Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ond over alt

2

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Lotte

  Jeg synes, at det er godt, at du vender tilbage og fortæller, hvordan det er gået. Det var et meget fint D-vitamin-tal. Men jeg er ked af at høre, at du har det så dårligt.

  Jeg har slået op på Netdoktors information om højt stofskifte, som du finder her:

  http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... ehoejt.htm

  Som du vil se, står der under symptomer på højt stofskifte nævnt både ”udtalt træthedsfornemmelse” og ”muskelsmerter”. Du skriver ganske vist, at lægen sagde, at du kun havde lidt forhøjet stofskifte, men hvis jeg var dig, ville jeg prøve at arbejde videre ud fra en idé om, at dine problemer skyldes for højt stofskifte (og samtidig have øjne og ører åbne for andre muligheder).

  Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at skrive et indlæg i debatten om Stofskifte her på Netdoktor. Der må være nogen der, der har prøvet de problemer, som du døjer med, og somkan rådgive dig.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Om candidakur:
  For nogle år siden var på en sådan kur tilrettelagt af min kostvejleder, der var uddannet af Eva Lydeking. Det var virkeligt effektivt.
  Men det er en ualmindelige hård kur, fordi man skal udelukke alt hvidt mel, alt gæret også eddike, groft brød bagt på gær , alt sødt, alle svampe, fede og størstedelen af syrnede mejeriprodukterprodukter bortset fra A38, og ingen kød fra industrigrise, industrifjerkræ osv. (da de kan være penicillinbehandlede)
  Min kostvejleder gav mig en liste over hvad jeg måtte spise, fordi det var nemmere.
  For at kuren skulle virke, skulle den holdes mindst 3 måneder og allerbedst i 8 måneder. Efter 3 uger begynder svampedøden og man føler sig lettere forgiftet - kvalme, hovedpine og ligner jeg ved ikke hvad. Det går over efter nogle dage og her kan man let falde i fælden og holde op. Da der stadig er svampe i kroppen opformeres de igen og så er man lige fedt.
  Man skal holde kuren. Snyder man, småfodrer man de svampe, der stadig lever, der så overlever til man er færdig med kuren.
  Der findes naturmedicin der kan tages sideløbende, men der skal man konsulteres af en god homeopat.
  Jeg vil anbefale at læse Eva Lydekings bog "Har du svamp", inden man går igang. Det kræver en del resourcer, fordi man skal lave sin mad helt fra grunden, tage sin egen mad med ud i byen.
 • Indstillinger
  hej igen og tak for jeres svar, jeg har fået taget prøver af mit stoftskifte 3 gange nu ,og det er faldene, det er ved at være fint igen, lægnerne mener ikke at mine små tal nu kan give muskelsmerter og træthed, jeg har nu blevet henvist til en reumatolog, som lægen kaldte det var han en god muskellæge, hvad han så end mener med muskellæge.
  men desværre kan jeg se der er laannnggggg ventetid, håber jeg kan holde ud og forsat passe mit job selvom det er en kamp hver dag:)
 • Indstillinger
  Hej Lotte

  En henvisning til en reumatolog, som er en god muskellæge. Det tror jeg, at du skal være glad for.

  Sagen er, at gigt også kan være muskelgigt, så vidt jeg forstår, og det er også en reumatolog, der stiller diagnose på fibromyalgi.

  Nu er fibromyalgi jo en af den slags diagnoser, som ikke alle anerkender. Men når der er tale om en god muskellæge, kan det tyde på, at det er en, der ikke affejer folk, men tager deres problemer alvorligt.

  Det, at der er lang ventetid kunne tyde på, at det er en læge, der tager folks problemer alvorligt. Men jeg forstår godt, at du synes, at det er hårdt at vente så længe.

  Og uanset hvilken diagnose du får, så er jeg overbevist om, at der findes behandlingsmetoder, der kan lindre din sygdom. Hvis man ikke ved nok om det I det etablerede system, så ved man noget hos de alternative eller i udlandet.

  Måske er det muligt at finde metoder, der kan lindre dine symptomer i ventetiden, f.eks. forskellige former for kosttilskud. Hvis jeg var dig, ville jeg kigge på radiodoktoren Carsten Vagn-Hansens hjemmeside http://www.dsgnet.dk.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej.. jeg er ny herinde, men får lyst til at fortælle, at jeg igår var hos superspecialist i reumatologi på privat hospital...

  Jeg søgte ham, pga mange og langvarige muskelsmerter i hele kroppen, så ville kort fortalt gerne vide om jeg havde fibromyalgi! min sundhedsforsikring henviste til klinikken.

