hej lillespir

    Tak, fordi du ikke mener jeg er et fjols. Smiler til dig.

    Da jeg bestilte et bestemt kopi præparat på apoteket lovede de at skaffe det hjem til mig. Da jeg kom for at hente det havde de ikke fået det og vidste heller ikke noget om, hvornår de kunne skaffe det.

    Jeg tror apoteket skal have så mange ting, så det sikkert er for besværligt.
    Jeg er kørt træt af det hele i øjeblikket.

    Bare vi snart fik lidt varme og sol. Det hjælper sikkert.
  • Indstillinger
    Hej Persille
    Tak for dit dejlige smil, det varmer mig.
    Som du oplever dit apotek, gør jeg også her, men jeg tror de har fundet ud af at jeg ikke er til at løbe om hjørner med, jeg ringer to gange om dagen for at høre om de har fået produktet hjem og så bliver de hurtig træt af mig.
    Ja! Vi mangler solen og varmen, det vil højne humøret meget.
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Bare lige for at komme med en efterskrift.
    Jeg tåler stadig den originale norvasc og atacand godt.
    Norvasc vil blive skiftet ud næste gang med amlodipin Pfizer, som er det helt samme middel.

    Tak til lillespir for den oplysning og tak til Kameliadamen, som også har været mig en trøst og hjælper.

    Jeg tager også membrasin, som anbefalet af Carsten Vagn Hansen. Det hjælper med at helbrede mine slimhinder i spiserøret. Det kan jeg mærke.

    Tænk, hvis jeg ikke havde kunnet skrive på computeren og fået oplysninger.
    Man skal bare ikke sidde for længe, det får man også ondt af. Meget mere ondt end man lige tror.

    Og heller ikke oplysningen om Zanidip, som jeg også tålte godt. Mit blodtryk faldt bare ikke, men jeg skulle jo bare have en større dosis, tror jeg.

    Og heller ikke om, at det hele kunne være kopimedicinens skyld.

    Det finder man ud af ved at læse på nettet.


    Flere års lidelser, bare fordi jeg ikke tålte kopimedicin . Og alt for højt blodtryk, fordi jeg overhovedet ikke kunne tage andre slags medicin sammen med kopimedicinen.

    Og så må jeg sige havde det ikke været for specialisten, jeg kom hos en overgang, så var det igen gået frygtelig galt, for han sagde til mig: Du må ikke tage medicin, du bliver syg af. Så det lod jeg være med.

    De praktiserende læger har lidt svært ved at tro på bivirkninger og man føler sig meget alene.
    Det har jeg jo mærket og jeg tilgiver aldrig, min daværende læge, som var fuldstændig ligeglad. Havde det ikke været for sygehusets læger og den specialist, som fik mig indlagt, var jeg død. Og det vil jeg helst ikke selv om jeg jo nok ikke slipper for det en dag.

    Havde der ikke eksisteret brevkasser og jeg kunne bruge computeren, så havde jeg været fortabt.
  • Indstillinger
    Hej Persille
    Jeg er så glad på dine vegne , at der er noget der lykkes for dig.
    Hvor er det godt du har fået bedring i dine slimhinder.
    Nej det går ikke at sidde i et væk bag putteren, for det giver smerter.
    Træls for dig at blodtrykket ikke vil falde, men du må ha' fat i lægen for at få styr på det.
    Det er skrækkeligt at du må lide sådan pga kopimedicinen og så lægerne ikke var lydhør over for det du fortalte.
    Ja, mange praktiserende/hospitalslæger mener man har en skrue løs når man siger at man har mange bivirkninger, men det er forfærdelig når man er ved at dø af bivirkningerne.
    Har du klaget over din tidliger læge?
    Godt du kunne benytte din computer og brevkassern.
    Du må ha' en god søndag.
    Hilsen Rita
Log in eller Registrér for at kommentere.