Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Xylocain behandling

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Helt ærligt, så hjalp mit ikke.... overhovedet!
    Jeg har brugt Xylocain, når jeg havde sex for at tage de "akutte" smerter, så jeg blev lidt mere "udholdende". Men efterfølgende ved vandladning og tørring, gør det ekstremt ondt.... små to døgn efter.
    Jeg har lært at leve med det. Har konsulteret så mange specialister og brugt så meget energi på det og fået mange gynækologiske undersøgelser, at jeg bare ikke orker mere....
    Det var ikke et opløftende svar, vel?! Beklager.
    God weekend.
  • Indstillinger
    Jeg har kørt Xylocainbehandling (altså på en vattot om natten) siden 1. januar. Jeg tror ikke det har hjulpet indtil videre, men jeg har til gengæld heller ikke nogen gener af det. Andet end at det selvfølgelig er besværligt.

    Jeg har en tid på Arresødal på fredag, så nu må vi jo se om det har været helt forkert, at jeg selv er gået i gang med den behandling!
  • Indstillinger
    Jeg er en typisk vulvodyni patient. Har haft vulvodyni i ca. 10 år. Har fået utallige undersøgelser og fået en diagnose sent i forløbet. Jeg vil ikke bruge så meget energi på at fortælle alt hvad jeg har været igennem men istedet fortælle hvordan jeg har fået det bedre.
    Xylocain behandling hver nat. Dvs jeg smører med 5 % xylocain der hvor mine smerter er (mine er udvendig og lige ved skedeindgangen) derefter presser jeg let et stort stykke vat op til cremen og sover med det. Altså jeg putter ikke vat op i skeden men lægger det lidt ligesom hvis jeg skulle bruge et bind. Cremen svider men det fortager sig hurtigt. Nogle bliver hudløse og har flere smerter derfor kan man starte med en 2 % gel først og derefter trappe op til 5 %. Hvis det er slemt bør man først smøre med en creme der hedder Calendula Nappy Change Cream fra Weleda. De første måneder i behandlingen skal man helt undgå samleje for at få brudt den onde cirkel. De langvarige smerter gør er der er masser af nerver i området der sender impulser til hjernen om at det gør ondt. Behandlingen er en symptombehandling dvs. den bedøver det område der smøres og smerterne bliver bindre dels pga brug af cremen og dels pga. at området ikke bliver overbelastet af sex. Når sexlivet genoptages bruges cremen en halv time før sex. Lad det virke et stykke tid og tør cremen væk igen. Undgå clitoris da nydelsen ellers bliver forringet det er også derfor cremen tørres væk. Efter sex har jeg haft gode erfaringer med et bad også på med cremen igen. Jeg vil lige slå fast at dette ikke er en behandling som virker efter dage eller uger men efter adskillige måneder måske år. Men det virker og det bliver hele tiden bedre. På et tidspunkt går det så godt at det ikke er nødvendigt at bruge cremen inden sex mere osv. Jeg har også haft god erfaring med at bruge cremen om morgenen inden jeg skal ud og cykle fordi det også kan genere. Og så lige et par gode råd derudover. Brug ikke bind under menstruation kun tamponer. Brug aldrig sæbe i området heller ikke intimsæbe, kun vand. Og undgå clorvand, altså svømmehallen. Og næsten endnu vigtigere hold dig langt væk fra svampe præparaterne med mindre du er helt sikker på at du har svamp. Vulvodyni har fået mange læger og dig selv til at tro at du har lsvamp.
    Dette er mine erfaringer og behandlingen som man følger på Skejby og der er flere der er blevet helt raske. Jeg er ikke helt rask men jeg har fået det væsentlig bedre, jeg kan ha et sexliv og jeg er ikke ret generet af vulvodyni. Dvs jeg mærker det hver dag, men det er nu bare en svag kløen.
    Jeg skriver det her fordi jeg ved at der er rigtig mange som lider af vulvodyni og har været meget igennem. I skal ikke leve med smerterne der er håb for at få det meget bedre og måske blive helt fri.
  • Indstillinger
    Hej alle,

    Jeg er en pige på 26 der desværre også lider af Vulvodyni. Jeg er endnu ikke kommet igang med behandlingen, da jeg for tiden studerer i udlandet. Mit spørgsmål er om der kan være sammenhæng imellem Endometriose og Vulvodyni - Lider nemlig af begge dele.
  • Indstillinger
    Hej pige26

    Umiddelbart er der, så vidt jeg ved, ikke nogen konkrete beviser for en sammenhæng mellem v og endo - dog vil jeg sige, at jeg har set endo nævnt flere steder, af piger som har vulvodyni.
    Jeg har faktisk selv lige fået en henvisning, så jeg kan blive tjekket for endo, da min læge har mistanke om at jeg også lider af det.

    Tjah, hvad kan man ellers sige om det... Behandlingen for v vil nok være den samme, uanset om du lider af endo eller ej - DOG skal det nævnes, at nogle stopper med p-piller og på den måde kommer af med v, og nu har jeg så hørt at behandlingen for endo egentlig er p-piller.
    Nu ved jeg jo ikke om du tager p-piller, eller har prøvet at lade være osv. men det er i hvert fald noget at være opmærksom på.

    Vh. Sisse
    http://on.fb.me/vulvodyni
Log in eller Registrér for at kommentere.