  Jeg har et piskesmæld fra 4 år siden som fortsat giver smerter osv, men hele kroppen er altså medtaget og har været det gennem flere år. De fleste symptomer har jeg, og er netop fyret fra mit job, da jeg ikke kan klare opgaverne længere, trods meget let job.

  Nå, men jeg tog ind til undersøgelsen, men der blev kun fokuseret på nakkeskaden og da jeg spurgte om det kunne være fibromyalgi der gav smerter i resten af kroppen, var svaret, at det var en skraldespands diagnose, hvis man ikke kunne finde anden årsag!! Blev så skuffet over det svar! Han valgte dog at holde let rundt om min underarm og trykke let, og da dette ikke gjorde ondt, afviste han helt, at det kunne være fibromyalgi!!

  Det tog vel max 10 min, så stod jeg ude på gaden igen, lettere lang i ansiget!

  Jeg har heldigvis en tid hos Bente Danneskiold Samsøe i maj, da jeg havde en fornemmelse af, at denne undersøgelse ikke ville være nok!

  Men dette indlæg bare for at sige, at man ikke skal vide sig sikker på en diagnose, selvom lægen er nok så meget reumatolog :o/ Man bør måske inden undersøgelse, tjekke op på, om lægen anerkender fibro som sygdom...

  Kors hvor er det anstrengende og jeg er først lige startet op på hele møllen, af læge, kommune, forskellige specialister!
 • Indstillinger
  Hej :)

  Symptomerne lyder som dem jeg har. Træthed, smerter, svimmelhed. Har dog også mange andre mærkelige symptomer. Det med kostdagbog var smart! Det tror jeg, at jeg også vil gøre. Har fået D-vitamin fordi det var lidt lavt, men det har ikke hjulpet. Lægen er ret afvisende når jeg kommer med forslag til, hvad det kan være, og hun er meget glad for at symptombehandle og spørge hvordan jeg har det i hovedet. Hvad gjorde du for at blive henvist til en reumatolog? Og hvad er egentlig forskellen på sådan en og en neurolog? Håber reumatologen kan hjælpe dig! Fibromyalgi kan også give træthed. Det tror min far jeg har. Men jeg tvivler... der er andre sygdomme der gør en træt og giver smerter. F. eks. kronisk træthedssyndrom. Men det skal man vist til en neurolog for at få undersøgt, skal man ikke? Jeg synes det hele lyder som en hård proces. Men jeg håber du får det bedre og at det ikke er noget kronisk. Det er vist et ret udbredt problem, at læger bare siger det er psykisk og ikke tager sådanne sygdomme alvorligt. Måske fordi det ikke kan måles eller vejes? Forfærdeligt at høre at en reumatolog ikke tager det alvorligt! Min far har fibromyalgi, og han kæmpede i flere år mod lægen, for at få stillet en diagnose. Har bare ikke lyst til at skulle igennem det samme! At det er en skraldespandsdiagnose er da noget pjat, for det er jo også en sygdom.
 • Indstillinger
  Hej alle sammen.

  Jeg er en kvinde på 23 år. Jeg har været sygemeldt i de sidste 4 år fordi lægerne ikke kunne finde ud af hvad der var galt med mig. De sidste 4 år har været meget svære at komme igennem. Mine symtomer statede da jeg var 12-13 år, jeg gik og beklagede mig til min familie om smerter i ryg og hofte. Efter noget tid kom jeg til lægen, men han mente at det var vokseværk.
  Da ingen troede på mig opgav jeg min kamp om at blive hørt.

  Som årene gik begynde mine symtomer at blive værer og der kom andre symtomer til.
  Da jeg så blev gravid kunne min krop ikke mere, så jeg måtte ligge ned det meste af de 9 mdr. Lægerne sagde at min krop bare ikke var så glad for de ekstra kg da jeg ikke er særlig høj eller bred. Jeg har så været sygemeldt lige siden.
  Det var først igår det skete noget, efter 4 år med undersøgelser, teste og prøver er de kommet frem til det er Fibromyalgi og alle de symtomer jeg har nu er.: Træthed (24/7), Smerter i hele kroppen (smertestillene tag kun toppen), Konstant hovedpine (hverdag), Tinitus, ondt i skuldre og nakke, mine fingre drejer sig også knækker alle mine knogler i kroppen og der er bestemt ikke uden smerter.
  I den tid jeg har været sygemeldt har jeg fået kontanthjælp.. ikke noget man kan være stolt af, men nu skal kommunen til at finde ud af om jeg skal i arbejdsprøvning eller om jeg skal undersøges igen.

