Hjem Øre, næse og hals Åben debat om øre-, næse- og halssygdomme

Klumpfølelse i halsen?

124»

Kommentarer

 • Jeg havde for nogle måneder siden også en følelse af en klump i halsen. efter 14 dage hvor jeg pludselig fik synkesmerter gik jeg til en øre, næse hals specialist og havde betændelse på strube låget. Fik noget antibiotika og det var væk efter 3 dage.
 • Hej,


  Jeg kan genkende det du beskriver.
  Hos mig kommer generne i perioder, og jeg har synkebehov og ondt i halsen. Min hals knirker og jeg har følelsen af en klump jeg ikke kan få væk.

  Mine halssymptomer opstod i forbindelse med at jeg havde et voldsomt styrt på cykel, hvor mit kraveben blev forstuet. Det er nu tre måneder siden, og jeg har fortsat smerter i skulderen og gener i halsen.

  Læger og fysioterapeuter har kunnet forklare mine skuldersmerter, men ikke generne i halsen. Jeg venter på at komme til en øre-, næse- hals- læge, men egentlig tror jeg ikke at det vil hjælpe mig. Denne vil formodentlig bare konstatere at det ikke er kræft (hvis det ikke er det! :o) )

  Desværre ved jeg ikke hvad man kan gøre ved det, men en del på den anden tråd herinde omkring klump i halsen havde haft gode resultater med kiropraktik.

  Hvornår / efter hvad / hvordan er dine symptomer opstået?
 • Hej jeg vil meget gerne have de øvelser fra dig den tideligt tale pedago
 • Redigeret 2 april, 2018, 22:10

  Hej, jeg har også samme problemer det er som om at det er en klump slim i min hals og jeg prøver at synke den men kan ikke, når jeg spiser er det ikke slemt men så om aftenen begynder det at komme, så når jeg i i sengen bliver det alvor, jeg prøver hele tiden at synke det men kan ikk for så bliver det bare værre, og så får jeg kvaldme og så kan jeg ikke sove, nok fordi at jeg hele tiden tænker på det, har nogen en idé til hvordan man slipper af med det, fordi at det er forfærdeligt! Og hvad gør i om natten!?

 • KetiriKetiri
  Redigeret 7 marts, 2021, 04:01

  Hej

  I 2007 startede dét som skulle vise sig, at blive meget store udfordringer. Det begyndte med rømmen og hoste som tog til.
  Jeg boede i et område med brændeovn og grusveje + byggede om i en længere årrække.
  Ud over området jeg boede i - levede jeg sundt og har aldrig røget.

  I dag er det kun blevet meget meget værre. Problemer med at synke. Slim kommer op hver eneste dag og især om morgenen. Jeg hoster utallige gange om dagen og dette via voldsomme anfald. Min hals føles konstant sammensnøret og jeg kan end ikke grine uden at få de voldsomste hoste anfald. Jeg har oplever at få fibersprængninger mellem ribbenene og kaster af og til op i forbindelse med hoste, så jeg føler mig desværre meget syg.

  Jeg har været ved fire øre, næse, halsspecialister, men desværre uden at få stillet en diagnose. De 2 første kiggede mig blot i halsen og eftersom den var rød, så mente de, at det var for meget mavesyre.
  Uden at være læge, så tænker jeg at man bliver rød i halsen af at hoste konstant...
  Så nej det var desværre ikke begrundelsen, men tog medicinen som ingen virkning havde.
  Lukkemekanismen i maven blev også undersøgt og den fungerede fint. Allergi for husstøvmider - som mange mennesker har er fundet, men de mener ikke at det er begrundelsen.

  Eneste medicin som virker, er kraftig smertestillende eller kodein.
  Der er jo morfin i smertestillende, så derved slapper min hals af, men det er jo en trist løsning.
  Når jeg læser alle disse opslag, må jeg erkende at der er stor mulighed for, at det kunne være pga overanstrengelse af halsen at problemet opstår. Er bedste løsning her en talepædagog eller kunne en massør også have teknikker? Læs: udrette mirakler! ; ) Ville sørme være fantastisk!
  Jeg tager imod anbefalinger med kyshånd! Jeg bor desuden i Aarhus området.

  En ting som jeg netop har fået fokus på og det er PTSD. Er der nogen der har kendskab til om det kan spille ind?
  Jeg fik desværre dét med mig da jeg i 2004 oplevede Tsunamien i Sydthailand. Det er jo få år efter at problemet opstod og alarmberedskabet havde desværre fået godt fat i min krop.

  Grundlæggende vil jeg jo inderligt ønske, at en diagnose bliver stillet og så ville jeg faktisk kunne leve med det lidt bedre, eftersom en stor del af det er frygt for, at der ligger en mere ondartet sygdom bag som udvikler sig uden at der bliver gjort noget. Intet bliver jo bedre og udviklingen går den helt forkerte vej.

