Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Venskab med mand der har været udsat for incest

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,
    Tak for gode indlæg. Jeg mødte min tidligere kollega for nogle uger siden, og fik egentligt ikke talt om hvordan han havde det i forhold til mig. Han var meget fåmælt, og jeg kunne se på hans kropssprog, at han helst ville slippe for at tale med mig. Han kiggede væk, og begyndte at gå videre. Så jeg tror at det er hans ønske, at glemme vores bekendtskab, og det respektere jeg. jeg kunne tydeligt mærke han ikke ønskede videre kontakt.
  • Indstillinger
    Hej Helene

    Det, du beskriver, om din vens kropssprog og signaler tyder på, at han føler sig skamfuld. En følelse der er uundgåelig, når man har været udsat for overgreb.
    Det er meget ubehageligt at tage tyren ved hornene og direkte bringe spørgsmålet op, hvad der skete imellem Jer. Men det ville tvinge ham til at sætte ord på. Derved ville han have mulighed for at blive befriet for at gå rundt med sin skam alene, for du ville sikkert kunne fortælle ham, at han ikke har noget at skamme sig over.

    Men nu er det så længe siden, så det løb er jo nok kørt.

    Mange hilsner Helene
  • Indstillinger
    Hej Helene,

    Ja, jeg burde ringe til ham, men har ikke modet til det. Hvis jeg møder ham igen, vil jeg tale med ham. Men jeg er vel lige så meget bange for at blive afvist som omvendt.

    Hilsner Helene.
  • Indstillinger
    Det forstår jeg godt. Både at du ikke har mod til at ringe til ham og at du er bange for at blive afvist. Men måske det kan være en mulighed, hvis du møder ham igen. I så fald kan det nok være en god ide at stille 'HV' spørgsmål. Som f.eks.: 'HVad skete der egentligt dengang...'.

    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.