Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

madforgiftning/mavesyre/virus infektion

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg blev værre af mavesyrepillerne da de indeholder lactose dvs. det indhold som er i mælk. Mælkeallergi kan give diare og irriteret tyktarm - min læge sagde at hvis man ofte har diare kan det forudse smerter i maven så er holdt op med at spise mad med mælk mv. Nu holder jeg meget øje med hvad jeg spiser, spiser grøntsager, æg og kød, bær og frugt og holder mig kun til vand saftevabd og engang imellem juice.

    testen hedder lactose-intolerens. Du bør lave de allergitester, da det kan være årsager til at man har det så skidt.

    Ja jeg er fast besluttet på at jeg skifter læge, men venter lige til at jeg bliver sendt til en kikkertundersøgelse hos nuværende læge. Jeg venter et brev om de kan henvise mig eller ej. Lægen sagde at jeg sku vente en måned også sender de mig hos kikkertundersøgelse, hvis jeg ikke fik det bedre. Og det sagde jeg nej til, da jeg helst vil ha at det skal ske hurtigst muligst. Hvis de ikke gør, så skal skifter jeg straks over til en anden læge, som har bedre ry. Jeg har tænkt mig at klage over nuværende læge, da de har lavet nogle mærkelige fejl med nogle af mine dataer tidligere. Og den slags gør man bare ikke.

    Men jeg synes det lyder meget som om at det er mavesyre du har hvis pillerne virker. Jeg synes at du skal fortsæt med at spise pillerne - hold dig fra juice og syrlige ting f.eks slik og chokolade, citron, meget kryddret mad og cola og juice.
  • Indstillinger
    ok jamen det er da kun positivt at du holder væk fra diverse ting du ikke kan tåle hvis det kan gør sån så at du får det bedre. jeg vil meget gerne ha lavet de forskellige test, ved bare ikk om jeg skal vente med det til efter kikkertundersøgelsen den 8.. jeg ved faktisk ikke om man kan se de ting udfra undersøgelsen altså om jeg har lactose-intolerens.. hvis man ikke kan burde jeg jo ringe på mandag og få det lavet..

    nej en læge burde ikke lave de fejl selvom det menneskeligt at fejle synes en læge burde ha lidt mere styr på tingene ihvert fald de alvorlige af dem.. og ja uanset burde du skifte læge til en der er mere forstående..

    pillerne virker,, synes jeg da,, har stadig smerter nogen forskellige steder i kroppen.. ikke vedvarende men de kommer og går rimelig irriterende, da man lige tror man har fået det bedre er der noget nyt.. har for nylig ku mærke en hævelse lige under halskraven ved venstre side af spiserøret og det har gjort mig nervøs.. tænker spiserørskræft og det er ikke fedt. føles som en slags knude:(.. så r der lang vej til den 8 dec.. det er ihvertfald ikke rart det her.
  • Indstillinger
    Hm... Jeg tror at man kan få den slags tjekket hos en øre, hals og næse læge?Der tror jeg ikke man behøver en henvisning. Men hvis du skal til kikkertundersøgelse bliver det automatisk undersøgt dermed, da struben ses under en kikkertundersøgelse når røret skal igennem munden. Jeg fik heldigvis min vilje, så er blevet henvist til en Gastropski og en koloskopi undersøgelse. Jeg skal bestille tid her imorgen - og jeg vil self prøve at få en hurtig tid som muligst - håber det kan lade sig gøre. Det vil være perfekt hvis undersøgelsen kan laves i løbet af denne uge. Jeg er faktisk rimelig nervøs over undersøgelserne, men jeg tager self. en familiemedlem med mig til undersøgelserne, så jeg ikke er alene om det.
  • Indstillinger
    Har selv været hele dynen igennem og det lyder som om du har mavesyre problemer...?

    Jeg har været til ultralydsskanning, Koloskopi og gastroskopi (Det er forresten ikke rare undersøgelser, men okay... hvad end der skal til)

    Mine symptomer varede i 4 måneder (så gik de over og kom igen i sidste uge).

