Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Endometriose forum

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej til alle

    Jeg er en ung pige på 28, jeg skal for 7 gang under kniven for ja Endo på 5 år. det vil sige fra da de fandt ud af at det var det jeg fejlede. har haft det i 7 år men blev fejlbedømt af min egen læge i 2 år. og de tror stadig ikke på at det er det jeg fejler selvom jeg har 3 overlægers ord på det er det. Så de af jer der går til egen læge og de ikke vil tro på jer kæmp for det. Jeg går og håber at de snart vil fjerne min livmord da jeg ikke skal ha flere børn.. Selv syntes jeg det er vildt at det er 7 gang, men må jo tag det som det kommer. kender turen efterhånden, de kender mig på afd. og det siger jo lidt om tingene

    mvh D. 7
  • Indstillinger
    Jeg synes helt klart det er en god idé med et sådan forum
    Det kunne være et rigtig godt sted at finde andre der har de samme problemer som en selv.
    Glæder mig til at se resultatet :-)
    Knus Helle
  • Indstillinger
    Jeg tillader mig lige, at komme med min mening til nyt forum for endo-patienter:

    Jeg synes, at foreningens endo.dk indeholder ALT, der er værd at vide. Mange gode informationer og god mulighed for hjælp. Ja det koster, men man støtter samtidig en god sag.
    Endo er som bekendt en lidt mystisk sygdom, og der er alt for lidt fokus på den - derfor bliver vi endo-patienter tit mødt med undren og manglende forståelse.
    Så er det beskedne beløb på 275 om året eller 23 kroner OM MÅNEDEN ikke ok? Hvad enten man har sygdommen eller ej, så støtter man en god sag samt dennes forskning. Jeg er absolut ikke velhavende - snarere tværtimod, men jeg synes, at pengene er givet godt ud :)

    Har vi ikke også et godt forum herinde, hvilket oveni købet er gratis?

    Det var bare lige min mening.
    MVH Mette, 4. års endo-patient og snart opereret for 2. gang
  • Indstillinger
    Jeg er en pige på 23, som i morgen skal indlægges til en kikkertundersøgelse (for første gang). Jeg er røv-hamrende nervøs, og synes at det hjælper rigtig meget, at jeg kan læse hvordan andres oplevelser har været omkring dette.

    Jeg kan sagtens se, at 23 kr. om måneden ikke er særlig meget overhovedet. Jeg kan også sagtens se, at det støtter et godt formål. Men jeg sys det er en rigtig god ide med et forum for alle, uden at der skal betales til det. Jeg sidder også i en situation hvor jeg ikke har råd til at give de 23 kr om måneden, og det må man også lige huske sys jeg. Med en fast indkomst er det måske nemt betalt, men ikke på su. Så jeg vil helt sikkert overveje det, når min uddannelse er færdig, men ikke før. Heller ikke hvis det viser sig, at jeg har endometriose.

    Så jeg synes helt sikkert, at et forum er en rigtig god ide! :)
  • Indstillinger
    Hej Signe, Det er jo laaang tid siden at du har skrevet dit indläg om endometriose, men jeg kan se at andre har svaret helt frem til maj i år så jeg tager chanchen og håber at du ser, at jeg har responderet også;.)

    Jeg har formodentlig endmetriose - har netop väret hos gynäkologen idag. Lige u er mit mest presserende problem at jeg har en cyste/tumor i venstre äggestok som formodentlig er et fribrom, det vides dog ikke med sikkerhed för alle tests er overstået.

    Da jeg bor i usa er jeg meget interesseret i at vide lidt om hvilke behandlingsmetoder der anvendes i Danmark i forhold til endometriose - her bruger man mest at medicinere folk, hvilket jeg ikke er specielt begejstret for.

