Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Xylocain behandling

Redigeret 24 november, 2010, 14:21 i Vulvodyni
Hej piger

Jeg var til en kontroltjek for endometriose igår, hos en gynækolog. Som en bi-bemærkning nævnte jeg at det svider, brænder og bløder når jeg går i seng med min kæreste. Jeg har haft det længe, og snakket med min tidligere praktiserende læge om det. Hun mente jeg skulle prøve at tage mælkesyrebakterier oralt, og evt. prøve vivaq osv. Ingen af delene virkede. Jeg har tidl. lidt meget af svamp, men har ikke haft det ½ år, men har stadig meget ondt ved samleje. Det er så smertefuldt at vi helt har droppet det. Lægen nævnte så at det måske kunne være vulvodyni, og han har givet mig noget xylocain creme med hjem som jeg skal bruge hver nat i 1-3 mdr.

Men vil lige høre hvordan i har gjort? Jeg er nemlig i tvivl om det kun skal ligge op ad skedeindgangen, eller helt ind i skedeindgangen (bagerst - der hvor jeg har mest ondt). Hvordan har i gjort?

Håber i kan hælpe mig.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det skal ligge bag til skedeindgangen - dér, hvor riften kommer, når du har sex. Put godt med lidokain på en tot vat og sæt den ind i skedeindgangen natten over....
    Hvis du igen vover dig ud i samleje, så prøv at smøre dig med lidokain i skedeindgangen ca. en halv time inden samleje. Det kan dæmpe smerterne og gøre sex udholdeligt. Evt. kan du efterfølgende smøre dig med lidokain igen, når du skal tisse i døgnet efter.... Hvis du også har den kedelige erfaring, at urinen efterfølgende svider i den rift, man pådrager sig under sex?!
    Hvilken gynækolog gav dig det råd uden at instruere dig optimalt?
    Håber, du har effekt af lidokainen.
  • Indstillinger
    Tak for dit svar.
    Jeg har også fået vejledning. Jeg fik et stykke papir, hvorpå der beskrives hvordan jeg skal gøre. Der står dog at vattet skal ligge mod skedeindgangen, hvorimod lægen sagde at der skulle ligges ind i skeden (sådan som jeg forstod det).
    Jeg har kun brugt det to nætter, og er allerede meget irriteret dernede. Er bange for om det måske er begyndende svamp. Hvad har i af erfaringer der?
  • Indstillinger
    Det er meget normalt, at der kommer sådan en reaktion. Jeg blev ditto irriteret dernede, men det vendte hurtigt. Jeg fik også at vide, at det i starten vil kunne give en reaktion, men en uge efter behandlingsstart er det væk... Og det var det også hos mig.

    IGEN: hvilken gynækolog har vejledt dig?

    Held & lykke med behandlingen.
  • Indstillinger
    Jeg har ikke tænkt mig at nævne navnet på den gynækolog jeg har været hos. Det synes jeg ikke er fair. Jeg har fået instruktion, jeg har måske bare ikke forstået det korrekt, hvilket er min egen fejl at jeg ikke spurgte mere ind til det. Men det er derfor jeg søger hjælp herinde.

    Jeg håber jeg kan få gavn af behandlingen på sigt.
  • Indstillinger
    Ok. Det er fair nok ikke at nævne gynækologens navn.
    Men tænkte nu ikke at det var for at hænge vedkommende ud. Andre følger jo også med i debatten her, og så vil det måske være meget rart for de kvinder at vide hvilke gynækologer, der var værd at henvende sig til. En del kvinder med vulvodyni oplever jo at gå forgæves til adskillige pr. læger samt gynækologer, før de finder én, som virkelig har forstand på vulvodyni.
  • Indstillinger
    Det er helt ok. Det er i forbindelse med et kontrolbesøg for en anden gynækologisk sygdom, at jeg fik dette råd. Sygeplejersken sagde ydermere, at hvis cremen ikke hjalp skulle jeg henvises til en anden gynækolog, som har mere viden omkring vulvodyni.
    Jeg er dog ret sikker på at det er svamp jeg har fået (det kan også passe, da jeg er begyndt på et hormonpræperat og svamp plejer at være en sikker vinder hos mig hver gang der sker et skift i min hormonbalance). Så jeg skal have fat i min prak. læge i morgen og have noget mod det. Og så må jeg lige høre hende, om hun mener jeg skal prøve igen med xylocain, når svampen er væk, eller om jeg skal henvises til en der ved lidt mere med det samme.

    Det blev lige en lidt længere smøre ;-)
  • Indstillinger
    Ok. Så har du også dit at døje med!
    Jeg har haft vulvodyni i tolv år, og jeg går hos Knud Damsgaard på Holbæk Sygehus. Han er den specialist i Dk, som ved mest om vulvodyni. Nu har du et navn og det er også meget muligt, at det er ham, som din gynækolog vil henvise dig til....
    Ønsker dig god bedring + god jul.
  • Indstillinger
    Tak skal du have, og i lige måde!
    Nu må jeg høre hvad min læge mener i morgen. Men tak for det med navnet, det er altid godt med et navn på dem der virkelig ved noget.
  • Indstillinger
    Jeg bliver lige nødt til at klemme ind, at jeg tror det er et generelt problem, at vi med vulvodyni, tror at vi har misforstået instrukser. Selvfølgelig skal man ikke hænge folk ud, det vil jeg heller ikke opfordre dig til. Men nogle gange er det okay, at lægge den over på lægen, hvis der er noget, man ikke har forstået!
  • Indstillinger
    Nu skriver jeg lige igen.

    Jeg er igen begyndt på xylocainbehandling, efter jeg første gang stoppede da jeg troede jeg havde fået svamp.
    Nu har jeg kørt behandlingen i 1½ uge, og jeg synes bare det er helt forfærdeligt dernede. Det svier og kløer. Det føles som svamp. Men ved jo at denne behandling er ret hård, så ved ikke om det bare er en bivirkning. Jeg prøvede at skifte til 2%gel et par dage, og synes det blev bedre. Men nu efter jeg gik over til 5% igen er alle generne kommet tilbage.

    Jeg skal i næste uge have celleskrab, så vil helt sikkert snakke med lægen om det, for hvis ikke det forsvinder snart, er det altså en uholdbar behandling.

    Hvordan har jeres behandlinger forløbet?
Log in eller Registrér for at kommentere.