    Jeg havde en trykkende fornemmelse i højre side, af og til en brændende fornemmelse i den øverste del af maven, kvalme med opkastninger, en fornemmelse af en klump i halsen samt oppustedhed - specielt tydeligt om natten.

    At du/I skriver at der bare med tiden kommer flere og flere symptomer kan jeg godt nikke genkendende til, jeg går nu nuværende tidspunkt til psykolog for at blive behandlet for cancrofobi (angst for kræft) og alm. dødsangst.

    Jeg er helt overbevist at de tiltagende symptomer kommer fra hovedet og intet andet. Man giver sin mave/halsregion så meget fokus og bemærker hver lille ændring at man ligger mærke til de mindste ting... Man gør det nok oftest i en søgen på et svar på hvad der er galt, men man ender oftest med at gøre det værre. (Ved ik om det gav mening)

    Det første lange stykke tid søgte jeg meget på nettet på mine symptomer... Jeg snublede hele tiden over kræftens bekæmpelse... Jeg har sidenhen lært at ALLE symptomer er et tegn på kræft så næsten uanset hvad der er galt man man MÅSKE have kræft. Efter nogle måneder i let depression over at jeg "sikkert" havde kræft begyndte jeg at stoppe med at læse om kræft og andre grimme sygdomme fordi det gjorde mig endnu mere deprimeret. jeg begyndte i stedet at søge på ufarlige sygdomme som kunne give samme symptomer, katar, mavesyre, irritabel tyktarm ect. ect. ect. Da mine symptomer passede lige så godt eller bedre på de ikke helt så farlige sygdomme faldt jeg lidt til ro... Kombineret med psykolog, sund kost og lægebesøg der udelukkede kræft gang på gang blev jeg mere og mere rolig.

    Som jeg skrev tidligere brød mine symptomer ud igen i sidste uge, det er drøn irriterende men jeg er ikke længere bange for hva der kan være galt...

    Jeg er sikker på at i har brugt timevis ligesom jeg på at læse på nettet... jeg kan ikke sige hvad i fejler, jeg er ikke læge... Men jeg kender mange mennesker som har oplevet lignende hvor alle symptomer pludselig forsvinder... Sjovt nok forsvinder de samtid med at man bliver mere rolig....

    Jeg skal beklage mit rodede indlæg :)

    Syyg (og andre med samme problemer) du er velkommen til at skrive mig en mail på john@polticom.dk... Jeg Vil i hvert fald gerne snakke med bekymrede folk som er eller har været igennem det samme som mig... Det hjælper tit at der er lidelsesfæller...

    Ønsker jer alle god bedring :o)
  • Indstillinger
    oke lyder meget som det samme. Jeg skal til Gastropski undersøgelse allerede i denne uge på fredag. Og i næste uge skal jeg til kolopski. er overrasket at jeg fik en så hurtig tid. Jeg er skidenervøs - jeg har tænkt mig at bede om smertestillende og noget beroligende dvs. bedøvelse inden begge undersøgelser foretages.
  • Indstillinger
    Der er nu ikke noget at være nervøs for nada....

    Gastroskopi tager 2-3 minutter... De er ikke de fedeste par minutter i dit liv men de er hurtigt overstået...

    Koloskopi tager lidt længere tid... Indføringen er ikke behagelig, jeg fik dog stesolid og smertestillende (Aner ik om det hjalp) Når kameraer så er fremme ved målet så kan du garantert få lov til at se med på skærmen... herfra gør det nemlig ikk ondt.... Så kan pege og sige "Her er din klap til tyndtarmen" ect. ect.

    Det er lidt grænseoverskridende.. men faktisk en spændende/underlig oplevelse...

