Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvordan kan jeg tage mig sammen og tabe mig 11kg?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er rigtigt godt, at du har den tætte kontakt med din mor, og at hun hjælper dig.
    Jo, det er dyrt at gå til psykolog, men jeg synes du sammen med din mor skal gå ned til jeres læge og fortælle disse ting, hvordan du har det, for jeg kunne måske godt forestille mig, at du kunne blive lægehenvist til behandling, - hvilket vil sige uden egenbetaling - især når du har haft positiv virkning af en sådan behandling.

    Du er inde i en ond cirkel, du tænker udelukkende negativt - du vil have det hele serveret, du indrømmer selv, du er doven, du vil have alverdens gode råd, men hvis ikke du følger dem, eller i det mindste bare forsøger at følge dem, så kan det jo være ligemeget.

    Du kan ikke få noget fritidsjob p.gr. af krisen; er du helt sikker på det? Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men jeg synes faktisk meget ofte, jeg ser annoncer i lokalaviser om bude til omdeling af reklamer; det er et sted, der meget ofte søger unge mennesker. Du ville tjene lidt penge og du ville få god motion, og du ville først og fremmest have noget, du skal – i hvert fald en gang om ugen. Jeg føler lidt, at det er nemmere for dig at sige, at du ikke kan få noget p.gr. krisen – så er det overstået, og du behøver ikke gøre mere.

    Jeg læser lidt, at du kun vil modtage – du vil ikke selv gøre en indsats – bare det at du skriver således:

    ”- Forventer et svar fra dig, som ville gøre mig glad:)
    Ønsker et godt svar fra dig, med gode råd ♥ ;-)”

    Jeg – Solo, måske andre her ND – kan give dig et par råd og ideer, men det er ikke vores ansvar, at du følger dem og bliver glad. Det ansvar er dit eget, og kun dit.

    Ja, nu fik du et par på hovedet – og det må du undskylde, men jeg har skrevet det i dyb positiv mening, og det er et led i det med, at du gerne vil have ændret din tankegang – du kan ikke få andre til at gøre tingene for dig – det er dig selv, der skal gøre det, men du skal have noget hjælp, så prøv at gå med din mor til lægen.
  • Indstillinger
    I øvrigt vil jeg foreslå dig - for det her handler slet ikke om overvægt, men om en pige, der har det psykisk dårligt - at du forsøger at formulere, hvordan du har det, hvordan du fungerer f.eks. med dine kammerater i skolen, ja i det hele taget prøver at beskrive, hvad der måske har gjort at du pludseligt har taget sådan på - er der sket noget i dit liv, der har gjort, at du pludseligt har fået det så dårligt, eller har du haft det dårligt længe?

    I det hele taget prøv at beskrive så godt du kan, hvordan du har det, og selvfølgeligt dit ønske om at få hjælp til at ændre tankegang.

    Og så sætte dette indlæg ind under "psykiske problemer", i rubrikken "depression".

    På de sider har jeg set, at der ofte er nogle meget kompetente personer, der måske kan give dig nogle bedre værktøjer, end de folk, der kigger på "overvægt".

    Jeg f.eks. er meget sjældent inde og kigge på siderne om psykiske problemer, for det har jeg slet, slet ikke indsigt til at komme med forslag og ideer til, men jeg ved lidt om overvægt, og det handler det her slet, slet ikke om, synes jeg. Din overvægt er "kun" det synlige problem, og når du får ryddet op i dine indre problemer, så vil du tabe dig så let som ingenting, det er jeg overbevist om.

    Ja, det var så to meget forskellige indlæg lige efter hinanden fra mig - det ved jeg, men jeg synes, det hænger sammen alligevel.
  • Indstillinger
    der er 3 former for spise forstyrelser--anoreksia---bulmi--og overspisere--og jeg tror du hører til den sidste--og alle 3 er psykisk betinget----prøv at slå op på overspisere --og læs lidt om det ---der er nok nogle træk hos dig selv du vil nikke genkende til --det samme gælder deprision---

    du har været hos psykolog --hvad sagde hun til dine problemer ----tal med din læge --for der findes forskellige grubber man kan blive henvist til---

    jeg mener helt klart at lægen skal sende dig i behandling---du må uddybe grundigt hvordan du har det ---ellers må din moder gå med og snakke med lægen---hvis du ikke får gjordt noget nu --bliver det værre jo ældre du bliver ---kære ven jeg håber for dig at der snart sker noget til det bedre
  • Indstillinger
    Kære ven,

    Jeg har set, du har fulgt mit råd, og jeg håber virkelig, der er nogen, der kan komme med nogle gode bud til dig.

