Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irriteret tyktarm og stress

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Nej, det ved jeg heller ikke, der kan jo være mange årsager. Måske noget du spiser.
    Jeg kender en, hvor det har hjulpet at undgå forskellige fødemidler.
    Hun har forsøgt sig frem med hvad hun skulle undgå at spise.
    Men kan du få fat i kommen koster det ikke meget at forsøge. Kommen lindrer kramper i tarmene.

    Måske hjælper kommen , måske ikke, man kan ikke vide det før man forsøger.

    Hvis jeg skal være ærlig havde det været sjovere/lærerigt du havde prøvet det og fortalte om det virkede eller ikke virkede.
  • Indstillinger
    Har læst hvad du skriver, men hvis du læser hvad jeg skriver, så er det ikke kramper, det er konstante smerter, og en mave der er så oppustet at jeg bare har lyst til at den eksplodere.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har læst det. Nu er det jo en debatside og jeg skrev bare om rådet. Jeg tænkte ikke specielt på dig.
    Jeg ved det med maven/tarmene kan være meget vanskeligt at behandle. Der kan være mange årsager. I min venindes tilfælde er det nogle fødevarer hun ikke tåler. Hun har prøvet sig frem med hvad der gav smerter og hvad der ikke gjorde. Når hun undgår visse fødemidler får hun ikke smerter.

    Min svigerinde havde også oppustet mave og smerter, men kun en overgang. Det var stress. Jeg tror ikke der er mange andre udveje end at prøve sig frem . Det er besværligt og det tager tid. Hvis det var mig ville jeg prøve om kommen hjalp. Hvis man kan købe dem mere.
    Det er jo et nemt og meget billigt råd. Måske hjælper det, måske ikke, men der er ingen skade sket.

    Kramper eller smerter, mon ikke vi taler om det samme.
  • Indstillinger
    Jeg har prøvet rigtig mange ting, de 35 år jeg har lidt af det , men det har dog aldrig været så slemt som det er nu. Men jeg fik en seddel da jeg var til undersøgelse forleden. Det handler om et videnskabeligt forsøg der hedder FODMAD diæten, som er en klhydratmodificeret diæt. Så dem har jeg tænkt mig at kontakte i næste uge.
  • Indstillinger
    Det lyder fornuftigt, for når du har døjet med problemet i så mange år, er det med stor sandsynlighed noget, du indtager, der forårsager problemet.

    Og det kan endda sagtens være forskellige ting, og eventuelle kombinationer, så det er en jungle uden lige at finde ud af, men det ved du jo givet.

    Jeg kan også foreslå dig at kontakte en dygtig biopat, der kan måle om du får den rette kombination af vitaminer og mineraler - et emne som læger desværre overhovedet ikke ved ret meget om. Jo, de kan måle noget, men kun indenfor en eller anden "normal"-værdi, men vi er jo alle forskellige, så nogle kan have brug for mere eller mindre af nogle ting.

    Er du på noget tidspunkt blevet opereret i maven? For en operation kan også være årsag til senere, alvorlige gener.
  • Indstillinger
    Åh, jeg glemte lige. Jeg foreslår dig da at prøve Persilles råd om kommen. Det ER faktisk set før, at et ganske simpelt råd kan løse mange års problemer.

    Og det eneste, det vil koste dig, er jo prisen på en pose kommen og en uges tids forsøg. Hjælper det ikke, så er det da forsøgt, men tænk nu hvis.....

    Hvis ikke kommen fås i almindelige supermarkeder eller måske Matas, er jeg sikker på at en helsekostforretning eller en rigtig bager har det.
Log in eller Registrér for at kommentere.