    Men - ingen grund til at være nervøs...! Min smerteterskel er ikke den højeste i verden og jeg lever stadig ;)
  • Indstillinger
    ja det lyder til at du kender til det vi er igennem os der måske er lidt nemmere skræmt.. det er jo det nysgerrighed med hva det nu kan være vi fejler og selvfølgelig om det nu er det værst tænkelige der gøre os urolige og psykisk betagede.. jeg har personligt aldrig haft det på denne måde, både ang det jeg nu fejler og metalt.. det har self påvirket mig men jeg har virkelig også haft det dårligt.. og det self ikk nemt når man kan nikke genkendede nogen af symptonerne..

    nåh men jeg har fået tendens til at spytte frisk blod ud,, ikke hele tiden men det er sket mere over de sidste par dage.. jeg ringede så til lægevagten igår og de tog mig ind, kom ind til lægen og jeg sku så puste ham i ansigtet og der ku han så også lugte blodet.. så han sendte mig videre til undersøgelse.. de tog mig índ tog mit blod sendte det til ambulatoriet.. jeg havde et fint blodprocent.. fik så en sonde for at se om jeg havde blod i maven havde intet.. nåh de sendte mig hjem om en videre henblik på kikkertundersøgelse, de ville sende et brev.. men jeg havde jo allerede bestilt tid.. der sker så det at de ringer til mig fra klinikken og jeg ku få at lov at få lavet den undersøgelse idag og det takker jeg self ja til.. nu har jeg fået det lavet og der så helt normalt ud.. fik nogen piller nexium mod mavesyre. to piller om dagen i en uge, dyre piller og sku være rigti godt.. jeg er ikke startet på dem tror det bliver imorgn..
    meeen som jeg før har skrevet har jeg jo den hævelse imellem brystkassen, og det er som om den er blevet værere.. samme sted som den trykkende følelse.. så mon det overhoved har været spiserørs forstyrelser, mavesyre etc ved det ikke.. nu atter grund til at være nervøs:(..
    har så en tid hos lægen imorgn men mon ikk jeg skal henvises videre et sted, dvs atter ventetid og atter bekymringer.
  • Indstillinger
    Jeg kender til nervøsiteten og ventetiden.... Det er absolut ikke rart.. Jeg har det med at spørge lægerne hvor mange der har grimme symptomer men ingen sygdomme... Svaret er oftest MANGE det beroligede mig lidt... :)

    Jeg har aldrig spyttet friskt blod ud, jeg har ofte kastet lidt frisk blod op... Det skyldes mavesyre der ødelagde nogle slimhinder.

    Angående trykkende fornemmelse i brystet så er det ifølge en laaang liste af websites et klassisk eksempel på mavesyre. Søg lidt vedr. mavesyre og tag dig ikke af den "almindelige symptomliste" hvor det noglegange ikke står statueret. Der skulle iflg. min egen læge og alle de læger jeg har snakket med på hospitalerne være en lang række symptomer som ikke står på den "normale" liste.

    Det jeg var mest nervøs for var: "Det kan da ikke være mavesyre, jeg har jo ingen sure opstød"... Men en læge sagde til mig at "Mavesyre er noget difust noget, det er nogle gange svært at vide hvordan det viser sig fra person til person"
  • Indstillinger
    Hej igen

    Jeg skrev et par svar i starten af denne debat. :-)
    Har været til pusteundersøgelse og har fået svar i dag.
    Der var ikke nogen bakterier i min mave. Han mener så, at jeg har spiserørskatar. Skal nu i medicinbehandling i 14 dage. Hvis det så ikke hjælper sagde min læge, at der så måske kan være tale om spiserørsbrok og skal så nok til en kikkertundersøgelse.

    Jeg håber på, du vender tilbage efter din undersøgelse og fortæller os, hvordan det går med dig. Kan godt forstå, det må være hårdt at gå og vente....

    Held og lykke.
  • Indstillinger
    Hej

    Siden jeg fik svar fra urintesten, afføringstesten, allergitesterne og pusteprøven, som var negativ- har jeg holdt mig væk fra mælk. Det har hjulpet lidt bedre på at jeg ikke får diarre mere. Men idag fik jeg taget en gastropskiundersøgelse dvs. af mavesækken, struben ect. Speciallægen sagde til mig at jeg ikke havde noget galt, mavekatar og den slags - men han tog en vævsprøve, som jeg vil få svar på om ca. 1 uges tiden fpr at se om der er føde jeg ikke kan tåle mv. Herefter eller midlertidigt skal jeg have lavet en kikkertundersøgelse af min tyktarm. Jeg er self spændt og nervøs til denne undersøgelse, da gastropski undersøgelsen var lidt ubehagelig.
Log in eller Registrér for at kommentere.