    Et forum hvor man kunne få almen oplysning og en dialog med andre i samme situation uden at skulle betale for det lyder som en rigtig rigtig god ide Det er absolut ikke fordi jeg ikke har lyst at betale til forskning på området, men jeg betaler i forvejen en hel del for at have en health insurance. Så länge jeg rent faktisk ikke ved om det er endometrisose jeg har, så har jeg ikke så meget lyst til at betale;.)
  • Indstillinger
    Hej.
    Fik konstateret endo. auguat 2010- har formodenlig haft det siden teenageaarene, men har först faaet det endelig bekraeftet sidste aar, i forbindelse med, at jeg fik fjernet en polyb i skeden.
    Har ellers vaeret igennem div undersögelser pga ufrivillig barnlöshed, men de blev ved med at sige, at jeg ikke fejlede noget. (fik dog en datter for 8 aar siden :) )
    Min endo. er desvaerre blevet saa omfattene med tiden, at jeg ikke kan opereres. Det sidder mellem skeden og endetarmen, og er vokset sammen med tarmen. Dvs at det kan opereres- men jeg ender höjest sandsynligt med en 'fin lille pose' paa maven.
    Min endo.laege raaede mig til, at holde ud saa laenge jeg kunne, og ikke vaelge op. för jeg hverken kunne krype eller gaa mere.
    Heldigvis har jeg - utroligt nok - ikke saa voldsomme smerter, som jeg fornemmer at en del andre kvinder har.
    Jeg har mange smaa bivirkninger, og da helt klart ogsaa smerter, men de er udholdelige- saadan da.
    Jeg har siden jeg fik min förste mens. som 12 aarig haft staerke mens.smerter, saa med tiden er det nok bare blevet en vane. Jeg maerker da smerterne, men taenker ikke saa meget over dem mere.
    Jeg er rigtig glad for endelig at have faaet en diagnose.
    Med aarene har jeg faaet div smaaproblemer- smerter i hoferene, der straaler ned i benene- traethed- tissetrang- svimmelhed- og tiltagende smerter (ikke laengere kun ved mens.) osv.

    Ville faktisk lige skrive til pigen fra USA, at man ogsaa mest behandler medisinsk og ved op. i Danmark.
    P-piller er vist det store hit, hvis endo ikke kan fjernes ved op.
    Jeg er dog virkelig ked af at skulle tage p-piller igen. Bla fordi jeg gerne vil have et par börn med min nye mand.
    Vi skal igang med kunstig befrugting om et par maaneder...
    Endo.laegen sagde forövrigt at det var den ultimative behandling for endo. - MASSER af börn :D

    Synes at det er rigtig rart, at kunne laese lidt om hvordan andre har det og takler deres endo.
    Det er svaert at forklare andre hvordan man har det, og at bivirkningerne altsaa ikke bare er for sjov eller forbi man er pivet.
    Min ex var altid paa nakken af mig fordi jeg var saa frygtelig traet. Og det at vaere traet gik hen og blev et kaempe stressmoment for mig. Og langsomt blev livet meget svaert at overskue.
    Heldigvis ved jeg nu hvad jeg fejler, og min nye mand har selv vaeret paa nettet for, at laese om endo.
    Jeg bor nu i Tyrkiet og er hjemmegaaende husmor, hvilket er helt perfekt naar man lider af traethed. Min mand ved at jeg bliver trae, saa jeg skal ikke have daarlig samvittighed, naar jeg tager en morfar.
    Saa alt i alt er jeg MEGET glad for at have faaet en diagnose, saa jeg har noget at forholde mig til.- Det gör livet lidt lettere :)
  • Indstillinger
    Hej alle

    Blev indlagt på Skejby til fjernelse af cyster i bughulen i 2009 - jeg tåler dog ikke nogle morfinstoffer, som de valgte at ville give mig alligevel.

    Så jeg valgte at gå min vej.

    Ved et tilfælde slap jeg op for p-piller (Feminin) samme uge, og havde ingen smerter hverken ved mens, ægløsning - for første gang i 10 år - derefter.

    Jeg valgte hurtigt ikke at tage p-piller længere - og siden har jeg ikke haft ondt. Tilgengæld bliver jeg pr. ½ år tjekket for blodprop i højre ben, der begyndte at hæve uhæmmet efter p-pille stop.

    Så ka man jo overveje, hvad man synes er bedst i denne sammenhæng.

    MVH
    Rikke Mønsted
Log in eller Registrér for at kommentere.