  Jeg vil bare gerne igang med det der ligner et normalt liv med min mand og min søn og kommunen kan ikke svare mig på hvor lang tid sådan noget tager. Er der nogle der ved hvor lang tid det tager kommunen for at få de papir som deres egen læge(noget) skal kigge på for at de så kan kontakte mig og sige hvad der skal ske??

  mvh chelle23
 • Indstillinger
  Bare en lille opfølgning på mit sidste indlæg om ikke at være blevet taget alvorligt af " superspecialist i reumatologi". Denne mente at Fibromyalgi er en ikke eksisterende diagnose, men tog da lige om klemte en smule om min ene underarm, hvorefter han konstaterede, at DET havde jeg ihvertfald ikke, når det ikke lige gjorde ondt!

  Nå, men jeg kom jo så heldigvis ind til Bente Danneskiold Samsøe, som ikke havde den mindste tvivl om, at jeg har Fibromyalgi af betydelig sværhedsgrad!
  Ud af 18 tenderpoints, var de 16 smertende hos mig, og jeg går nu og venter på at komme på smerteklinik, 16 mdr. ventetid :o/

  Kan ikke lade være med at have så ondt af alle dem, som har sygdommen, men ikke bliver mødt med forståelse for det, hos reumatologer, som åbenbart sover i timen og ikke følger med i, at sygdommen for længst er anerkendt af WHO og sundhedsstyrelsen herhjemme.

  Så til alle jer, som ikke er blevet mødt med forståelse, giv ikke op og lad jer ikke spise af med deres konklusion! Find en reumatolog, og spørg inden undersøgelsen om deres syn på sygdommen, for tror de ikke på den, er der ingen grund til at komme jo.

  Lykken er da at få at vide man ikke har den, men så skal det siges af en som kender til sygdommen og anerkender den!
 • Indstillinger
  Hej til alle.

  Uha jeg bliver helt rørt når jeg læser de historier i fortæller om jeres oplevelser med at få en diagnose. Jeg føler med jer.
  Jeg er selv i den situation, med smerter i hele kroppen, der først startede i armene for et år siden. Siden har smerterne bredt sig til resten af kroppen.
  Jeg har også været til utallige undersøgelser, som intet viste....bortset fra en alt for høj blodsænkning. Jeg har været indlagt på Gigthospitalet i Gråsten....pga. mistanke om muskelgigt. De mente ikke det var diagnosen, da de mente at jeg ikke reagerede hurtigt nok på medicinen binyrebarkhormon....MEN mine smerter forsvandt, de mente bare ikke at det var hurtigt nok. Så står man der som et stort spørgsmålstegn. Reagerer vi alle ens??....NEJ.
  Nu langt om længe, har jeg været hos en neurolog, som også mener at jeg har muskelgigt....efter et års frem og tilbage....ser det nu ud til at diagnosen var rigtig lige fra starten af. Jeg skal dog til en undersøgelse snart som enten af-eller bekræfter mistanken fra neurologen.
  Jeg er så træt af at blive kastet rundt i systemet....samtidlig med at smerterne bliver stærkere og stærkere....og jeg får det mere dårligt. Og ufattelig træt er man også....jeg ønsker bare en diagnose, så jeg kan tage den derfra....Imellemtiden har jeg mistet mit arbejde....og får jeg ikke en diagnose, så ender jeg desværre på kontanthjælp.
  Jeg ved at mange af jer derude er i samme situation... jeg håber det bedste for jer.

  Randi.
 • Indstillinger
  Hej... jeg har fulgt med og læst hele tråden... det er en hård kamp I kæmper, og alt den medicin er bare ikke sundt for kroppen hvis man ikke kommer af med affaldsstofferne igen.
  Jeg har siden april brugt alt overskydende tid og lidt til på at studere virkningerne af magnetterapi. Selv har jeg haft held med at komme af med smerter og træthed i ryg og hoved og har reduceret min høfeber allergi.
  Der er mange mennesker verden over der har rigtig gode resulteter med eMRS pulserende magnetterapi læs bl.a. mere på http://www.vita-life.com.
  Der er ingen bivirkninger ved bruge af eMRS - blot opnår du en bedre blodcirkulation en øget iltning af dit blot og et stærkere imunforsvar... det er hjælp til selvhjælp for din krop. :o)
Log in eller Registrér for at kommentere.