    Dog synes jeg, der mangler lidt omkring, hvordan du ellers fungerer: Hvordan har du det i skolen, hvordan har du det med dine kammerater, din familie?

    Jeg tror, det er ret så væsentligt, du får det med.

    Jeg har valgt at skrive det til dig her, og ikke under psykiske problemer.

    Og så har jeg fornemmelse af, at du simpelt hen ikke læser det, der er skrevet til dig.

    Jeg er overbevist om, at du har nogle andre problemer at tumle med, men:

    Jeg kan forstå, at du føler at dit store problem er, at du som sådan godt kan spise sundt nogle dage, men så "kommer du til" at spise noget usundt, hvor efter du så opgiver, for så er det jo gået galt, og kan være lige meget.

    Jeg har faktisk i mit første indlæg udtrykkeligt skrevet til dig, at hvis man holder op med alt usundt fra den ene dag til anden, så GÅR det galt.
    Det, du skal gøre, er at se på, hvad du spiser og så gradvist tage lidt af det fede og usunde fra. Ikke det hele på en gang.

    Hvis du spiser 10 stykker chokolade, så skær det ned til 9 stykker, og så 8 osv. Men stille og roligt - Igen - ikke det hele på en gang.

    Og så skal du huske på, at du ikke skal ende med at aldrig, aldrig nogen sinde spise noget usundt, det kan ikke lade sig gøre for nogen.

    Det går IKKE galt, hvis du en enkelt dag "kommer til" at spise for meget usundt - du behøver ikke opgive af den grund; så kan det være, du i morgen måske kan spise endnu mindre usundt, og så er den balance genoprettet.

    Det er de små bitte ryk, der gør en forskel.

    De overvægtige mennesker, der fra dag til dag pludseligt kaster sig ud i den helt store omlægning - det er dem, det går galt for.

    Prøv en gang. Du skal kun arbejde på at tabe et ½ kilo om ugen - og her taler jeg om gennemsnit, så hvis du en enkelt uge ikke taber dig ½ kilo, men måske kun 300 g, så kan det være, der kommer et lidt bedre "hop" i næste uge eller næste igen.

    Jeg har selv gjort det og tabt godt 10 kilo fra februar måned til nu, og jeg tager da ofte et stykke chokolade eller en kage, men jeg propper mig ikke med det. Og så prøver jeg at holde især min aftensmad på et fedtfattigt niveau. Og jeg kan hviske dig i øret, at det slet, slet ikke har været svært, og der findes godt nok mange, gode og lækre opskrifter

    Men allerførst - læs dog de råd og ideer, der kommer, og læs det grundigt.
  • Indstillinger
    Lotte123,

    Seriøst tusind tak for dine råd du giver mig.. Det er bare så sødt af dig!!!
    Jeg ved ikk hvad jeg skal sige, jeg vil prøve dine råd som du har givet mig.
  • Indstillinger
    Mange piger og drenge er i samme situation som dig. Nogle bliver tykkere og andre bliver tyndere.

    Lotte har givet dig MANGE SUPERGODE INDLÆG, som jeg også ville ønske FOR DIN EGEN SKYLD, at du læste bedre, end du måske har gjort.

    Mine bedste råd til, hvad du skal gøre, er:

    1. Skift slikket ud med søde frugter (æbler, bananer, jordbær, meloner, frosne majs og ærter)
    2. Skift chips ud med cornflakes eller fedtfattige chips (Lays baked eller Kims ovnbagte)
    3. Gå eller cykl til og fra skole HVER dag - det kan du i alt vejr, bare iklæd dig nok tøj.
    4. STOP med sodavand. Hvis du ikke kan, så drik LIGHT sodavand.


    HVIS DET SKAL LYKKES:

    1. Fortæl din mor, at du har aftalt en tid med skolens sundhedsplejerske, fordi du vil tabe dig.
    2. Aftal tid med skolens sundhedsplejerske og fortæl hende, at du vil tabe dig.


    Jeg håber, du kommer i gang, for JO HÅRDERE DET ER AT FØLGE MINE RÅD, JO MERE LYKKELIG BLIVER DU I LÆNGDEN.
Log in eller Registrér for at kommentere.