  På forhånd tak og extra stor tak for de meget ærlige opslag.

  Venlig hilsen
  Rikke

 • Keteri

  Jeg kan desværre ikke hjælpe, men jeg kan beklage mig og fortælle. Jeg kan blive "sindssyg" af den fornemmelse.

  Man går til læge, ingen hjælp, man går til halslæge, ingen hjælp.

  Åh, ja, jeg fik også beskeden: Det er nok mavesyre. Jeg tog også medicinen og fik det langt værre. Så nej, det var ikke årsagen.

  Halslægen kunne heller ikke se noget, farvel.!!!!

  Mit er ikke direkte i halsen, min læge forstod ikke hvad jeg mente. Jeg synes ellers ikke det er svært at forstå, når jeg fortæller det føles som om der sidder slim i halsen op mod næsen. Ikke nede i halsen, men fra halsen op mod næsen.
  Vi ved jo der er forbindelse med næsen og halsen. Jeg sagde det til halslægen, som undersøgte halsen og sagde der ikke var noget galt. !!

  Og så fandt jeg pludselig dette på google:

  "Sekret fra næse-bihule systemet: en øget produktion af sekret fra næse-bihule systemet kan løbe bagover til svælg og strube og give klumpfornemmelse. Slimhinderne bliver desuden mere tørrere med alderen og sekretet bliver mere tykt og sejt."

  Det passer på mig. Jeg er virkelig overrasket. Det må være skrevet af en, der ved noget. Halslægerne fra Nykøbing Falster. Det kunne være jeg skulle tage dertil. Men sikken en rejse.
  Måske kan der være flere årsager, som bare gør det værre og værre. Man spænder jo også, når der er noget galt. Man snuser/snøfter/ harker og spytter.
  Nå, hm. så galt er det endnu ikke med mig. Men hvem ved, hvad der kan ske.

  Du har det jo langt værre end mig. Men jeg kan fortælle, jeg også har hostet voldsomt i flere år. Det var blodtryksmedicinen, der havde skylden, viste det sig.
  Jeg hoster dog ikke slim op, men jeg kan mærke det fra halsen og op i næsesvælget. Eller omvendt.
  Det er ikke lige slemt hele tiden. Det kan forsvinde og glad bliver jeg, men så vender det tilbage.
  Mine luftveje blev beskadiget af alt den hosten.
  Åh jo, lægerne gav mig ny medicin og ny medicin , jeg blev mere og mere syg, indtil jeg sagde stop. Nu vil jeg ikke mere.!!!!!

  En her på debatten fortalte mig hvad der kunne være galt og det passede til punkt og prikke med blodtryksmedicinen.
  Nu har jeg så fået dette irriterende fænomen i hals/næse svælget. Det er måske opstået på grund af alder og alt den hosten.
  Amen.

 • Jeg har det på helt samme måde som beskrevet, jeg blev i en anden forbindelse med an anden undersøgelse hvor man får et laryngkoskop gennem næsen og videre ned i halsen... så sagde de selv føles det ikke som om du har sådan en følelse af at have en klump i halsen hele tiden? JO! (Og jeg havde ikke nævnt noget om det selv!).

  Jeg mener de kaldte det for "Ødem" det ved jeg så ikke hvad betyder, og de havde heller ikke nogen behandlingsforslag, udover at stoppe med at ryge. Da det ikke er lykkedes mig at stoppe med at ryge, har jeg bare altid (over 10 år), anset det som en af generne man må leve med som ryger, hvis man ikke stopper.

  Desuden boede jeg et sted (ikke mere dog) hvor udlejeren som boede i en anden del af samme bygning, konsekvent fyrede med brænde der røg helt vildt, og var vinden i "den forkerte" retning og jeg havde vinduerne åbne, ja så blæste brænderøgen lige ind til mig, det hjælper sikkert heller ikke på luftvejs-problemer.

  En sidste ulempe det har medført er at jeg ikke længere kan have sex med en kvinde, så jeg er holdt helt op med at forsøge. For det er pinligt at fejle når man er 39 år. Det er jo ikke som når man er 15 år og bare er nervøs ved det, og heller ikke fordi man er så gammel at man er impotent.

  Jeg kan sagtens når jeg er alene, fordi det er knapt så fysisk anstrengende, men prøver jeg med en kvinde så løber jeg simpelthen tør for luft.

  Jeg kan faktisk heller ikke hverken cykle eller løbe mere.

  Jeg er naturligvis tjekket for KOL/rygerlunger, men min lungefunktion er 99% af hvad den burde være for en på min alder sagde lægen.

  Så har efterhånden bare lært at leve med generne. Æv

Log in eller Registrér for at kommentere.